Zastrašujuća serija Švajcaraca pred okršaj sa ''Orlovima''! Kako ih pobediti?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.06.2018.
17:39
Izvor: Sportske.net

Njihov selektor Vladimir Petković juče je posle remija sa Brazilcima upravo naglasio taj podatak, ilustrujući koliko je njegova ekipa snažna i kompaktna.

EPA-EFE/URS FLUEELER
EPA-EFE/URS FLUEELER

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije juče je odlično startovala na Svetskom prvenstvu u Rusiji, savladana je Kostarika sa 1:0, ali kada je početna euforija posle ovog trijumfa polako prošla, postali smo svesni da će naš nacionalni tim morati da dobije još jednu od dve preostale utakmice, ukoliko želi da se plasira u osminu finala Mundijala.

Naravno, realnije je da to bude protiv Švajcarske u drugom kolu, nego protiv Brazila, ali Švajcarci su sinoć pokazali da mogu da odole i Nejmaru i drugovima.

Osvojili su bod veliki ''kao kuća'' (1:1), pa imajući u vidu raspored u naredna dva kola, jasno je da će njima i remi protiv Srbije odgovarati u pogledu plasmana u narednu fazu takmičenja.

Kako rekosmo, njihov selektor Vladimir Petković sinoć je podsetio da je Švajcarska u prethodne 22 utakmice samo jednom izgubila, a duel sa Brazilom je 23. u toj fenomenalnoj seriji.

Prilika je zato, da uoči njihovog dvoboja sa Srbijom u petak pogledamo taj njihov uspešni niz i možete da ga vidite u prilogu.

Dakle, poslednji put Švajcarska je poražena 10. oktobra prošle godine od Portugala na gostovanju, rezultatom 2:0, a u svim preostalim mečevima od 3. juna 2016. kada su savladali Moldaviju (2:1), pa do danas, beležila je pobede ili nerešene rezultate. Izuzetak je samo utakmica sa Poljskom na EP 2016, kada je posle 120 minuta igre bilo 1:1, a Poljaci su potom prošli dalje zahvaljujući boljem izvođenju penala.

Doduše, ne može se reći da su Švajcarci u tom periodu pobeđivali neke velike favorite, ali činjenica da su u dve od prethodne tri utakmice ostali neporaženi i protiv Španije i protiv Brazila, dovoljno govori o čvrstini njihovog tima i koliko je teško pronaći put do njihove mreže.

Još četiri dana ostalo je do susreta Srbije i Švajcarske, verujemo da je stručni štab našeg nacionalnog tima pronašao i slabosti narednog rivala, da će ''Orlovi'' uspeti da ih iskoriste i konačno prekinuti ovu seriju ''Sajdžija'' koja već predugo traje.

Naš specijal o Mundijalu možete pratiti OVDE.

Screenshot: soccerway.com
rezultati

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Monday, 18.06.2018
19:18

Ovo je dobro sto ovoliko visoko lete. :) Svakoj seriji dodje kraj, a ja sam 99% siguran da ce oni izgubiti utakmicu u grupi. Ili od nas (manje verovatno) ili od Kostarike. Kostarika mora da pobedi, Brazil nema sanse, ostaje im Svajcarska.

avatar
Slaninar94
Monday, 18.06.2018
18:45

Andora, Madjarska, Letonija, Farska ostrva x2=8 utakmica, plus ona prevara protiv Sev. Irske...

avatar
-SCG-CG
Monday, 18.06.2018
18:28

Definitivno smo malo jaci od njih,ali u ovakvim utakmicama sitnice odlucuju,a i nije neka prevelika razlika u kvalitetu pa moze svasta biti, ali nadajmo se najboljem i porazu "Svajcaraca"

avatar
43 Baraba
Monday, 18.06.2018
18:21

Nas "švajcarci" (ima ih tri!) ne treba da zanimaju. Treba mi da zanimamo njih. Njima je primarni cilj da nam oduzmu posed lopte, makar to bilo i prljavo, kao sinoć protiv Brazila. Juče su sudije nosile švajcarski dres ispod svog, čašćeni su golom kojem je prethodio čist faul, a 99% sudija bi sviralo penal za Brazil posle onog držanja na petercu sa obe ruke.
Da su čvrsti, jesu, legija stranaca im je donela i tehniku koju nikada nisu imali, ali nisu bauk. Ako se ne budemo borili i protiv 12og igrača u vidu sudije i ako nas ne upropasti balkanski mentalitet, ne vidim ih kao preveliki zalogaj.
Imamo super šansu da iz svoje snage već posle druge utakmice prođemo grupu (to bi svi potpisali pre SP), i tako treba i da odigramo.
Ako ih dobijemo, treba na Brazil poslati rezerve, da se mangupiramo. Čak bi nam ostalo prostora za kalkulacije, Meksiko i Švedska imaju po tri boda, Koreja i Nemačka - nula!
Treba samo da budemo tim, to je sve.

avatar
Jack Rackham
Monday, 18.06.2018
18:14

Sem francuza ostalo boranija bila

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 18.06.2018
18:55

Dobili su Portugal kod kuce, odigrali nereseno sa Poljskom, Francuskom, Spanijom i (jeste da je bio faul u napadu, ali, ipak su bili dobri) Brazilom. Respekt moramo da pokazemo, strah niposto.

avatar
noxovac
Monday, 18.06.2018
17:45

Fino, grupa za svjetsko im je bila sprdnja, jedini normalan tim Portugal a njih su dobili mjesec dana posle kraja evropskog. Sinoc su odigrali fino ali jedini krivac sto je bilo 1-1 je Brazil i igraci koji ne igraju timski. Nije Svajcarska neki strah i trepet.