Fantasy ABA liga - Vreme je za novu sezonu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 28.09.2016.
09:53
Izvor: Sportske.net

Gotovo pet meseci nakon treće finalne utakmice prošlosezonskog plej-ofa u ABA ligi, regionalno košarkaško takmičenje se vraća u naše živote a sa njim i sjajne ponude koje je za vas pripremila FantasyNova.

fantasynova.rs
fantasynova.rs

Povezane vesti

Šesnaesta sezona u regionalnom košarkaškom takmičenju, druga ako vreme računate od prošlosezonske "rekonstrukcije" lige, startuje ovog četvrtka (29. septembar) utakmicama u Zagrebu i Sremskoj Mitrovici.

Format takmičenja je ostao nepromenjen pošto 14 košarkaških klubova iz zemalja bivše SFRJ, od čega četiri iz Srbije, ulaze u borbu za šampionski prsten i zvanje najboljeg u regionu.

Sjajna vest za sve ljubitelje 'fantasy' igara je da će i u novoj sezoni imati priliku da se takmiče i zarade novac na svom poznavanju košarke, pošto FantasyNova kreće sa novom sezonom Fantazi ABA lige!

Najavu nove sezone iskoristićemo da vas podsetimo na sve ono što vam FantasyNova nudi kada je ABA liga u pitanju, napravimo osvrt na pravila igre, predočimo sa kakvim timovima klubovi ulaze u takmičenje i najavimo prvo kolo koje se već nalazi u ponudi uz jednu bitnu novinu.

Pođimo od tehničkih pitanja vezanih za učešće na FantasyNova turnirima i saveta koji će vam olakšati da se uključite u igru bez obzira na to da li samo želite nadmetanje ili ste spremni da uz malo ulaganja zaradite ozbiljne svote novca.

ABA Fantasy Nova
Foto: fantasynova.rs

Verujemo da takmičarima koji su bili sa nama i prošle godine nije potrebno previše informacija vezanih za prijavljivanje i učestvovanje u igri, ali ćemo zbog "rukija" ponoviti sledeće smernice:

* Svi zainteresovani za učešće na turnirima FantasyNova moraju biti registrovani na sajtu "fantasynova.rs" što je proces koji traje jako kratko i nakon toga možete da uđete u igru;

* Sredstva za takmičenje na turnirima FantasyNova uplaćujete u najbližoj "Soccer" kladionici pod čijim okriljem i funkcioniše ova igra;

* Nakon toga ste spremni da zaigrate Fantazi ABA ligu i sve što preostaje jeste da od raspoloživog budžeta koji iznosi 50 jedinica sastavite tim koji će vam doneti najviše poena, a samim tim i zaradu;

NAJVAŽNIJE OD SVEGA JE TO DA U IGRI MOGU UČESTVOVATI SAMO STARIJI OD 18 GODINA!

Ostaje da se prisetimo detaljnijih pravila vezanih sa samu igru, a to je da u tim birate OSMORICU igrača, da u svom timu NE MOŽETE imati više od trojice igrača iz jednog kluba (osim ako se ne radi o specifičnoj dnevnoj ponudi), te da na vreme morate prijaviti svoje ekipe.

Pomenuli smo vam da u novoj sezoni imamo jednu sjajnu novinu koja će obradovati one koji ne žele da ulože novac a žele da se takmiče i zarade. Kada je FantasyNova u pitanju i to je moguće!

Za sve one koji tek treba da se upoznaju sa čarima dnevnih fantazi sportova FantasyNova je pripremila MESEČNA TAKMIČENJA u Fantazi ABA ligi! U pitanju su takmičenja sačinjena od dnevnih turnira za ona kola ABA lige koja su na programu u jednom mesecu.

Učešće na ovim takmičenjima je potpuno besplatno, a nakon svakog odigranog kola ABA lige 10 najboljih učesnika podeliće nagradni fond od 1.000 dinara turnirskog novca.

Niste zadovoljni?

Pazite sada! Na kraju svakog meseca, tri najbolje plasirana učesnika na turnirima za taj mesec osvojiće 3.500 dinara turnirskog novca što znači da bez uloženog dinara možete da zaradite sasvim lepe svote!

Oktobar će, kao mesec ispitnih rokova, biti podeljen na dva dela, OKTOBAR 1 i OKTOBAR 2, a sve neophodne informacije vezane za tu poslasticu možete pronaći klikom OVDE!

Kako bi svojim takmičarima pomogli da pre početka sezone steknu uvid u kvalitet timova i pojedinaca, na sajtu FantasyNova pripremili su vam kompletnu analizu rostera učesnika regionalnog takmičenjima sa svim transferima obavljenim u minulim mesecima.

ABA Fantasy Nova
Foto: fantasynova.rs

Na vama je da izdvojite malo slobodnog vremena, kliknete OVDE i "pohvatate konce" kako biste znali da Markus Vilijams sada nastupa za Budućnost VOLI, da je prošlosezonski MVP Miro Bilan i dalje u Cedeviti, da Mega Leks ove sezone u svojim redovima ima najtalentovanijeg nemačkog košarkaša, ali i sve ostale preko potrebne informacije neophodne za sve prave ljubitelje fantazija.

Izuzetno je važno da se na početku sezone dobro upoznate sa rosterima ekipa jer je to polazna osnova bez koje ne možete da računate na uspeh. Svakako, mi ćemo biti tu da vam iz kola u kolo dajemo smernice, a iskustva iz prethodne sezone govore da su naši saveti bili jako korisni onima koji su ih koristili.

Pre nego najavimo prvo kolo i predočimo vam šta vas čeka na startu sezone, dodaćemo informaciju vezanu za novajlije u ABA ligi, odnosno one klubove koji prošle sezone nisu učestvovali u regionalnom takmičenju.

Makedonija će u novoj sezoni imati dva predstavnika pošto se pored MZT-a u takmičenje uključuje Karpoš Sokoli. Crnu Goru će uz Budućnost Voli predstavljati Mornar iz Bara, a novajlija u ligi je još i ekipa FMP-a iz Železnika. To su klubovi koji su "uskočili" u takmičenje umesto Metalca, Sutjeske i Tajfuna.

Za kraj ove najave nove sezone ostavljamo osvrt na prvo kolo o kojem će više reči biti u posebnom tekstu gde ćemo vam predočiti naše predloge i jedan od timova sa kojim ćemo mi ući u takmičenje.

Slika ponude
Screenshot: fantasynova.rs

Kao što vidite iz priložene grafike, u ponudi se nalazi šest turnira od kojih je jedan Mesečno takmičenje i njemu možete pristupiti potpuno besplatno!

ABA liga j.t.d. - 1. kolo

četvrtak (29. septembar)
Zagreb: Cedevita - Budućnost VOLI (19.00)
Sremska Mitrovica: Mega Leks - Union Olimpija (21.00)

petak (30. septembar)
Beograd: Crvena zvezda mts - MZT Skoplje (19.00)
Zadar: Zadar - FMP Železnik (21.00)

subota (1. oktobar)
Novo Mesto: Krka - Karpoš Sokoli (17.00)
Bar: Mornar - Partizan NIS (19.00)

nedelja (2. oktobar)

Laktaši: Igokea - Cibona (17.00)

Prijavljivanje za učešće na FantasyNova turnirima možete obaviti na sajtu "fantasynova.rs" uz podsećanje da je igranje dostupno samo STARIJIMA od 18 godina!

Ne propustite