EL Fantazi - Komandant Teo i ko još?

 • Autor: Boban Filipović

 • 19. oktobar 2016.

 • 12:31

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Drugo kolo samo što nije krenulo, a mi izlazimo za predlozima kako bismo Vam olakšali put do nagrada.

EL Fantazi - Komandant Teo i ko još?
Ko je poslušao naše savete za prvo kolo, sigurno se fino ovajdio, sada okrećemo novi list jer je pred nama nova anavtura.

Karte ćemo kao i obično otvoriti na dan utakmica, a sada ćemo prošeljati ono što nas čeka.

I ovog puta imate dosta igara na raspolaganju, najžešća konkurencija će biti u PRVENSTVU gde je učešće besplatno, ali će najboljih 20 takmičara pokupiti nagrade. Ne moramo da podsećamo da PRVENSTVO obuhvata celo kolo, dakle svih osam utakmica. Naravno, tu su i dnevne igre koje sadrže mečeve koji se igraju samo u četvrtak, odnosno u petak, kotizacija za njih se plaća, a zbog toga su premije za najbolje izdašnije.

Sa svime se do tančina možete upoznati na sajtu 'fantasynova.rs'.

Idemo polako na upoznavanje sa materijom, sledi kraća analiza potencijalnih dobroh rešenja po pozicijama sa osvtom i na parove.

Ideja da se ekipa pravi oko Miloša Teodosića nama zvuči primamljivo. Kapiten reprezentacije Srbije jeste najskuplji plej u ponudi (7.6), a s obzirom na partiju prikazanu u prvom kolu protiv Galatasaraja u Istanbulu, na kojoj je doneo 20 poena, trebalo bi da bude ganarcija jakog uloga. CSKA dočekuje Panatinaikos, 'zeleni' idu na noge evropskom šampionu ranjeni teškim porazom u gradkosm derbiju od Olimpijakosa u grčkom šampionatu, a Teo kao bivši igrač Olija sigurno uvek ima motiv više protiv Atinjana.

Uz Teodosića jedini plejmejker koji vredi iznad proseka je Tajris Rajs (6.8), ali njegov izbor nosi sa sobom određen rizik jer je i dalje u procesu adaptacije na novu sredinu, a uz to Barsi dolazi Fenerbahče koji u svojim redovima ima jednog od najboljih defanzivaca na spoljnim pozicijama Kostu Slukasa (4.0). Ukoliko verujete u kontinuitete probajte sa Rikijem Hikmanom. Armanijev Amerikanac je povoljan (5.2) i razbio je svoj bivši klub Makabi u prvom kolu sa impresivna 32 indeksna poena. Veoma dobru rolu u prvom kolu pružio je i Sinan Guler (4.2) iz Galatasaraja, kome će sada gostovati Crvena zvezda, istina je da ovaj turski reprezentativac nije klasičan plej, ali je svrstan u ovu kategoriju. Skrenućemo pažnju na Šejna Larkina (5.2) iz Baskonje, koja gostuje Žalgirisu, mada se i ovaj Amerikanac još uvek privikava na novu sredinu.

Sa dvojkama ne bi trebalo da pogrešite sa velikim trošadžijama lopti Endjuom Gaudlokom (7.8) ili Nandom De Koloom (8.2), ali biće teško da ih uklopite u budžet ukoliko se odlučite za Tea na kecu. Serhio Ljulj (6.8) je povoljninji od obojice, igraće pola sata sigurno protiv Makabija u Tel Avivu, a taj meč bi trebalo da bude na koš više na razmislite.  Od povoljnijih ne zvuči loše Darušafakina nova "haubica" Davis Bertans (4.6), Letonac je odlučan šuter, i sigrno će imati dosta loptu na potrošnju protiv Armanija. Nikos Zisis je, iako plejmejker svrastan međ' dvojke, od nejga će počinjati mnogo toga u igri Brosea protiv Uniksa u Bembergu, a uz to je ekstar povoljan (4.4).

Vil Kliburn
je protiv Zvezde u 'Pioniru' bio meč viner pa ne čudi što je poskupeo (7.0). Ipak, kada smo već kod trojki, preporuka je zalutali plejmeker u ovu kategoriju, Rus Anton Ponkrašov iz Uniksa. Jeftin je (4.0) i mi ovaj propust u ketegorizacije gledamo kao na poklon. Još jeftiniji je Blejk Šilb (3.6), koji bi mogao da ima estta motvi protiv Zvezde, a isto toliko vredi i Marko Simonović za koga vrlo dobro znamo da može da donese brdo poena ako namesti ruku.

Na četvorci su slatke muke, ovde nije ni teško da se namirišu poeni, a naš vam je savet da preskočite najskupljeg Jana Veselog (7.0) jer deluje da još uvek nije uhvatio ritam. U prošlom kolu je npr. pokudao veoma povoljni Latavius Vilijams (4.8) iz Uniksa. Ako verujete Milanu Mačvanu, on vredi isto, a demonstrira početkom sezone da je u dobroj formi. Ovde stvarno gomila igrača može da donese veliki broj poena, mi vam savetujemo da obavezno bar dve četvorke gurnete u tim, sigurno nećete na pogrešite.

Sa centrima je već malo 'zaguljenija' situacija, jer njihova igra može u mnogome da zavisi od raspoloženosti plejmejekra sa kojima će vrteti pik. Ako Jović bude u elementu, vrlo verovatno će biti i Ognjen Kuzmić (5.2). Kuzmić je fizički snažniji od Aleksa Tajusa (5.4) i Tibora Plajsa (4.6), ali vrlo lako može da se desi da dobije porciju banana i da izgubi samopoudanje. Andera Barnjani (7.6) je najskuplji zbog izuteno mekane ruke i sasvim solidne NBA karijere, preko bare je navikao na duga putovanja kakvo očekuje Baske koji gostuju u Kaunasu. Očekuje se da pršti u duelima Anta Tomića (6.0) i Džoija Dorsija (4.2) sa Ekpeom Judom (6.2) i Perom Antićem (4.4), kao i između Maika Cirbesa (6.6) i začuđujuće vrlo povoljnog Gustava Ajona (5.8).

Prostudirajte sve opcije još malo, mi vam zakazujemo novo druženje sa konkretnijim predlozima već sutra.

Podsećanje za kraj da igra nije dozvoljena mlađima od 18 godina i da  novac možete uplatiti i podići u najbližoj "Soccer" kladionici.


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari