Za Dalića nije iznenađenje što je Hrvatska u četiri, a normalno je da komšije navijaju jedni za druge

Autor: Pavle Knežević
utorak 10.07.2018.
18:38
Izvor: Sportske.net

Selektor kaže da je Hrvatska samo potvrdila kvalitet igrača koje ima.

Beta/AP Photo/Yorgos Karahalis, File
Beta/AP Photo/Yorgos Karahalis, File

Povezane vesti

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da plasman Hrvatske u polufinale nije iznenađenje, nego da se tim konačno vratio "tamo gde i pripada". Očekuje podršku ruskih navijača sutra, a misli da je i normalno da komšije navijaju za njih.

"Hrvatska ima sjajne igrače. Tačno je da dugi niz godina nismo napravili rezultat i govorio sam da to nij bilo adekvatno našim kvalitetima i da treba da neke stvari promenimo. To smo i uradili i to se sada vidi. Mislim da ne sme da bude iznenađenje što se Hrvatska nalazi u četiri najbolja tima na svetu.

Ova generacija je dugo osprovana, a oni su pokazali svoj kvalitet kada je najpotrebnije – na ovom Svetskom prvenstvu. Ne sme biti iznenađenje, to je proizvod rada. Oni igraju u najvećim svetskim klubovima, a sada su samo pokazali svoj kvalitet", rekao je Dalić novinarima u Moskvi.

Selektoru Hrvatske je jedan novinar i preneo pozdrave iz Crne Gore, rekavši da se i tamo navija za Hrvatsku, a onda upitao i za zdravstveno stanje, pre svega Vrsaljka.

"Drago mi je da u Crnoj Gori prate i navijaju za nas, što je sasvim normalno, komšije smo. Vrsaljko ima mali problem, a mi hoćemo igrače 100 odsto spremne. Videćemo posle treninga. Nama treba svaki igrač, ali 100 odsto spremni. Imali smo pet teških utakmica koje su uzele svoj danak, ali nema alibija, nema traženja opravdanja. Sada smo tu da uživamo i igramo fudbal i damo sve od sebe. Nemamo nijednog trenutka ideju da smo umorni. Nismo se potrošili, mi ćemo se potrošiti", rekao je Dalić.

Strane novinare je, naravno, zanimalo kako tako mala zemlja postiže ovakav rezultat? Rad ili talenat?

"Ma mi smo takva zemlja da je kod nas sve moguće. Nema iznenađenja, nas je četiri miliona, četiri miliona selektora, četiri miliona igrača, četiri miliona svega. Kod nas se radi dobro i studiozno, ali kada se uopredi naša infrastruktura i rezultat koji pravimo, to je nezamislivo za vas.

Tu dolazi naš talenat, naša emocija i to nas je dovelo da posle 20 godina ponovo dođemo tamo gde nam je mesto i mislim da smo to zaslužili. Najvažnije je da je fudbal doneo mnogo sreće i zadovoljstva, a ne mogu da zamislim šta bi bilo da je Hrvatska svetski prvak, verovatno ne bi niko radio. Ne radi ni sad, haha", rekao je selektor "vatrenih".

O Engleskoj….

"Mi smo, naravno, pravili analizu engleske reprezentacije. Pokazali smo igračima neke bitne stvari, onoliko koliko smo mogli. Znamo odakle nam preti najveća opasnost. Sada nas čeka drugačija utakmica od prethodne tri i drugačije ćemo se pripremiti. Mislim da to nama više odgovara.

Opasni su, pogotovo iz prekida (Engleska je sedam od 11 golova dala iz prekida), ali, rekao sam i ranije, nemamo nikakvog razloga da budemo opterećeni, došli smo da igramo fudbal, da se veselimo i da pravimo rezultat. Nije bitno ko je pored nas, ispred nas, mi smo došli prikazati ono što znamo, pa rezultat kako bude", rekao je Dalić.

Podiglo se mnogo buke nakon što je Vida rekao "slava Ukrajini" posle pobede nad Rusijom, da li očekujete sutra da navijači Rusije pokažu šta o tome misle?

"Mi smo jako zahvalni za sve ovo što smo doživeli za mesec dana u Rusiji. Na svakom koraku ljubaznost, to je prekrasno. Naravno da očekujemo podršku, ona će nam mnogo značiti. To je motiv više. Fudbal čini mnogo u svetu, mi možemo biti samo jako srećni i zahvalni za sve što smo doživeli u Rusiji. Kako god da se ovo završi, imaćemo u lepom sećanju ovaj turnir", rekao je Dalić.

Ne propustite