Česi finansiraju izgradnju sportskog terena u Kragujevcu

Autor: Beta Beta
sreda 04.04.2018.
14:49
Izvor: Beta

Prvi koraci već učinjeni, Kragujevčani uskoro dobijaju novi sportski objekat.

Beta/STA/Nebojša Tejić/Mo
Beta/STA/Nebojša Tejić/Mo

Povezane vesti

Povodom obeležavanja 15. godišnjica saradnje Kragujevca i češke Južnomoravske regije, u Kragujevcu i Češkoj biće izgradjena dva identična sportska terena u ukupnoj vrednosti od oko 400.000 evra, saopšteno je danas.

Multifunkcionalna igrališta biće izgradjena zahvaljujući finansijskoj pomoći Češke u kragujevačkom naselju Bubanj i Češko-srpskom taboru-Kutinsko u Češkoj.

"Danas je potpisan Memorandum o saradnji Kragujevca i Kijova, koji je bitan za početak realizacije izgradnje igrališta'',
rekao je novinarima u Kragujevcu gradonačelnik Kijova František Lukl.

On je rekao da tabor u Češkoj svake godine poseti veliki broj dece iz Srbije i ocenio da je saradnja mladih temelj i najbolji pokazatelj dobrih odnosa dve zemlje.

Lukl je rekao da je gradonačelniku Kragujevca Radomir Nikolić uručio poziv da prisustvuje proslavi 570. godišnjice postojanja Kijova kao kraljevskog grada i 100. godišnjice samostalnosti Češke Republike.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je posle potpisivanja Memoranduma izrazio očekivanje da će biti uspostavljena i jača saradnja privrednika iz Šumadije i Češke, za koju postoji veliko interesovanje, a koja bi krunisala dugogodišnje prijateljske odnose.

Ne propustite