ABA liga Fantasy - Centri koje morate da imate u timu!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 12.10.2015.
14:57
Izvor: Sportske.net

Nova sezona regionalne košarkaške lige donela vam je mogućnost lake zarade zahvaljujući Fantasy Nova, a kako bismo vam pomogli da što bolje skockate svoj tim predstavljamo vam petoricu centara koji "razvaljuju" na startu ABA lige.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Zbog manjih tehničkih problema i kratkog roka do početka prve utakmice, takmičenje 5. kola Fantasy Nova ABA lige neće biti održano ali će vrlo brzo uslediti mečevi 6. kola i šansa da dođete do lake zarade.

Ukoliko se već niste uključili u igru predlažemo vam da to uradite što pre (OVDE) jer ćete pre 6. kola ABA lige imati priliku da sastavite svojih pet timova u Evroligi koja počinje u četvrtak.

Više o takmičenju u elitnom evropskom takmičenju možete pročitati OVDE, a mi ćemo se vratiti regionalnom šampionatu i TOP listi koju smo spremili za sve Fantasy Nova igrače.

Činjenica je da regionalna liga ne poseduje kvalitet kao ranijih sezona, ali daleko od toga da nema dobrih timova i pojedinaca koji iza sebe imaju uspešne karijere i veliko iskustvo.

Kako biste u svakom kolu Fantasy Nova ABA lige imali igrača koji će vam donositi veliki broj poena, predstavljamo vam centre sa kojima ne može biti greške.

Najbolje otvaranje sezone od svih centara u ABA ligi imao je prvotimac Cedevite Miro Bilan. Momak rođen u Šibenki dominira u odnosu na konkurente sa 105 indeksnih poena ostvarenih u duelima sa Igokeom, Sutjeskom, Cibonom, Krkom i Crvenom zvezdom Telekom.

Sofoklis Skorcanitis
Foto: abaliga.com/Cedevita/MarinSušić

Derbi susret 5. kola sa Crvenom zvezdom Telekom bio je najveći test za Mira Bilana od početka sezona ali je centar "Vitamina" i pored snažnih centara protivničke ekipe uspeo da postigne 14 poena (6/9 za dva, 2/2 sa penala), ostvari 6 skokova i upiše 3 asistencije.

Sa prosekom od 21 indeksiranog poena po utakmici Miro Bilan predstavlja investiciju koja se u potpunosti isplati i svako ko ga je u prva četiri kola imao u timu nije se pokajao zbog izbora.

Kada je Sofoklis Skorcijanitis stigao u Crvenu zvezdu Telekom navijači su verovali da će bivši centar Makabija biti nezaustavljiv u reketima ABA ligaša. Problem sa kilažom i povredom članka naterao je Dejana Radonjića da Big Sofa poštedi u regionalnoj ligi i sačuva ga za Evroligu, pa je u takvoj konstelaciji stvari Maik Cirbes iskoristio prostor.

Popularni "Cirbi" dominirao je u završnici prethodne sezone a mnogi nisu verovali da će nastaviti u istom ritmu zbog problema koji je krajem leta imao sa povredom.

U prva četiri kola nemački reprezentativac predstavljao je udarnu snagu Crvene zvezde Telekom pa je zaključno sa sinoćnom utakmicom sa Cedevitom sakupio 91 indeksiran poen. Prosek od 18.2 indeksirana poena po meču ukazuje na to da je Cirbes dobar izbor za naredno kolo.

Na našem spisku našao se i iskusni centar Krke Jure Lalić koji vam u odnosu na Mira Bilana i Maika Cirbesa deluje kao slab izbor ali je to samo privid. Ukoliko do sada niste obratili pažnju na centra Krke, počnite da pratite njegove partije. U duelima sa ekipama koje nemaju tako jaku centarsku liniju Jure Lalić sakuplja indeksirane poene kao od šale.

Svi pobrojani centri odlikuju se iskustvom, a na našoj listi nalazi se i jedan golobradi momak koji je zablistao na startu nove sezone. U narednim kolima obratite pažnju na Anta Žižića iz Cibone, do sada je sakupio 78 indeksiranih poena pošto je na startu sezone napravio kontinuitet dobrih igara.

Prekaljeni centar od kojeg se mnogo očekuje Aleks Marić pokazao je koliko vredi tek u petom kolu. Za petnaestak minuta uspeo je da razbije Tajfun u Celju a do kraja je sakupio 32 indeksirana poena što je učinak koji bi mogao da mu donese zvanje MVP-a 5. kola.

Centar Budućnosti nije najbolje otvorio sezonu ali je u duelima sa Zadrom i Tajfunom pokazao da lagano hvata zamajac. Obratite pažnju, u naredna dva kola Budućnost igra sa Cedevitom i Olimpijom, biće to prilika da Aleksa Marića ponovo vidimo u punom sjaju.

1. Miro Bilan (Cedevita) 105 indeksiranih poena
2. Maik Cirbes (Crvena zvezda Telekom) 91
3. Jure Lalić (Krka) 83
4. Ante Žižić (Cibona) 78
5. Aleks Marić (Budućnost Voli) 61

U danima koji slede posvetite se sastavljanju timova za Fantasy Nova Evroligu, ali ne zaboravite da već u petak startuje 6. kolo ABA lige a sa njim i borba za 10.000 dinara koje možete osvojiti ukoliko se uključite u igru.

Za kraj napominjemo da pravo učešća u igri imaju STARIJI OD 18 GODINA, a igra se pod okriljem sportske kladionice "Soccer"!

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Legenda BDS
Monday, 12.10.2015
22:17

Inace pise sport iz fotelje-Fudbal menadzer a ABA liga je liga kosarke...ovaj kao podforum