Udovičić: "Pokazali smo da smo sportska nacija"

Autor: Beta Beta
petak 24.11.2017.
16:01
Izvor: Beta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da su domaći sportisti postignutim rezultatima u ovoj godini pokazali da je Srbija sportska nacija i dodao da je uveren u još bolje rezultate u budućnosti.

Beta/Ministarstvo omladine i sporta Srbije/Mo
Beta/Ministarstvo omladine i sporta Srbije/Mo

Povezane vesti

Udovičić je danas otvorio šesti medjunarodni Sajam sporta pod sloganom "Srbija, zemlja sporta", koji se održava od 24. do 26. novembra na Beogradskom sajmu.

"U godini koja je za nama sa ponosom možemo reći da smo još jednom dokazali da smo sportska nacija, da je Srbija zemlja sporta. Postignuti su izuzetni rezultati na međunarodnim i domaćim takmičenjima, naši sportisti su bili na visini zadatka u ovoj godini i do danas osvojili ukupno 720 medalja", rekao je Udovičić, navodi se u saopštenju.

On je naveo da je na 49 međunarodnih takmičenja osvojeno 38 medalja u olimpijskim i paraolimpijskim  disciplinama, u pojedinačnim i kolektivnim sportovima. Dodao je da se Srbija, zahvaljujući naporima Vlade Srbije Srbije, pokazala kao uspešan domaćin velikih sportskih takmičenja.

"Predstoje nam pete Evropske univerzitetske igre koje se 2020. godine održavaju u Beogradu. Uveren sam da srpski sport ima blistavu budućnost i da ćemo zajedničkim naporima ostvariti uspehe kojima će se ponositi generacije"
, rekao je ministar omladine i sporta.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar rekao je da je cilj Sajma sporta da se kroz edukaciju i zabavu svi motivišu da se bave sportom, a posebno deca, kako rekreativno tako i profesionalno.

"Mi smo zemlja šampiona i verujem da ćemo imati tri šampionska dana na Sajmu sporta. Očekujemo da ćemo nadmašiti i prošlogodišnji rekord od 60.000 posetilaca, jer ovde smo da slavimo srpski sport i da slavimo srpske sportiste", naveo je on.

Na Sajmu sporta učestvuje 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnici najznačajnih sportskih institucija Srbije, od Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Paraolimpijskog i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i najvažnije državne sportske i obrazovne institucije.

Ne propustite