Fantazi EL - Da li je vreme da Gudurić proradi?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 02.02.2017.
12:47
Izvor: Sportske.net

Prilično dugo čekamo Marka Gudurića da ponovo zablista na velikoj sceni. Svesno rizikujemo, pokušaćemo da ga trgnemo sada kada nije u najboljoj formi.

Screenshot/YouTube/EuroleagueBasketball
Screenshot/YouTube/EuroleagueBasketball

Povezane vesti

Ulazimo u poslednju trećinu prve faze takmičenja u najjačoj košarkaškoj ligi na "Starom kontinentu".

Šampiona Srbije čeka veoma bitna utakmica u petak uveče na spuštanju zavese 21. kola, dolazi mu na noge dužnik Efes, ekipa koja mu je ubacila najviše koševa u dosadašnjem toku sezone (100). Zvezda je u strašnoj seriji od sedam vezanih pobeda u Evroligi, a u slučaju da nastavi niz napraviće možda i odlučujući korak ka plasmanu u plej-of. Biće dosta teško, Efes je ekipa sastavljena od odličnih pojedinaca, fizički dosta moćan tim, a otežavajuća okolnost za crveno-bele je što megdan s Turcima čeka opterećena kadrovskim problemima.

Glavne poluge Zvezdine pikenrol igre Stefan Jović i Ognjen Kuzmić su roviti, istina, Radonjić ih je odmorio protiv Mornara, tako da će verovatno izostati samo Nemanja Dangubić. Ključ uspeha Zvezde leži u dobroj igri u odbrani i razoružavanju Turaka. Najubojitiji igrač šampiona Srbije Marko Simonović je malo pao u formi, opali su mu procenti šuta na poslednjih nekoliko utakmica, a pored toga će naspram sebe kao direktne rivale imati "zveri" kakve su Derik Braun i tajler Hanikat. Stoga prizivamo dobru partiju Marka Gudurića u napadu, čekamo je već neko vreme i on će biti naš adut u fantaziranju.

Imamo pet turnira na sajtu fantasynova.rs za sada, jedan od njih je besplatan, obuhvata svih osam parova 21. kola i mi ćemo se okušati baš u njemu. Ostale igre su dnevne, učešće u njima plaća, one ne sadrže u sebi utakmicu u Kazanju koje otvara kolo, tako da počinju nešto kasnije.

Naš izbor na poziciji plejmejkera biće Šejn Larkin (7.0) iz Baskonije. Amerikanac je u dobroj formi, u Vitoriji gostuje lider Real koji po našem mišljenju nema klasičnog 'keca' koji može adekvatno da mu se suprostavi i da ga sačuva u igri 'jedan na jedan'. Računamo na dvadesetak poena od njega.

Najkorisniji igrač dosadašnjeg toka Evrolige Kit Lengford (7.8) je malo pao sa učinkom u poslednjih par kola, a sada će naspram sebe imati jednu od najjačih odbrana. U Kazanju gostuje Olimpijakos i to bez svoje prve zvezde Vasilisa Spanulisa. S obzirom da od Kill Billa kreće sve u napadu grčkog šampiona može da se desi da njegov izostanak unese nemir u tabor crveno-belih iz Pireja. Oli stiže u zemlju Tatara ranjen porazom u derbiju od Panatinaikosa, dakle loš momentum, ali nema sumnje da će hapšenje prve zvezde Uniksa biti primarni cilj.

Smatramo da je u ovom trenutku preveliki luksuz trošiti budžet na Lengforda, kao i na najskupljeg u ponudi, Nanda De Koloa (8.2), koji će u odstustvu Teodosića predvoditi 'Armejce' na gostovanju Fenerbahčeu u Istanbulu, pa na 'dvojci' idemo sa dosta jeftinijem varjantama: pomenutim Gudurićem i Krunoslavom Simonom (5.6) iz Armanija. Hrvat igra veoma dobro i zrelo u poslednje vreme, Milanezi su se trgli iz letargije, napad im je proradio i očekujemo da Simon bude njihova pokretačka snaga protiv Darušafake kod koje je primetan je pad u poslednje vreme.

Na poziciju 'tri' mećemo Darijusa Milera (5.0). Jer, em je jeftin, em raspucan, em njegovom Broseu na noge stiže Makabi, ekipa koja očajno igra odbranu. Uz sve to, 'Ponos Izraela' to stiže u Bavarsku bez Sonija Vimsa koji je odstranjen iz tima zbog odbijanja da izađe na atidoping test.

Pozicija krilnog centra biće popunjena iskusnim i namazanim Litvancem Paulijusom Jankunasom (5.0). I njegova cena je dosta povoljna u odnosu na to kolko može da donese. Žalgiris čeka Barselonu, Kaunas je za ranjene Katalonce daleko i naporno gostovanje, a i prilično su istrošeni posle dva duela sa Baskonijom iz prošle sedmice.

Stigli smo do centra i dileme da li Ekpe Judo  (7.4) ili Gustavo Ajon (7.4). Cena im je identična, Meksikanac iz Reala na prvi pogled deluje kao logičniji izbor jer je u usponu forme, dok se najbolji igrač Fenerbahčea vraća na teren protiv moskovskog CSKA posle nekolko mečeva pauze zbog povrede.

Tipujemo na Fener protiv 'Armejaca' bez Teodosića u reprizi prošlosezonskog finala, a  adut iz derbija kola će nam biti čovek koji nije promašio nijedno slododno bacanje u tekućoj sezoni - Điđi Datome (6.6).

Na mesto 'džokera' možemo da stavimo bilo koga pošto nam je ostalo dosta "novca", neka to bude as Bamberga Nikolo Meli (7.0). Nismo zaboravili da je Italijan pružio svoju najbolju naprtiju ove sezone baš prtoiv Makabija, i ako njegova igra večeras bude bar na 60-70% nivoa one koju je pružio u Tel Avivu kada je nabio indeks 40, biće "bomba".

To bi bilo to, tim smo napravili od igrača koji će biti akteri šest mečeva, delegate nećemo imati samo na utakmicama između Galatasaraja i Panatinaikosa, jer očekujemo da bude tvrdo zbog defanzivno orjentisanih gostiju iz Grčke, kao i Uniksa i Olimpijakosa iz istog razloga.

21 el

Za kraj podsećanje da novac za turnire u kojima se plaća kotizacija uplaćujete u Soccer kladionici i da učešće nije dozvoljeno maloletnim licima.


Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Thursday, 02.02.2017
15:10

stvarno bi bio red, nije usao u plus ne pamtim

avatar
Toti 10
Thursday, 02.02.2017
14:54

Guler, Krunoslav Simon, Simonovic, Datome, Kuzmic, Ljulj, Darius Miler, Vonamejker.