Fantazi EP - Jeste li se odlučili za golmana?

  • Autor: Boris Jovanović

  • 07. jun 2016.

  • 13:46

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Pre nego što potrčite ka Nojeru ili Rui Patrisiju iz Portugala, pažljivo razmislite. Kakva vam je strategija i šta su moji predlozi?

Fantazi EP - Jeste li se odlučili za golmana?
E, sad sledi ono pravo.

Najavu, vodič kroz fantazi, imali ste prilike da pročitate tokom prethodnih nekoliko dana podsetite se svega još jednom ovde, krećemo da pravimo tim.

Danas ću se baviti golmanima, na programu je 12 mečeva prvog kola, nije lako izabrati.

Neki izbori su doduše očigledni, ali kako rekoh, možda uvek nije najbolje rešenje golman za koga ste sigurni da neće primiti pogodak, jer može da ostane i potpuno besposlen i bez šanse da donese bodove, sem one inicijelne jer je sačuvao mrežu.

Zbog toga ću vam predložiti mojih nekoliko pikova, na vama je da odaberete.

Britain Soccer Champions League

Đanluiđi Bufon (7.60)

Italijani otvaraju protiv Belgije i to ima sve šanse da bude dosada, iako je najavljeno kao derbi. Prvo, start je šampionata, važno je ne izgubiti, pa će i jedni i drugi kalkulisati.

Ako ste čitali specijal sportske.net o EP (evo ga ovde), napisao sam vam, Vilmotsu zameraju da njegov tim igra defanzivno, ali on je tvrdoglav, sigurno da Belgijanci neće napasti Italijane.

Na drugoj strani, najbolji deo "Azura" je Juventusov odbrambeni blok, ne bi me čudilo da izdrži i da se ovaj meč završi 0:0 i svi budu srećni i zadovoljni.

Više posla bi mogao da ima najbolji golman svih vremena (nemojte mi protivrečiti, uzmite to kao aksiom), pa bi mogao da donese više poena od kolege na suprotnoj strani Kurtoe (7.60)

Almer

Robert Almer (7.40)


Ko?

Ovo je golman bečke Austrije i prvi izbor selektora Kolera u reprezentaciji.

U pitanju je iskusan čuvar mreže koji je veći deo decenije proveo u Bundesligi, ali nije u Hanoveru dobio šansu.

Austrijanci otvaraju protiv komšija Mađara, za jedne i druge to je više od obične utakmice, pravi derbi nekadašnje crno-žute imperije.

Pošto verujem da Austrija ima dobar tim, a da su Mađari zalutali na ovo takmičenje, ovaj golman se sam nameće. Biće to oprezan meč sa obe strane, ali jeftini golman Austrije bi mogao da skupi dosta poena, pretpostavka je da ne primi gol.

Germany Georgia Euro Soccer

Manuel Nojer (8.20)

Ovo je pik većine koja ne štedi na golmanu. Nemci su obično surovi na početku velikih takmičenja, a Ukrajina je tim koji može sve, osim da postigne gol.

Zbog toga je Nojer skup, mada je pitanje koliko će imati posla. Ne deluje rizično, ali kako rekoh, ovo je samo ako hoćete da se "širite" sa sredstvima već na početku stvaranja tima.

Rui Patrisio

Rui Patrisio (7.60)

I portugalski golman biće popularan izbor, niko ne očekuje da Island zatrese mrežu favorita.

Ali, meni deluje rizično, Portugalci se obično muče sa slabijim ekipama i bunkerom, odbrana im je stara i sporta. Patricio deluje primamljivo, ali, čini mi se da ima makar dva bolja rešenja.

Brazil Soccer WCup France Nigeria

Ugo Ljoris (7.80)

Ovo je možda i najbolji izbor. Golman domaćina koji će otvoriti turnir protiv Rumuna. Francuska igra tvrdo i to protiv tima koji je general Jordanesku programirao za odbranu.

Zbog toga je teško videti Rumuniju kao opasnu po gol Gala, mada smo svedoci da je na velikim takmičenjima ta prva utakmica veoma rizična i da se neretko dešavalo da se favorit oklizne.

Ali, Ljoris iza sebe ima sjajnu sezonu, to je golman koji je primio i najmanje golova u PL, sigurno da će dosta "menadžera" razmišljati da sastavljanje tima počne od njega.

Lithuania Switzerland Euro Soccer

Jan Zomer (7.40)

Još jedan jak pik, ako pođemo od toga da je važno uzeti golmana koji će sačuvati mrežu.

Švajcarac će teško kapitulirati pred Albancima koji će izgraditi bunkere u kaznenom prostoru.

Meč može da ima određeni psihološki pritisak i uticaj na favorita jer pola švajcarskog tima su poreklom Albanci, ali je sa druge strane razlika u kvalitetu prevelika.

No, ne zaboravite da je Albanija tukla Portugal u kvalifikacijama u gostima, da ne prezaju ni od čega, da su borbeni i da se brane sa desetoricom igrača.

Fabijanski

Lukaš Fabijanski (7.40)

Fabijanski ima prednost u odnosu na Šćešnog (7.40) iako imaju istu vrednost.

Za mnoge postoji i dalje dilema da selektor Navalka promeni mišljenje, ali teško da će se to desiti.

Poljaci otvaraju protiv Severne Irske koja je jedino opasna iz prekida, ali retko će dolaziti u šansu da zapreti protivničkom golmanu.

Čuvar mreže Svonsija bi mogao da pokupi dosta lakih lopti, ako Severni Irci budu uopšte pretili. Ipak, s obzirom na cenu, ni ovo nije loša ideja.

Kozacik

Matuš Kozačik (7.20)

Za kraj sam vam ostavio jedno veoma jeftino rešenje. Slovački golman Kozačik je manje poznat, ali je odličan čuvar mreže, brani za Viktoriju Plzenj u Češkoj.

Slovaci igraju prvu utakmicu protiv Velsa, to bi moglo da bude dosadnije od prosečne utakmice Superlige. Doduše, Bejl je nevolja u najavi, ali svejedno, Vels igra defanzivno, i Slovaci su tim koji čeka kontru, i ovde bi mogli da vidimo malo golova, ali i pokušaje da se šutira iz daljine ili posle prekida. Kozačik je recimo dobar izbor ako hoćete uštedu u ovoj liniji tima koja bi vam omogućila da napravite neki jak napad i na taj način steknete preimućstvo.

Na kraju, od vas zavisi, morate da budete načisto da li ćete štedeti na golmanu ili ne.

Već sam vam objasnio, svi će uzeti Ronalda i, šta znam, Milera, i ja se nosim tom idejom, ali u takvim situacijama golmani prave razliku, pa pažljivo promislite.

Dao sam vam više opcija, čekam vas na fantasynova.rs, možete besplatno, možete i za novac, moći ćete i protiv mene "jedan na jedan" tokom turnira. Možete da igrate i sa drugarima, što je meni omiljena stvar u fantaziju.

Registrujte se ovde i samo napred, čeka nas sjajna zabava.

U sredu pričamo o rešenjima za odbranu.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari