''Jedan čovek - jedna funkcija'' i depolitizacija sporta - Može li to u Srbiji?

Autor: Beta Beta
sreda 24.02.2016.
14:22
Izvor: Beta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je danas predstavnicima sportskih saveza da će pažljivo pratiti kako primenjuju novi Zakon o sportu.

Beta/Ministarstvo omladine i sporta Srbije/Mo
Beta/Ministarstvo omladine i sporta Srbije/Mo

Povezane vesti

On se zahvalio svim savezima na trudu i zalaganju u procesu donošenja novog zakona, kao i na izuzetnoj sportskoj 2015. godini u kojoj su osvojene ukupno 722 medalje i rekao da očekuje još uspešniju 2016.

"Implementacija zakona je počela i na samom početku ću vam skrenuti pažnju da u roku od sedam dana imate obavezu da objavite finansijske i revizorske izveštaje na vašem sajtu, a obaveza je da se objave i sva sportska pravila saveza", poručio je Udovičić predstavnicima sportskih saveza sa kojima se sastao danas u Beogradu.

Udovičić je naveo i da će obraćati pažnju na četvorogodišnje razvojne programe na osnovu kojih savezi dobijaju sredstva, kao i da očekuje bolju saradnju saveza sa svojim članicama.

"Više puta sam naglasio da su mi deca prioritet, a zakonom je propisano da minimum 15 odsto sredstava u vašem programu mora biti opredeljeno za decu i vrlo ću voditi računa o tome koliko se ulaže u širenje baze", naglasio je ministar omladine i sporta.

Udovičić je ponovio da svi ugovori od sada moraju biti overeni u skladu sa zakonom kako bi se sport izvukao iz sive zone, skrenuo je pažnju savezima da Ministarstvo mora imati jedinstvenu evidenciju nacionalnih i međunarodnih transfera i istakao da je veoma važno da savezi sve svoje članice posebno obaveste o besplatnim pregledima dece od šest do 14 godina.

"Kontrolisaćemo i sprovođenje odredbe jedan čovek - jedna funkcija, kao i depolitizaciju sporta koja je propisana zakonom. Treba da otvorimo vrata nekim novim, mladim ljudima, kao i bivšim sportistima koji žele da se oduže srpskom sportu", kazao je Udovičić.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Wednesday, 24.02.2016
16:37

O cemu ovaj prica?! Pa sta sve ovo znaci, kada se zna da iza struktura u odredjenim klubovima stoje ljudi koji su na celnim funkcijama u FSS? Sta se desava u reprezentaciji koja je izlog odredjenog menadzera. Negativnih stvari u sportu, pogotovo fudbalu ima dovoljno za jednu knjigu. I onda dodje ON da apsolvira uspehe i objasni put razvoja i napretka. STRASNO!

avatar
Wednesday, 24.02.2016
15:58

Jedan covek- jedna funkcija, a ta funkcija je da se pita(s) za sve u sportu!!!