Zvanično - Španci bez selektora dan pred početak Mundijala!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 13.06.2018.
11:58
Izvor: Sportske.net

Iako su se pojavile informacije da su Ramos i Inijesta spasili posao Lopetegiju, prvi čovek FS Španije saopštio je da novi trener Reala neće predvoditi "Crvenu Furiju" na Mundijalu.

EPA-EFE/MANUEL LORENZO
EPA-EFE/MANUEL LORENZO

Povezane vesti

Hulen Lopetegi od danas nije selektor Španije!

Ova odluka je saopštena na konferenciji za medije u Krasnodaru, od strane predsednika FS Španije Luisa Rubialesa.

Madridski Real je juče i zvanično obelodanio da će Lopetegi preuzeti "Los Blankose" od naredne sezone, prvi dogovor je bio da on preuzme Madriđane nakon Mundijala, ali je FS Španije odlučio da uruči otkaz selektoru dan pred početak planetarne smotre.

Predsednik saveza Luis Rubiales je izjavio da su svi u savezu bili obavešteni o odluci Lopetegija da preuzme Real samo pet minuta pre zvaničnog saopštenja od strane trostrukog uzastopnog osvajača Lige šampiona i da su zbog svega morali da donesu ovakvu odluku.

Rubiales je potvrdio i da su igrači stali iza Lopetegija i da su zahtevali da on ostane selektor dok se Svetsko prvenstvo ne završi, ali da njihova intervencija nije mogla da utiče na odluku koju je savez doneo.

FS je tako i odbio mogućnost da prihvati dva miliona evra od strane madridskog Reala na ime kompenzacije za Lopetegijeve usluge, kako su odlučili da već sada uruče otkaz španskom stručnjaku.

"Bili smo primorani da raskinemo saradnju sa Hulenom Lopetegijem.

Lopetegi je bio sjajan trener. Ali mi ne možemo da prihvatimo ovakvo ponašanje.

On se sa Realom dogovorio bez našeg znanja. Ne osećam se izdano. Ali ovako mora da bude.

Razgovarao sam sa igračima. Oni će uraditi sve da ovo bude uspešan turnir za nas. Ova odluka je donešena uz punu podršku saveza.

Ukoliko neko želi da priča sa našim zaposlenima, mora najpre da razgovara sa nama. To su osnovne stvari. Reprezentacije pripada čitavoj naciji.

Na nama je sad da ovo ne dotakne kamp reprezentacije
", izjavio je Rubiales.

Ne propustite

Komentari

72 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Wednesday, 13.06.2018
15:34

I treba, covek je ovo uradio iznenada i dok su se pripremali, bukvalno pred sam pocetak. To, i novinski clanci koji sad ovo pisu ozbiljno mogu da poremete ekipu . Bas volim sto su Spanci ovako ponosni i principijelni jer je covek nedostojanstveno postupio. A Real mi je skroz pao u ocima, jer su spremni da poremete celu nacionalnu selekciju, umesto da su drzali u tajnosti i ne daju javnosti osnova da pisu ista vezano za ovo. Podrzavam odluku u potpunosti.

avatar
Okocha
Wednesday, 13.06.2018
15:02

I tako Spanija od favorita za finale vrlo verovatno teskom mukom prolazi grupu, ako je uopste i prodje i pada na prvoj ozbiljnoj prepreci. Posebno ako su zaista igraci stali iza selektora, onda sto se tice Spanaca ovo svetsko je zavrseno... A mogli su coveka da puste da odradi to svestko, ne razumem, pa nije trazio da od sutra krene da vodi treninge Reala. Mislim trebo je da obavesti savez, al kako se sve brzo odvijalo verovatno je i on ostao zatecen ponudom Reala i jednostavno nije bilo puno vremena da sad on tu se nesto pravda savezu. On se pored onih 18 kandidata za klupu Reala nikad nije pominjao tako da kontam da je Perez sve to zavrsio za 24h sata, tako da niko tu nikog nije izdao. Covek bi odradio svetsko, otisao u eal, savez bi dobio pare i svi srecni. Ovako su svi na gubitku..

avatar
MSSZRMK
Wednesday, 13.06.2018
17:53

Na gubitku je španski savez.Nece dobiti ni 2 miliona za klauzulu,još su igrači dobili novog trenera.Navikli su na rad Lopetegija i sada mu ovo urade.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Wednesday, 13.06.2018
19:39

Brate Lopategi nije mogao da pregovara sa Realom bez treće strane, tj. Španskog saveza a naročito nije mogao da potpiše ugovor bez odobrenja saveza sa kojim je imao važeći ugovor jer bi ga u suprotnom odrali na sudu, i njega i Real.. Ovo je alibi Španskog saveza!

avatar
Phenomenal
Wednesday, 13.06.2018
14:16

Ja tipovao da ce Spanci da osvoje, kad njihov savez gori nego nas...

avatar
Rulermaster
Wednesday, 13.06.2018
14:14

Ako Spanci dozive brodolom na SP Perez je glavni krivac! Sebicno i nesavesno sa njegove strane, a i Lopetegijeve.

avatar
MSSZRMK
Wednesday, 13.06.2018
17:54

Perez i Lopetegi su krivi jer je savez spanije dala otkaz treneru kako da ne.

avatar
Rulermaster
Thursday, 14.06.2018
08:20

Pa nego ko je kriv? Daj neki argument? U redu je pregovarati savezu iza ledja 5 dana pred najznacajnije takmicenje i objaviti da ces biti trener, ne mogavsi da sacekas kraj prvenstva?

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Wednesday, 13.06.2018
19:41

Krivac je predsedni španskog saveza.. Ako mi objave komentar koji sam malopre napisao videćeš i zašto..

avatar
MSSZRMK
Wednesday, 13.06.2018
14:12

Klauzula postoji da se jedna strana ne pita nista.

avatar
Doki Daki
Wednesday, 13.06.2018
14:10

Jel se igra i na Aljasci?

avatar
PintoDaCosta
Wednesday, 13.06.2018
13:40

Imao je sansu sa Spanijom da uradi nesto...covek realno da mu iz nacionalnog saveza nisu dali sansu prvo sa mladima pa i A timom nista tokom karijere ne bi uradio. Kako je vodio Porto? Jedino sto je Bajern povedio koji ga je upropastio drugu...
I u Realu sledi rekonstrukcija tima. Tesko da ce se snaci. Kad je Zidan tvrdoglavi autoritet digao ruke i nije mogao da se nosi...mogu misliti kako ce on proci.

avatar
BocAtleti
Wednesday, 13.06.2018
13:25

Svaka cast za FS Spanije. Ne radi se to sto je Lopetegi uradio. Svakako je morao da razgovara sa savezom pre nego sto je doneo odluku da preuzme Real. Ovako je umesto da sprema ekipu za svetsko on razmisljao o Realu. Potez za divljenje gospodine Rubiales

avatar
xenon 1989
Wednesday, 13.06.2018
13:09

Ma ljudi nije ovo ništa što radi Real, zamislite samo da su katalonci kontaktirali Grizmana da ga pitaju kakve su mu namere, a on još član Atletika. E to je skandal, a ovo... ma ništa vredno pomena. :D:D:D

avatar
3x3
Wednesday, 13.06.2018
12:58

Svaka cast Spaniji na ovom koraku! To je karakter. On je ovo isto mogao da uradi na kraju sampionata. Bio bi trener Reala i posle turnira, nije morao sada da potpisuje, a kamoli da se zvanicno objavi. Ja ovo nisam ocekivao, ali su pokazali u Spaniji kako mora da se radi!

avatar
ViniciusJR
Wednesday, 13.06.2018
12:57

Mozda je glupo to sto je Real pred sami pocetak SP objavio da je dogovorena saradnja. Ali potez saveza jos gluplji, nije ni prvi ni posljednji selektor za kojeg se unaprijed (prije nekog velikog takmicenja) znalo da ide...dje je logika da otpuste selektora dan pred pocetak SP, i kojeg jos igraci podrzavaju.

avatar
adidas forever
Wednesday, 13.06.2018
12:54

Svaka čast, dokazali da su ozbiljna država sa ozbiljnim FS. Ma kakvo SP ako bi dozvoljavali ovakvo ponašanje. Sa ovim SP su završili i ovako i onako, al' zato neko sledeće ozbiljna država ima šanse da osvoji.

avatar
Adi237
Wednesday, 13.06.2018
12:45

Ozbiljan savez logicna odluka nema radnji iza ledza..poruka za sve ostale selektore tako rade prave repke pa po cjenu i kraha na mundijalu ali su pokazali ko je gazda.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 13.06.2018
12:40

Van svake pameti je ovo sto su oni uradili,pa nije se dogovorio da vodi Nemacku,nego neki klub. Doslovce ni na jedan jedini nacin takva odluka ne bi uticala na izbor igraca,eventualno na ne igranje Pikea,ali on je ocajan stoper,koji ni ne bi trebao uopste da igra,a cak bi ga mozda i ostavio u igri,da ga ne pljuju.

avatar
Adi237
Wednesday, 13.06.2018
13:14

Tako rade pravi i odlucni savezi prije svih repka a ne klubovi..jesil citao real je radio iza ledza sa selektorom sta su trebali pustiti to da prodze nekaznjeno..ti da imas uposlenike pustio bi da ti uposleni rade iza ledza sa drugom firmom ?

avatar
Don Andres
Wednesday, 13.06.2018
13:45

pike apsolutno zasluzuje da igra koliko i ramos. jesu obojica zivi ocaj, ali bolje nemaju.

avatar
Logika i argumenti
Wednesday, 13.06.2018
12:40

Nemate srca ni obraza,banda ste Frankova...Real gazi po reprezentaciji...

avatar
conecorleoneRM
Wednesday, 13.06.2018
13:43

Da imalo poznajes istoriju spanske diktature za vreme franka znao bi da je bio okoreli navijac atletika i da je atletiko u tom periodu bio dominantan u spaniji a kralj je i tad bio veliki navijac reala kao i dan danas,baskijci su uvek bili prica za sebe a barselona je najvecu podrsku dobijala kao i dan danas od roma i pripadnika nacionalnih manjina,edukuj se malo,znacice ti u zivotu.

avatar
Badr Hari
Thursday, 14.06.2018
19:18

A ti si Boixosu odgovorio da nije tačno da je Real bezočno pokrao Partizan 1956. nego je zapravo Barselona pokrala Real 1960/61? Ne samo da su najobičnije izmišljotine to što si naveo za 1960/61 nego ne vidim ni kakve veze ima 1960/61 sa 1956., niti kakve veze imaju Partizan i Barselona. I još da napišeš bilo kome da se ne sramoti lažnim informacijama, qq...

avatar
Wednesday, 13.06.2018
18:36

Kraljevski klub, logično da će Kralj da navija za njih. A mi bolje malo da se ugledamo na Španiju koja je vratila Kraljevinu.

avatar
Boixos_Nois
Wednesday, 13.06.2018
17:06

Ti se trebaš edukovat, a ne on. Pitaj navijače Partizana za koga je bio Franko, oni su jedni od mnogih koji su to osjetili i na svojoj koži.

Sredinom pedesetih Kraljevski klub bio je daleko od velikana današnjih razmera, pa je Partizan u taj duel ušao kao potpuno ravnopravan takmac. Zbog svega prikazanog u Beogradu protiv Sportinga, čak i kao blagi favorit. Taj prvi meč u Madridu pretvoriće se u jednu od najvećih krađa koje se pamte u prvim godinama Kupa šampiona. Da sve ne ostane na pukim žalopojkama fudbalera Partizana potrudio se legendarni Santijago Bernabeu, tvorac velikog Reala i tadašnji predsednik madridskog kluba. Bog sveti zna šta je sve taj čovek uradio dok od svog miljenika nije načinio ono što je danas. To što se dogodilo protiv Partizana u Madridu priznao je i opisao u svojim memoarima dosta godina kasnije. General Franko se dobro razumeo u fudbal, pričalo se da bolje od Di Stefana, Henta, Rijala i društva zna ko im dolazi u goste i ništa nije želeo da prepusti slučaju. Po Bernabeuovom pisaniju „naterao ga je da ozbiljno porazgovara s francuskim sudijom Arzikom i ubedi ga da nikome nije u interesu da jedan klub iz komunističke zemlje slavi na kraljevskom terenu”. Posle svega što se dogodilo na Šamartenu bilo je jasno da je predsednik vrhunski odradio svoj deo posla. Real je pobedio sa 4:0, ali u prvih deset minuta utakmice, pri rezultatu 0:0, Milutinoviću su poništena dva čista gola. Revanš u Beogradu trebalo je da bude puko odrađivanje posla španskog tima, ali pretvorilo se u pravu noćnu moru, za Bernabeua pre svega. U istim ispovestima dodao je da se nikada nije tako uplašio za svoj klub kao na JNA, kada je pri rezultatu od 3:0 za Partizan Herceg pogodio prečku. Pre toga Milutinović je dao dva, a Prvoslav Mihajlović jedan gol. Bio je 29. januar 1956. Temperatura u debelom minusu, stadion u Humskoj okovan snegom i ledom, a Madriđani su se, stoji u izveštajima, radovali više nego kada su na Parku prinčeva nekoliko meseci kasnije osvojili prvu titulu prvaka Evrope. Memoari Santijaga Bernabeua ugledali su svetlost dana sredinom sedamdesetih, nakon smrti Fransiska Franka. U njima je zabeleženo i da se veliki predsednik javno izvinio, pre svega Milošu Milutinoviću, a onda i Partizanu za ono što se dogodilo, podvukavši da bi ovaj imao bar 10 golova na svom kontu te sezone u KEŠ-u (i sa osam je bio prvi strelac), a da bi crno-beli verovatno osvojili titulu prvaka Evrope. Naveo je još da je velikom golgeteru, popularnoj Plavoj čigri, neposredno posle revanša u Beogradu ponudio blanko ček. Trebalo je samo da upiše sumu, spakuje kofere i krene put Madrida. To će kasnije potvrditi i jedan od glavnih menadžera toga doba Julius Ukrinček. Priča se da je baš on trebalo da realizuje taj transfer.

