EL fantasy - Vreme da se rizikuje sa Srbima?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 26.10.2015.
22:23
Izvor: Sportske.net

Sigurni smo da se spremate da igrate Evroligin fantazi ove nedelje, nagrade su kao i do sada sjajne. Imate li hrabrosti da ubacite naše košarkaše?

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

"Fantasynova.rs" vam i ove nedelje priprema sjajnu ponudu, čak 50 hiljada dinara uz besplatno učešće za takmičenja koja se tiču samo Evrolige. I ove nedelje ćemo pokušati da vam pomognemo sa savetima i da pokrenemo diskusiju koja bi mogla da vam bude od pomoći.

Sada vam predstavljamo naše košarkaše koji nisu imali preterano dobar učinak u prva dva kola Evrolige, ali koji u svakom momentu mogu da dokažu svoju klasu i da vam pomognu u osvajanju vrednih nagrada.

Izostavićemo igrače Crvene zvezde, usredsredićemo se na naše košarkaše koji igraju u ostalim timovima.

Krećemo od Miloša Teodosića, vedete CSKA iz Moskve. Rekli bismo da njegov dobar indeks vrednosti na kraju utakmice skoro nikada ne dolazi u pitanje, jedino o čemu treba razmisliti jeste da li vredi baš 9 jedinica. Do sada je beležio 17,5 prosečnih poena što je po našem mišljenju malo za tih 9 jedinica uz konstataciju da imate prosečan budžet od 6,3 po svakom igraču. Imajte u vidu da igraju sa Brose Basketsom, veliki su favoriti u ovom meču pa bi Teodosić mogao da ima manju minutažu od prosečne ukoliko CSKA bude dominantan.

Mi ga izbegavamo u svojoj ekipi, preskup nam je iako iz meča u meč podiže formu.

Milan Mačvan apsolutno koristi svoju minutažu u Milanu, skoro da ima jedan indeksni poen po minutu. Igra dvadeset minuta po meču, ali beleži po 18 indeksnih poena prosečno. Pored toga, njegova cena je niska, ispod proseka, košta samo 5,80. Statistika jasno kaže, mami vas da ga stavite u tim, ali razmislite dobro, igraju protiv Olimpijakosa, jedne od najboljih odbrambenih ekipa u Evropi.

Ide u našu ekipu.

Milan Macvan

Vasilije Micić se oporavio od povrede, spreman je da zaigra za Bajern, ali pored sjajnog Renfroa koji igra sasvim solidno teško da će se naigrati. Koštaće vas samo 3,8 ali do sada nije igrao niti jedan minut pa nije vredan bacanja novca. Verujemo da će dobiti minute, igra protiv Strazbura, i u slučaju visoke pobede možda i dobije zavidnu priliku da ubaci koji indeksni poen pa bi oni najhrabriji i mogli da ga ubace u tim.

U istom timu igra Duško Savanović koji ima minute, igra 26 minuta po meču, ali je do sada ukupno zabeležio samo 5 fantazi poena. Ne košta puno, 5,2 a očekuje se da konačno pokaže svoj kvalitet protiv Strazbura. Francuzi nisu poznati kao dobra odbrambena ekipa, mogao bi da nakupi i skokova i poena, sa 15-ak bismo bili zadovoljni za pomenutu sumu novca.

Dakle, Vasilije još uvek ništa, Savana predlažemo za tim.

Bogdan Bogdanović u dresu Fenera i dalje nije na svom najvišem nivou nakon dva kola. Igra 27 minuta po meču, donosio je prosečno 11 poena što je malo za 7 jedinica koliko vredi. Ipak, možda se nešto promeni protiv Real Madrida.

Nikola Kalinić je nešto manje fantazi poena donosio igračima koji su se odlučili za njega, a koštaće vas 5,8 jedinica. Voli velike utakmice, ova protiv Real Madrida je takva. Za one najhrabrije, preporuka.

Fenerbahce Ulker Thunder Basketball

Nikola Milutinov neće imati ove sezone preterano veliku minutažu u Olimpijakosu, ništa više ne očekujemo ni u meču sa Armanijem pošto su izbori pre njega Otelo Hanter i posebno Patrik Jang. Beleži prosečno 1 indeksni poen, košta 4 jedinice. Možda da ga ubacite ako predviđate povrede Janga i Hantera, ovako će imati malu minutažu i nije preporučivo ubacivati ga u tim.

Miroslav Raduljica ima istu minutažu kao Ognjen Kuzmić u prva dva meča Panatinaikosa kod našeg selektora Aleksandra Đorđevića, ali je dosta isplativiji pošto donosi prosečno preko 11 poena na fantaziju. Košta 6,6, malo više od proseka koji imate na početku kada selektujete tim. Sa druge strane, Kuzmić je do sada donosio malo poena, svega tri po meču, ali košta samo 4,8 za nekog ko igra 15 minuta po meču.

Igraju sa Barselonom, gledaćemo duele naših centara sa Tomićem, Lavalom i Semjuelsom. Obojica su baš za razmišljanje, Kuzmića uzmite u obzir pošto bi mogao da vam sačuva novac za jake i skupe igrače.

Mi bismo izbegli obojicu.

Miroslav Raduljica

Dejan Borovnjak postiže odlične rezultate u Zelenoj Gori, a nije ni skup, svega 5,2. Šut ga zaista služi, dobija 20 minuta po meču. Po indeksu je treći igrač tima. Njegov tim igra sa Lokomotivom na svom terenu, razmislite o nekadašnjem košarkašu Partizana.

Za kraj smo ostavili bekovski par reprezentacije Srbije i Unikahe iz Malage, Stefan Marković - Nemanja Nedović.

Stefan ima sjajnu minutažu, igra 25 minuta po meču, ali svi znamo da nije neko čija se igra zasniva na "nabijanju" indeksnih poena. Ipak, verujemo da niste znali da u španskom prvenstvu nakon tri kola ima šut za tri od 60%, ima i prosečno sedam asistencija u EL. Nedović uzima dosta šuteva za vreme provedeno na terenu. Nedović vredi 5,4, Marković 5,2.

Hrabrima preporučujemo Markovića, Nedović je svakako za izbegavanje na fantaziju.

Nadamo se da smo vam ovim tekstom makar malo pomogli u izboru ekipe koja će osvojiti nagradu, a za one neupućene, preko OVOG LINKA se možete prijaviti za takmičenje potpuno besplatno, možete se prijaviti za oba dana pojedinačno (tada je novčani fond 10 hiljada) ili za oba dana ukupno (tada je nagradni fond 30 hiljada dinara).

Kako biste lakše odabrali svoj tim od osam igrača (svaki igrač vam u timu donosi poene, nebitno da li je u prvoj petorci ili među trojicom na klupi) možete gledati statistiku OVDE.

Napominjemo da se igra pod okriljem kladionice "Soccer" i da pravo učešća imaju oni koji su stariji od 18 godina.

Srećno!

Ne propustite