ABA liga Fantasy - Sudar titana, Bilan vs Marić!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.01.2016.
12:29
Izvor: Sportske.net

Utakmicama 19. kola u regionalnom košarkaškom šampionatu ulazimo u poslednju četvrtinu ligaškog dela takmičenja. Kao i do sada, Fantasy Nova vam nudi priliku da naplatite svoje poznavanje košarke.

aba-liga.com/Cedevita/Marin Sušić
aba-liga.com/Cedevita/Marin Sušić

Povezane vesti

"Fantazerima" su na raspolaganju četiri turnira od po pet mečeva koji su na programu u nedelju i ponedeljak. Šanse za dobitak su veće jer u ponudu nisu ušli dueli iz Celja i Valjeva što znači da ćete svoje timove formirati izborom igača iz ukupno deset timova.

Turniri
printscreen: fantasynova.rs

Pođimo od rasporeda utakmica koje se igraju u nedelju i ponedeljak:

nedelja
Zagreb: Cedevita - Budućnost 17.00
Beograd: Partizan NIS - Cibona 19.00
Skoplje: MZT - Sutjeska 21.00

ponedeljak
Ljubljana: Union Olimpija - Crvena zvezda Telekom 17.00
Laktaši: Igokea - Mega Leks 21.00

Prvi savet koji želimo da vam uputimo odnosi se na velike promene koje su ABA ligaši pravili u svojim rosterima uoči 10. januara, do kada je moguće registrovati pojačanja.

Nećemo pojedinačno nabrajati igrače koji više nisu u ponudi i one koji vam od 19. kola stoje na raspolaganju ali vam savetujemo da dobro razmislite pre nego što nekog od novajlija uvrstite u svoj tim.

Krećemo od izbora dvojice plejmejkera (PG):


Kada su plejmejkeri u pitanju naš prvi izbor za 19. kolo biće Džejkob Pulen, prvotimac Cedevite koji je ušao u ritam i konačno počeo da prikazuje partije kakve se od njega očekuju.

Amerikanac je na poslednje dve utakmice Cedevite bio generator uspeha zbog čega smo odlučili da iskoristimo njegovu pristojnu cenu (6.40) i da ga uvrstimo u svoj tim.

Pored Džejkoba Pulena razmišljali smo još o plejmejkeru Partizana Džamaru Vilsonu, Stefanu Joviću i Vuku Radivojeviću koji koštaju više ali bi takođe trebalo da donesu zadovoljavajući broj poena.

Da bi nam budžet bio ravnomerno raspoređen naš izbor je pao na nešto jeftinijeg plejmejkera MZT-a Marka Ljubičića koji je na poslednjih pet mečeva ostvario prosek od 14.8 indeksiranih poena pa se nadamo da će protiv Sutjeske pružiti još jednu dobru partiju.

Mala napomena!

Igokea je otpustila Aleksandra Ćapina što znači da će Vuk Radivojević provesti 30+ minuta na parketu a to bi trebalo da bude garant za solidan broj poena. Mi se nismo odlučili za njega jer košta pozamašnih 7.00 jedinica.

Prelazimo na beka šutera (SG):


Naš izbor je Marko Luković koji u kontinuitetu pruža dobre partije u dresu MZT-a a pritom košta 6.20 jedinica. Samo u tri navrata tokom tekuće sezone Marko Luković nije prebacio kotu od 10 indeksiranih poena a u većini slučajeva njegova valorizacija išla je preko 15.

Pored beka skopskog MZT-a nameće se prva zvezda Sutjeske Nemanja Vranješ koji je u 18. kolu masakrirao Partizan i sakupio 42 indeksirana poena! Sumnjamo da će u Skoplju ponoviti takvu partiju ali verujemo da će ponovo biti među najboljim pojedincima svog tima. Njegova cena je 6.60 jedinica.

Ukoliko tragate za bekom koji ne košta mnogo a mogao bi da zablista onda vam savetujemo Marka Gudurića, prvotimca Crvene zvezde Telekom koji je podbacio u Celju i protiv Cedevite a svesni smo da poseduje potencijal za velika dela.

Igrač na poziciji 'tri' (SF):

Statistika i činjenica da se Nemanja Dangubić tek vraća u ritam posle duže pauze demantuju naš izbor ali će Danga negde morati da probije led i počne da igra kako se od njega očekuje.

Možda će upravo gostovanje Olimpiji poslužiti Dangubiću da ostvari nešto bolji učinak a Dejan Radonjić će mu sigurno dati solidnu minutažu. Pitanje je samo kako će je iskoristiti.

Sa druge strane, novajlija iz redova Crvene zvezde Telekom Terens Kinsi deluje kao mnogo logičniji izbor. Ne košta mnogo a verujemo da bi protiv Olimpije mogao da namesti ruku i ostvari dobar učinak.

