Životna drama Obija Mikela na dan najvažnije utakmice - Šta biste vi uradili?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.07.2018.
15:04
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Nigerije Džon Obi Mikel prošao je kroz pakao neposredno pred početak utakmice sa Argentinom ali i pored zastrašujuće vesti koju je dobio iz domovine odlučio da igra.

Epa/Yuri Kochetov
Epa/Yuri Kochetov

Povezane vesti

Sedam dana nakon što je sa reprezentacijom Nigerije završio učešće na Mundijalu u Rusiji bivši fudbaler Čelsija Džon Obi Mikel otkrio je javnosti kroz kakav je pakao prošao.

Neposredno pre početka meča koji je odlučivao o tome da li će se Nigerija plasirati u osminu finala Mundijala vezista "Super Orlova" dobio je telefonski poziv u kojem je obavešten da mu je otac kidnapovan.

Otmičari su bili prerušeni u policajce pa im je posao bio olakšan. Pa Mikel Obija pokupili su na putu ka groblju, a od njegovog sina tražili su da nikome ne govori da mu je otac otet i da im plati 21.000 funti.

"Rečeno mi je da će ga ubiti ukoliko ikome kažem za otmicu ili obavestim policiju. Nisam ništa rekao selektoru jer bih time odvukao pažnju njemu i ostatku tima u danu tako važne utakmice", objasnio je Obi Mikel.

Iako u prvom momentu nije znao šta da radi, Džon Obi Mikel je doneo odluku da nastupi protiv Argentine.

"Emotivno sam bio slomljen ali sam morao da donesem odluku o tome da li ću igrati. Bio sam zbunjen. Nisam znao šta da radim, ali sam na kraju odlučio da ne ostavim na cedilu 180 miliona Nigerijaca", kazao je Mikel.

Nigerija je u pomenutoj utakmici poražena i eliminisana sa Mundijala, a policija je oca Džona Obija Mikela otrgla iz ruku otmičara u ponedeljak uveče, šest dana nakon što je kidnapovan.

Džon Obi Mikel zahvalio se vlastima na pomoći, a zanimljivo je da je ovo drugi put da se otac reprezentativca Nigerije našao na meti kriminalaca. Pre sedam godina pretučen je od strane pljačkaša na putu sa posla.

Ne propustite