Veštačka inteligencija - 100 000 simulacija, evo kako je prošla Srbija!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 16.06.2018.
08:13
Izvor: Sportske.net

Analizirani svi mogući scenariji, uzeto u obzir veliki broj podataka, istraživanja univerziteta u Dortmundu i Minhenu dala sledeće rezultate,

EPA-EFE/DOMINIK ANGERER
EPA-EFE/DOMINIK ANGERER

Povezane vesti

Prilikom simulacije uzeti su u obzir parametri poput rezultata, godišta igrača, međusobnog skora reprezentacija, učešća, odnosno rezultata na velikim talmičenjima, kao i još mnogo podataka.

Sve je provučeno kroz određene statističke modele, simulacija je ponovljena 100 000 puta, kako bi se dobila verovatnoća ne samo prolaska u top 16, već kompletnog toka Mundijala.

Zanimljivo, ovo je jedino istraživanje u kome Španci imaju prednost, doduše neznatnu nad Nemačkom, ove dve evropske selekcije imaju 17.1% šansi da budu svetski prvaci.

Brazil je tek treći sa oko 12%, iako u analizama većine važi za favorita šampionata, iza su Francuska i Belgija, pa tek onda Argentina, koja je tek nešto bolje rangirana od Engleske.

Kakva je situacija u grupama?

Srbija je u ovom istraživanju nisko rangirana, recimo da ima tek nešto više od trećine šansi da prođe prvu rundu, simulacija je prognozirala da će Švajcarci bez problema biti drugi, iza Brazila.

Hrvatska ima dve trećine šansi da se probije u nokaut fazu i čak joj se daju solidne šanse da se bori sa Argentinom za prvo mesto u grupi.

U top 16, bi osim favorita prošli još Poljaci, Kolumbija, Urugvaj, Rusi, Nemci i dve skandinavske selekcije, Šveđani koji imaju nešto veće šanse nego Meksiko i Danci.

Jasno, na terenu sve to pada u vodu...

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Saturday, 16.06.2018
10:49

Vestacka inteligencija kojom komanduju ljudi.

avatar
Marko Stankovic
Saturday, 16.06.2018
09:09

Naravno da se ne može proceniti ko stiže dokle jedno je statistika drugo je SP mnogo drugih faktora zavisi , pre svega i ako ne navijam za Argentinu mislm da će oni stići do Finala jer će im u nokaut fazi btii dosta dosta lako , Švajcerska jeste odlično odigrala kvalifikacije i tek u poslednjem kolu zazulei drugo mesto ali pogledajte njihovu grupu i našu kvalifikacionu grupu,npr mi smo igrali protiv 4 učesnika predhodnog ep .