Još jedan igrač nam je poslovično interesantan kada biramo 'trojku'. Radi se o Luki Babiću koji ovoga puta nije uvršten u tim zbog činjenice da Cedevita igra protiv Budućnosti i tu će neki drugi igrači morati da ponesu veći teret.

Krilni centri (PF):

Naše je ubeđenje da na poziciji četvorke iz kola u kolo imate tako dobar izbor da je zaista teško pogrešiti pri izboru dvojice krilnih centara.

Mi smo se ovoga puta odlučili za Kevina Džonsa iz Partizana i Borisa Savovića iz Mega Leksa. Partizanov Amerikanac umeo je da pruži fantastične partije čak i kada je na drugoj strani imao ozbiljne čuvare, a sada bi trebalo da ga čeka lagan posao.

Cibona se raspada, krilni centar Marko Jagodić-Kuridža je napustio klub a njegovim stopama je krenuo i Ivica Zubac. Zagrepčani imaju ozbiljan problem na unutrašnjim pozicijama zbog čega očekujemo dobru partiju od Kevina Džonsa.

Krilni centar Mega Leksa Boris Savović odigrao je svega dve utakmice ali je to bilo dovoljno da nas ubedi kako ga treba imati u timu, posebno kada uzmete u obzir da još uvek košta 'mizernih' 6.60 jedinica.

Napominjemo da je Igokea otpustila Ivana Radenovića pa verujemo da će Boris Savović imati dovoljno prostora da se "razmahne".

Kako je već rečeno, izbor krilnih centara je zaista odličan a mi smo svog favorita Savu Lešića preskočili zbog činjenice da Olimpija igra sa Zvezdom a Lešić ima jaku cenu.

Pored Save Lešića u opticaju su Tadija Dragićević, Kvinsi Miler ili jako povoljni Miloš Komatina koji košta 6.20 jedinica a odlaskom Ivana Radenovića imaće mnogo veću minutažu u ekipi Igokee.

Centri (C):

Za ovo mesto u timu poslovično trošimo najveće svote novca ali je poenta napraviti dobru kombinaciju centara od kojih bi jedan trebalo da bude malo jeftiniji ali da vam donese dovoljan broj poena.

Mnogima za ovo mesto u timu nije potreban savet jer prvo u tim uvrste Mira Bilana čija je cena iz nedelje u nedelju sve veća (8.60). Nama je kao i obično izazov da pronađemo nekog ko košta malo manje a može da doprinese mnogo.

Prvi izbor na poziciji centra biće Aleks Marić iako će naspram sebe ove nedelje imati upravo Mira Bilana i ništa manje opasnog Luku Žorića. Nadajmo se da ovaj centarski tandem neće u potpunosti "odseći" Marića iz igre premda postoji bojazan da se tako nešto desi.

Pored Aleksa Marića na poziciji centra biramo Uroša Lukovića, starijeg brata beka MZT-a Marka Lukovića, koji se odlično uklopio u novu sredinu i pokazao se kao sjajno pojačanje.

Sjajni centar Cibone Ante Žižić nije ušao u uži izbor zbog toga što "Vukovi" gostiju Partizanu pa treba biti oprezan iako je jasno da neko mora da preuzme teret posle osipanja ekipe.

Ako jurite one jeftinije savetujemo Luku Žorića koji bi lako mogao da pruži dobru partiju protiv Budućnosti. Kristofer Buker je još jedna jeftinija varijanta koja dolazi u obzir.

Evo naših predloga:

PG: Džejkob Pulen (6.40), Marko Ljubičić (6.00), Vuk Radivojević (7.00)
SG: Marko Luković (6.20), Nemanja Vranješ (6.60), Marko Gudurić (5.40)
SF: Terens Kinsi (6.20), Luka Babić (6.40) Nemanja Dangubić (4.20)
PF: Kevin Džons (7.20), Boris Savović (6.60), Tadija Dragićević (7.40), Miloš Komatina (6.20)
C: Miro Bilan (8.60), Aleks Marić (7.60), Uroš Luković (5.80)

Tim

Za kraj smo ostavili još jedan koristan savet koji se tiče prijavljivanja istog tima na različite turnire. Ukoliko ste sigurni u svoj izbor i želite da isti tim prijavite na više turnira, dovoljno je da prilikom izbora kliknete na IMPORT i da sebi olakšate posao.

Prijavljivanje za takmičenja Fantasy Nova možete obaviti OVDE, uz podsećanje da su zarade zagantovane i da možete učestvovati u nadmetanjima "1 na 1" a sve ponude nalaze se na sajtu "fantasynova.rs".

Podsećamo da se takmičenja obavljaju pod okriljem kladionice "Soccer" a takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina.

Ne propustite