Urugvaj nadigrao domaćina, Salah ne može sam!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 25.06.2018.
18:02
Izvor: Sportske.net

Urugvajci sa sve tri pobede ide u osminu finala, Saudijci šokirali Egipat.

EPA-EFE/WALLACE WOON
EPA-EFE/WALLACE WOON

Povezane vesti

Poznat je i rasplet prve grupe na Mundijalu, mada se već od ranije znalo da su osminu finala obezbedili Urugvaj i Rusija.

I upravo su te dve selekcije odigrale svoj poslednji meč u okviru grupe A, Južnoamerikanci su slavili protiv domaćina rezultatom 3:0.




U drugom poluvremenu Urugvaj je jednom uspeo da iskoristi igrača više, iako su imali više opasnih situacija pred golom reprezentacije Rusije.

De Araesketa je bio blizu da postigne takozvani "olimpijski gol", pogodak iz kornera, ali je Akinfeev loptu odbio u korner.


Urugvaj: Muslera - Koates, Godin, Kaseres - Nandez (od 73. Rodrigez), Vesino, Toreira, Betankur (od 63. De Araskaeta), Laksalt - Suarez, Kavani (od 93. Gomez).

Rusija: Akinfeev - Kudrijašov, Ignaševič, Kutepov, Smolnikov - Gazinski (od 46. Kuzjajev), Zobnin, Čerišev (od 38. Fernandes), Mirančuk (od 60. Smolov), Samedov - Dzjuba.

Saudijska Arabija Egipat Salah

U drugom meču koji je bio rezultatski nebitan, Saudijska Arabija je pomalo neočekivano došla do tri boda protiv Egipta pobedom od 2:1.

Iznenađujuće su puleni Huana Antonija Picija preuzeli terensku inicijativu na ovom meču, ali prvi su poveli "Faraoni".


Usledila je još hrabrija igra Saudijske Arabije kojoj se takav pristup i isplatio.



Saudijska Arabija je bila dominantnija i u drugom poluvremenu meča u Volgogradu, te je uspela da materijalizuje značajno veći posed lopte od protivnika.

Imao je Salah nekoliko prilika da donese svom timu trijumf, ali je onda usledio hladan tuš u poslednjim trenucima meča.


Saudijci su tako obezbedili počasno treće mesto u grupi, dok ni Salah nije pomogao Egiptu da izbegne poslednje mesto na tabeli.

Saudijska Arabija: Al Mosailem - Al Burajk, O. Havsavi, M. Havsavi, Al Šahrani - Bahbir, (od 65. Asiri) Al Faradž, Otajf, Al Mogavi, Al Davsari - Al Muvalad (od 79. Al Šehri).

Egipat: El Hadari - Abdel-Šafi, Hegazi, Gabr, Fati - Hamed, Elneni, Trezege (od 81. Kahraba), Said (od 52. Varda), Salah - Mohsen (od 64. Sobhi).

Pobednik grupe A je Urugvaj i sastaće se sa drugoplasiranom ekipom iz grupe B, dok će Rusija ići na prvoplasiranog iz te grupe.

U igri su Španija, Portugal i Iran.

Naš specijal o Mundijalu možete pratiti OVDE.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Tuesday, 26.06.2018
14:04

Dakle Esam El-Hadari,golman Egipta koji ima 45 godina je odbranio penal i uz to imao jos dobru paradu i po koju "laksu" odbranu,primer svakome!

avatar
Monday, 25.06.2018
18:25

Прилично ненадани исходи, поготово победа Саудијске Арабије !

avatar
Amar Zornic
Monday, 25.06.2018
18:22

Sa pola snage , idemo Urusii

avatar
NikkiCFC
Monday, 25.06.2018
18:05

Cetvrti put na ovom prvenstvu da padam na tiketu u 94, 95, 96 minutu...