EP fantazi - Dileme u četvrtfinalu, kako da ne "bacite" novac?

 • Autor: Boris Jovanović

 • 30. jun 2016.

 • 10:16

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Da li je Bejl rešenje? Šta ako se nemačka ofanziva razbije o najbolju odbranu na svetu? Kako uzeti provereno? Da li pružiti šansu onima koji su izneverili poput Leve ili Kristijana?

EP fantazi - Dileme u četvrtfinalu, kako da ne
Stigli smo i do četvrtfinala, stvari su jasnije, možda su neki izbori lakši, ali sigurno da sada već imate favorite među igračima i nemojte se bojati da im pružite poverenje. U ovoj fazi ne treba previše eksperimentisati, prvi i najvažniji savet, samo sigurno.

A šta je opet pa sigurno, pitaće neko? Pa apsolutno ništa, no svakako da se treba voditi dosadašnjim partijama igrača prilikom izbora, to je jedini način.

Sledi analiza po pozicijama, tim neću da vam otkrivam, imaćete priliku da me opet izazovete u "Pobedi Borisa", ali i da se takmičite sa drugima na fantasynova.rs.

Izgleda da sam vas prilično obeshrabrio u nekim ranijim odmeravanjima snaga, ali to nije razlog da ne probate ponovo.

U svakom slučaju, imate sasvim dovoljno takmičenja da se opredelite, slede saveti po pozicijama.

Fantazi


GOLMAN

Ovo kolo donosi sudar dva najbolja golmana na svetu Bufona (7.60) i Nojera (8.00). Ako je suditi po ovoj razlici u ceni, Nemačka je favorit protiv Italije, mada nas istorija uči da to nikada nije slučaj.

Bufon je donosio zanemarljivo više poena, ali njegova odbrana je takva da on često i nema priliku da interveniše. Ali kada to radi, možete se kladiti da će to napraviti uglavnom na najbolji mogući način.

Nema potrebe da se raspravljamo, on je najbolji golman svih vremena i ako ga uzmete nećete pogrešiti.

Popularna opcija biće Tibo Kurtoa (7.60) jer Belgija je bez obzira na sve favorit protiv Velšana. Nećete se verovatno složiti, ali po meni Vels nije tako dobra ekipa kao što se čini, imali su i sreće i dobar raspored, Belgija je prejaka, mada su ih Velšani tukli u kvalifikacijama.

Svejedno, završni turnir je nešto drugo, golman Belgije je dobar izbor.

Nije loše rešenje ni Rui Patrisio (7.40) iz Portugala, njegov tim nema razloga da menja taktiku, opet će se braniti i on bi mogao da sačuva mrežu, mada nije donosio baš puno poena do sada.

Najskuplji je Ljoris (8.20), domaćin igra protiv Islanđana, mada se ni on nije isplatio do sada onima koji su ga forsirali, manje od 5 poena u proseku.

Fantazi

ODBRANA

Ovde stvari nisu baš jednostavne. Ako opet krenete od italijanske odbrane, Kjelini (8.80) drži cenu, ali će se suočiti sa ofanzivnim Nemcima, tu će sve prštati.

De Šiljo (7.40) bi trebalo da bude u timu, ako vam treba jeftiniji igrač koji zaradi svojih pet ili šest bodova, to je rešenje, a još jedan mladi igrač, Geriero (8.00) iz Portugala donosi dosta bodova, no Santoš je nekako neodlučan da li da mu u svakoj utakmici pruži šansu. Protiv Poljaka valjda hoće, ali proverite, ovo je prva utakmica pa imate vremena da vidite hoće li novi bek Dortmunda dobiti šansu.

U slučaju da vam je potreban skuplji igrač oko koga ćete oformiti odbranu, jednog od dvojice Belgijanaca, Vertongena (8.60) ili Aldervelda (8.80) bi trebalo da uzmete, a biće zanimljivo videti kako će se na ovom prvenstvu odlični bek Kelna, Jonas Hektor (8.40) snaći protiv čvrstih Italijana.

Isto važi i za drugog nemačkog beka, Kimika (7.80) koji je donosio više od 11 poena po meču, a videćemo hoće li se neko usuditi da proba sa islandskim herojem, Ragnarom Sigurdsonom (7.20) u četvrtfinalu.

Ako verujete da će nas Poljaci i Portugalci uvesti u novu dosadu, možda nije loše rešenje Kamil Glik (7.60), a ni Lukaš Pišček (8.00) nije preskup. Jer, ako završi bez golova što nije nemoguće, ako vidimo kako su ova dva tima bila rigidna u osmini finala, ovo su vam sigurni bodovi koji prave razliku.

Fantazi

VEZNI RED

Ovde je osnovno pitanje šta očekujete od četvrtfinala. Ako bude tvrdo, bacili ste pare na ofanzivce tipa Ozila (8.80) ili De Brajnea (11.00), tu bi dosta bodova mogli da vam donesu igrači poput Vitsela (8.20), Đakerinija (8.00), Vijerinje (7.40) koji nisu ni toliko skupi.

Florenci (7.60) vam se isplaćuje iz kola u kolo, ako me sledite, a pitanje je recimo koliko će sada menadžera probati sa Bejlom (10.40) bez obzira na njegov dosadašnji učinak.

Paje (10.60) je po meni bolje rešenje, a dosta će ih opet probati sa Blaščikovskim (8.40) koji donosi veliki broj poena.

Draksler (8.40) deluje primamljivo posle sjajne partije u osmini finala, ali Italija nije Slovačka.

Kod Francuza nema Kantea (8.40), Blezu Matuidiju (8.60) je porasla cena, nisam baš siguran koliko je isplativ.

Fantazi

NAPAD

Šta god uradite, pogrešićete...

Šalim se naravno, ali nije lako.

Kako ne uzeti Ronalda (12.00), ali imajte u vidu da se isplatio jedino protiv Mađara.

Ili Tomasa Milera (9.80) koji nikome nije dao gol, ili njegovog saigrača iz kluba, Levandovskog (9.20) koji je sakupio mizerna 3.70 poena po meču. Ako ste me pratili sa Milikom (8.20) prošli ste mnogo bolje, ali ni on nije baš neki siguran izbor protiv Portugalaca.

Gracijano Pele (8.00) koji je dotukao prvo Belgiju na startu, pa onda Špance u osmini finala je jeftin, njegov saigrač iz napada Eder (7.40) baš bagatela.

Nani (8.60) donosi isto bodova kao Kristijano u proseku, i to je konstanta na svakom meču, Ronaldov (12.00) prosek je izvadio pomenuti meč sa Mađarima.

Grizmana (11.20) će uzeti većina, ali sa kim ga upariti?

Da li sa kolegom iz napada, Žiruom (9.60) uz nadu da će Francuz naći lek za Island? To je rizik, ako se hit šampionata odbrani, oprostite se od nagrade...

Ili ići na Lukakua (9.40) koji nije previše skup, a opet možda proradi protiv Velsa, jer je promašivao u duelu sa Mađarima?

Nije lako, na kraju i sami vidite, detalji odlučuju.

Ali, izbor je vaš, malo sam vam olakšao, natuknuo i neki detalj oko mog tima, pa izvolite, "Pobedite Borisa" u "jedan na jedan", prijavite se i za ostala takmičenja ovde, četvrtfinale je, jedna od poslednjih prilika na EURO da pokupite nagrade.

Samo napred i puno sreće.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari