EP Fantazi - Smete li opet "jedan na jedan"?

 • Autor: Boris Jovanović

 • 21. jun 2016.

 • 11:35

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Danas su na programu četiri utakmice, spremite se da me pobedite, ali i da se sa ostalim takmičite za novčane nagrade. Kako birati tim?

EP Fantazi - Smete li opet
Ulazimo u završnicu grupne faze, postaje smaranje, svi jedva čekaju nokaut sistem, ali to čekanje će na prekratiti fantazi.

Danas ćemo videti rasplete u grupama C i D, prilika da na dnevnom nivou zaradimo novac, a ko je dovoljno hrabar, danas vam pružam novu šansu "jedan na jedan".

Fantazi izazov "Pobedite Borisa" imali smo jednom do sada na EURO 2016. niste se proslavili, doduše odlučivalo je par poena.

Svejedno, ovo vam je bolja šansa da me pobedite nego u PL ili Ligi šampiona, pošto reprezentativni fudbal ne doživljavam kao nešto ozbiljno.

Hajde da vam i pomognem malo, analiza današnjih mečeva.

Mustafi

Nemačka - Severna Irska

Ircima je potreban bod kako bi bili sigurno, ali moraju da se suoče sa svetskim šampionom. Sa druge strane, Nemačka ima za gol bolju gol razliku od Poljaka, ali rival igra protiv nezainteresovane Ukrajine, pa je jasno zbog čega možda minimalac ovde "Pancerima" ne bude dovoljan za prvo mesto.

Šta će učiniti Lov?

Verovatno neće menjati mnogo startnu postavu, videćemo hoće li Mario Gomez (8.40) početi, u tom slučaju, Gece (8.40) ide na klupu. Miler (11.00) je konstanta, mada nije dao ono što se očekivalo, dok se Kros (10.40) isplatio svakome ko me je poslušao.

Moguće je i da Širle (7.60) dobije priliku pre Drekslera (8.60), sačekajte ipak startne postave.

Kod Severnih Iraca je teško izabrati, ako verujete da će njihova defanziva raditi, uzmite Džonija Evansa (7.40), nije loša opcija ni Oliver Norvud (7.40) koji je doneo preko 9 bodova u proseku.

Poljska

Poljska - Ukrajina

Komšije će se sudariti u meču koji mnogo više znači Poljacima. Prošli su, ali žele prvo mesto, to je moguće samo ako dobiju većim rezultatom nego Nemci Severnu Irsku. Doduše, možda "Panceri" ne savladaju ostrvljane, ali malo ko to u Poljskoj veruje.

Ukrajinci igraju za čast, neće ovo biti lako za Poljake, obično timovi iz Istočne Evrope najbolje odigraju tu poslednju utakmicu, pre nego što se spakuju. Doduše, Rusi to baš nisu pokazali, ali to su Rusi, njih ne možete da strpate u bilo kakve kalupe.

Ukrajinski selektor Fomenko je za neuspeh, odnosno eliminaciju okrivio situaciju u zemlji, danas će njegov tim probati da pruži igru kao protiv Nemačke. Ispostavilo se da sam bio u pravu u onim najavama za EURO, Ukrajina može sve, osim da napadne.

Poljaci neće menjati ništa Levandovski (11.00) predvodi napad, Miliku (9.20) je porasla cena, na drugoj strani možda treba nešto očekivati od Konopljanke (8.00). Ukrajinsku odbranu ne dirajte, osim ako verujete da Poljaci neće pobediti, u tom slučaju Rakitski (7.20) je interesantna opcija.

Kod Poljske, Pišček (8.40) vam se isplatio, kao i kapiten Glik (8.00).

Spanija

Španija - Hrvatska

Situacija je jasna, Špancima je dovoljan bod i osvojili su prvo mesto što ih odvodi dalje od Nemaca, Francuza i Italijana, koje smatraju za tešku prepreku i protiv kojih kroz istoriju, izuzev poslednjeg EP nisu baš imali uspeha.

No, i pored toga što ne sme da izgubi, Del Boske će malo mešati karte, Sorijano (6.80) bi mogao da počne meč, a očekujem i iskusnog Aduriza (7.40) pre Morate.

Verovatno će više izmena uslediti u ofanzivi, španski selektor se neće lako odreći odbrane koja je nesavladana u 180 minuta šampionata.

Dakle, Ramos (9.80) i Pike (9.40) ostaju opcije, Alba (8.60) će početi kraj leve aut linije.

Videćemo kako će se divljanje navijača i celokupna atmosfera odraziti na Hrvate, i Čačić će sačuvati poslednju liniju, bitno je odigrati na bod i overiti drugo mesto u grupi. Srna (8.20) je jeftiniji nego u prethodnom meču, Strinić (7.40) nije loša opcija levo.

Nema Luke Modrića (8.40), počeće Kovačić (7.20) koji je baš jeftin. Mandžukić (7.80) je najavljen, ali pripazite pošto se govorka da bi Čačić i njega mogao da odmori i da šansu pruži Nikoli Kaliniću (7.00).

Ceska

Češka - Turska

Turci nemaju šansu za prolazak, lako su izgubili oba meča, imaju negativnu gol razliku, pa je ovo njihova poslednja utakmica na šampionatu.

Česi moraju da pobede, ako to učine idu dalje, makar kao treći u grupi.

Oni će napasti, Pavel Vrba sigurno planira ofanzivu, pa treba očekivati otvorenu utakmicu. Hubnik (7.40) i Selasije (7.20) su doneli više poena od Limberskog (7.40) koga sam vam predlagao, pa razmislite, ovo nisu loše opcije u odbrani.

Mislio sam da uzmem Necida (7.40) koji je uneo preokret protiv Hrvata, videćemo hoće li početi sa dva napadača, tu je i Lafata (7.20).

Kod Turaka, nema informacija da će "Imperator" Terim mešati karte, Arda Turan (7.60) je baš kritikovan, Čalhanoglu (8.00) je možda danas bolje rešenje, ali generalno gledano, nisam načisto šta Turci mogu, makar bili i rasterećeni i verovatno želeli da makar postignu neki gol i malo poprave utisak.

Ostalo ćete sami, da vam ne pravim tim i poklanjam novac. Ako želite da vidite igrače koje sam izabrao, nađemo se na fantasynova.rs, imate i izazov "Pobedi Borisa", da vidimo koliko možete.

Čekam vas, osim izazova, imate dnevnih takmičenja koliko god želite, samo napred i srećno!
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari