EL Fantazi - Da li je vreme da padne Fener?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 12.01.2017.
12:35
Izvor: Sportske.net

Novo kolo Evrolige, nova prilika da profitirate od poznavanja prilika u najjačem košarkaškom takmičenju na 'Starom kontinentu'.

Sportske.net/ALTAIStudio/NikolaKrstić
Sportske.net/ALTAIStudio/NikolaKrstić

Povezane vesti

Bogata ponuda na FantasyNova kada je reč o 17. kolu Evrolige, dosta turnira, većina od njih se sastoji od samo dve utakmice, što olakšava posao da se dođe do nagrada.

Za uloženih 100 ili 200 dinara  možete fino da se ovajdite ukoliko pogodite sa izborom igrača. Tu je, kao i uvek, igra PRVENSTVO koja sadržei svih osam mečeva, u njoj je učešće besplatno, a samim tim i konkurencija najžešća.

NAjviše pažnje ljubitelja košarke u Srbiji biće usmereno na duel između Crvene Zvezde mt:s i Fenerbahče Ulkera, koji je na programu u četvrtak uveče (20:45) u beogradskoj dvorani 'Aleksandar Nikolić'.

Ono na šta posebno treba skrenuti pažnju kada je ova utakmica u pitanju je to da Zvezda nikaa nije dobila Fener. Jednostavno, ekipa Željka Obradovića  ne odgovara crveno-belima iz mnogo razloga. Prvi i osnovni je evidentna razlika u klasi, kao i stil igre. Aktuelni vicešampion Evrope u svoojim redovima ima prvotimce dovoljno iskusne i međusobno uigrane da sigurno sebi neće dozvoliti da ih Zvezda izenandi na prepad i uloga favorita sigurno pripada Turcima.

Jeste da su u Beogradu ove sezne padali aktuelni šampion CSKA, kao i bivši Real Madrid, Makabi i Barselona, ali ovo je nešto drugo. Veoma bitna stvaka je to što je Željko Obradović, kako jednom prilikom sam reče za sebe 'Partizan, a ne zvezda' i što u svom taboru ima dva nekadašnja ljubimca 'Grobara', oporavljenog Bogdana Bogdanovića i Jana Veselog. Ima doduše i dvojicu bivših igrača Zvezde Nikolu Kalinića i Peru Antića, ali dok traje utakmica njihov profesionalizam stoji ispred emocija.

Na papiru je Fenerbahče jači na svim pozicijama, tepko je očekivati da Ognjen Kuzmić može ravnopravno da se nosi sa Judom, iako u poslednje vreme igra odlično.

Imaće Zvezda veliki vetar u leđa sa tribina, ali za pobedu će joj trebati najbolja partija u dosadašnjem toku sezone. Dion Tompson će debitovati u Evroligi u crveno-belom dresu, viedćemo kakav će efekat to doneti. Zvezdini igrači su veoma povoljni na fantazi tržištu, ali je zbog svega pobrojanog priličan rizik nekoga izabrati jer je teško očekivati da bilo ko ostvari neki jak indeks. No, što bi rekao Del Boj, "who risks, wins".

Inače, u 17. kolu Evrolige parovi ne zvuče naročito interesantno, ali eto izdvojićemo dva duela bivših šampiona Barselona - Olimpijakos i Real Madrid Makabi. Zanimljivo bi moglo da bude u okršaju između Darušafake i Baskonije u Istanbulu jer oba tima igraju sjajno ove sezone, a obećava i grčko-turski megdan Panatinaikos - Efes, koji se igra u Atini. Kolo otvara meč Uniks - Brose u Kazanju, sutrašnji program kreće duelima CSKA - Olimpija Milano, gde je viđen 'kec kao vrata', a u isto vreme fenjeraš Galatasaraj će ugostiti Žalgiris.

f 17a

Mi ćemo se oprobati u igri PRVENSTVO sa sledećim igračima:

f 17


Novac za učešće na turnirima uplaćujete u Soccer kladionici, a ukoliko ste punoletni OVDE možete prijaviti svoju ekipu.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksej Alex Toskovic
Thursday, 12.01.2017
14:52

Samo moramo da igramo dobru odbranu, bez gluposti u napadu i Fener će da se pogubi, ako to uradimo, imamo pobedu. I da, vreme je da padne Fener.

avatar
james sawyer
Thursday, 12.01.2017
14:25

Pa realno,moze da padne,ako je pao CSKA onda moze i Fener,samo isti princip igre