avatar
Stratford
Wednesday, 13.06.2018
17:00

Edukacija se kosi s njegovim životnim principima lupanja minusa i pričanja bajki

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 13.06.2018
12:36

Ocekivana odluka, juce od 45 komentara svi se uhvatili za Real samo ja pomenuh spaniju i opet jedini upravu. Boze kakvo znanje o fudbalu, stvarno bih se zabrinuo da pocnem da dobijam pluseve ovde.

avatar
ZubA
Wednesday, 13.06.2018
14:42

Kakvo znanje imas? Pa ne znas za Tosno covece.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 13.06.2018
15:56

Bilo bi me sramota da znam tim koji se bori za opstanak u ruskoj ligi.

avatar
brekbaCh1
Wednesday, 13.06.2018
12:32

Pa stvarno neozbiljno od strane Lopetegija i Reala.

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 13.06.2018
12:54

Reala??!😱 Kakve veze ovo ima sa Real Madridom?

avatar
brekbaCh1
Wednesday, 13.06.2018
16:19

Pa kako nema, pucali u noge reprezentaciji. Napravili raskol u svlacionici. Da nije Lopetegi otisao, uvek bi bio nekog zaziranja od strane Barsinih igraca ili nekih drugih. Ako favorizuje neke Realove igrace, peli bi mu se na glavu, realno.

avatar
GoHardCAMPEONES
Wednesday, 13.06.2018
13:09

Konte i Van Gal su ostali selektori i pored potpisa sa Junajtedom i Celsijem, u cemu je to problem? Postoje treneri koji citav zivot vode oba ali ocigledno nesto ne odgovara predsedniku, da je potpisao sa nekim drugim klubom mozda mu ne bi bilo krivo.

avatar
Ja opet Ja
Wednesday, 13.06.2018
12:27

A ja tipovao na Spaniju da osvaja...

avatar
Doki Daki
Wednesday, 13.06.2018
12:23

Ozbiljna država, ozbiljan savez.

avatar
GoHardCAMPEONES
Wednesday, 13.06.2018
13:09

Ozbiljni jer su si izbili 2 miliona evra i unistili SP?

avatar
GoHardCAMPEONES
Wednesday, 13.06.2018
22:10

Voleo bi ti da kazne igrace Reala ali ne zato sto su unistili Spaniju nego Liverpul :D

avatar
Kolos
Wednesday, 13.06.2018
21:52

Lepo kazne igrače reala zbog utaje poreza i eto im 20 miliona u kasi.

avatar
Doki Daki
Wednesday, 13.06.2018
16:04

Na šta to liči da dva dana pred svetsko pregovaraš sa nekim klubom, zar to nije moglo da sačeka kraj mundijala? Još je pregovarao tajno! Simpaziter sam Reala, ali ovo nije profesionalno i nepoštovanje svoje države, a ne samo saveza. Tvoje razmišljanje je slika i prilika današnje Srbije. Pogledaj kako Nemci uvode i postavljaju trenere u reprezentacije i koliko dugo ti treneri rade samo u savezu(recimo Lev)? A posle se pitamo zašto su Nemci to što jesu!

avatar
MSSZRMK
Wednesday, 13.06.2018
14:12

Smesna odluka.

avatar
Tommy_Shelby
Wednesday, 13.06.2018
12:21

Kad pomislite da smo najgori tu su Spanci da nas iznenade :D

avatar
Stefoon
Wednesday, 13.06.2018
12:18

Kakav je smrad ispao,i sta sad? Auu

avatar
Savoa
Wednesday, 13.06.2018
12:16
avatar
II Plava Horda II
Wednesday, 13.06.2018
12:12

Zamislite samo kakav bi to linc bio u medijima da je Barsa ovako nesto napravila. Real je pokazao da im nista nije sveto. Ovako da sabotiraju sopstvenu nacionalnu selekciju, izgleda da je drzavni projekat vazniji od drzavnog tima.

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Wednesday, 13.06.2018
12:12

Prava stvar ... to ti je drzava i prava federacija. Upropastio je sam svoju karieru a verovatno posle Zidane nece uraditi nista specijalno i dobice otkaz i od realu do novu godinu.

avatar
Wednesday, 13.06.2018
12:12

Ovo je čist amaterizam.

avatar
Steffmajster
Wednesday, 13.06.2018
12:11

perezu sta uradi ccc

avatar
Roj Kin 16
Wednesday, 13.06.2018
12:06

Bratola je popio otkaz :)))))

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 13.06.2018
12:28

Juce Nikki dobio gomilu minusa sto je rekao da je ovakvo ponasanje neprihvatljivo.

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 13.06.2018
13:14

NikkiCFC@ A i danas ces.. 😌

avatar
Roj Kin 16
Wednesday, 13.06.2018
13:00

Nikki nije centar svijeta, a ne treba ni da govori u trećem licu..