EL Fantazi - Može li Cirbes da izađe na kraj sa Srbima?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 14.01.2016.
15:42
Izvor: Sportske.net

Četvrtak i petak nam donose nova uzbuđenja u Evroligi, a vama priliku da osvojite vredne novčane nagrade.

basketball-bund.de
basketball-bund.de

Povezane vesti

Za treće kolo top 16 faze Evrolige FantasyNova organizuje devet igara.

Kao i obično, u ponudi su igre koje obuhvataju celo kolo, kao i igre koje obuhvataju utakmice koje se igraju samo u četvrtak i petak.

Učešće u igrama ide po ceni od 50 do 500 dinara, nagrade za najbolje su veoma primamljive.

Možete da se takmičite i u igrama '1 na 1' u kojima pobednik nosi sve.

Za sastavljanje tima za celo kolo ovog puta ćete morati da se snalazite sami, danas savete delimo samo za igre koje se sastoje od utakmica koje se igraju večeras. Reč je o dva  turnira sa po 11 učesnika, ulazi se sa 100 'kinti', a nagradni fond je hiljadu.

U četvrtak su na programu po dva meča iz obe grupe:

CSKA - Barselona
Fenerbahče Ulker - Lokomotiva Kuban
Panatinaikos - Crvena Zvezda Telekom
Unikaha - Cedevita



Premijera trećeg kola Top 16 faze Evrolige je u Moksvi, u pitanju je košarkaški klasik, CSKA dočekuje Barselonu.

'Armija' će najverovatnije biti znatno oslabljena, povredio se Nando De Kolo i njegov nastup je pod velikim znakom pitanja, Aron Džeskon je već neko vreme van stroja, pa je za očekivati da Miloš Teodosić bude alfa i omega svoje ekipe.

Milos Teodosic

Teo jeste skup (7.4), ali deluje da je uhvatio ritam, sigurno će sve ići preko njega, mogao bi da nabije dosta poena asistencijama posebno iz razloga što Barsi defanziva ove sezone nije baš jača strana. Tomaš Satoranski (6.0) će da diše za vrat Teodosiću sigurno, ali srpski reprezentativac će sigurno neće trošit igrom '1 na 1'.

Istu cenu kao Teodosić ima MVP iz prethodna dva kola Malkolm Dijelni. Njegova Lokomotiva će biti na velikom iskušenju protiv Fenerbahčea u Istanbulu, mada valja dodati da je Kostas Slukas povređen i da će probati da ga zaustavi omaleni Bobi Dikson, koji košta nešto ispod proseka (6.2).

Nik Kalates (6.6) i Stefan Jović (5.8) će imati direktan duel u Atini, obojica vole da 'vrte pik', ako bude prolazilo eto poena preko asitencija.

Ikona Evrolige, Dimitris Dijamantidis, je pokidao u prošlom kolu protiv Unikahe, opet je vrlo povoljan (5.6).

Džejkob Pulen (6.2) iz Cedevite je odigrao nekoliko odličnih rola u poslenje vreme, 'Vitamini putuju u Malagu na noge Unikahi, nema Stefana Markovića da ga 'hapsi', to će morati da radi DeMarkus Nelson (4.6).

Oduži se priča s plejevima (PG/G), prelazimo na bekove (SG/G), ovde je ponuda sjajna, svima je cena ispod proseka.

Možda ne bi bilo loše da se malo 'Srbuje' sa Bogdanom Bogdanovićem (5.8) ili Gudurićem (4.2), možda čak i Nedovićem (4.4).

Potencijalno dobre investicije su sjani šuter Panatinaikosa Feldin (5.4), Džamar Smit (4.4) iz Unikahe je veliki potrošač lopti, Fran Pilepić iz Cedevite ne na ekstra popustu (4.0), kao i Barsin 'Viking' Bred Oleson (3.8).

Bogdan Bogdanovic

Kod niskih krila (SF/F) skoro uvek ista priča, Viktor Klaver i Mindaugas Kuzminskas koštaju preko proseka jer redovno imaju dvocifren indeks, za njih preporuka nije više ni potrebna, nekako se podrazumeva.

Od povoljnijih opcija možda treba obratiti pažnju na vrsnog štera iz redova Lokomotive Rajana Broenhofa (5.6), setite se samo kako je pljusnuo za pobedu protiv Efesa u prošlom kolu. Luka Babić (5.4) iz Cedevite je odigrao nekoliko odličnih partija u gostima, a Zvezdaši čekaju da Tarens Kinzi (5.4) eksplodira u Evroligi.

Jan Veseli drži cenu (7.2) nakon junačkog dabl-dabla u Beogardu i najskuplji je krilni centar (PF/F) u ponudi, iza njega je Kvinsi Miler (6.6) koji će večeras voditi duele sa igračem koji ima slične karakteristike kao on, Džejmsom Gistom (6.4).

Luiđi Datome (6.6) je u strašnoj formi, on je apsolvirao poziciju 'lažne četvorke' i deluje kao pouzdana i dobra investicija.

Kajl Hajns (6.0) bi mogao da bljesne ako bude dobro radio 'pick'n'roll' sa Teodosićem, bodovi od skokova se podrazumevaju, ali njegova boljka je što ume da uđe u problem s ličnim greškama, a dueli sa Antom Tomićem pod košem bi mogli da donesu takav scenario.

Retko kad se 'ćemerisanje' na četvorci isplatilo, od jeftinijih opcija primaljivo deluju Vil Tomas (5.6) iz Unikahe i njegov direktni rival, mladi Marko Arapović (4.4) iz Cedevite.

kvinsi miler

Dolazimo do kraja, do centara (C), biće zanimljivo videti duel Maika Cirbesa (6.8) sa Miroslavom Raduljicom (6.2) i Ognjenom Kuzmićem (5.0).

Zbog povrede nemačkog reprezentativca nismo videli kako bi to moglo da izgleda na u Berlinu na Evrobasketu proletos.

Ekstra motiv pred selektorom Đorđevićem bi mogao da ima Vladimir Štimac (4.6) koji je otpao u poslednjoj čistki za pomenuti Evrobasket.

Deluje da Fenerbahče ima prednost pod samim košem u odnosu na Lokomotivu, Ekpe Judo (6.4) i Pero Antić (5.4) sa već pominjanim Veselim odlično kontrolišu skok i zatvaraju reket.

Najkorisniji igrač Barselone Ante Tomić (7.0) svoju cenu obično opravda jakim indeksom, nema sumnje da će biti prva napadačka opcija i proiv CSKA.

Slično važi i za njegovog mlađeg zemljaka Miru Bilana (6.8), koji će naspram sebe imati izuzetno snažnog i skočnog Ričarda Hendriksa (6.2).

To bi bilo to, prilikom satavljanja tima u pomoć možete da pozovete i statistiku.

Fantazi

Novac za učešće uplaćujete u najbližoj Soccer kladionici, ekipe prijavljujete OVDE, takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina, a svoj učinak možete i uživo da pratite na sajtu FantasyNova.

Ne propustite