Urugvaj i Rusija u osmini finala!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 20.06.2018.
18:53
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Urugvaja overili su plasman među 16 najboljih, a pobedom nad Saudijskom Arabijom obezbedili su nastavak takmičenja i za domaćina.

EPA-EFE/KHALED ELFIQI
EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Povezane vesti

Reprezentacija Urugvaja je slavila na "Rostov Areni" rezultatom 1:0 (1:0) protiv Saudijske Arabije i tako je došla do drugog trijumfa i overe plasmana u 1/8 finala Mundijala.

Strpljivo su igrali Urugvajci, Saudijci su povremeno pokušavali da priprete, ali su njihovi napadi bili vrlo jalovi.

Igrao se 23. minut, kada je selekcija iz Južne Amerike došla do prednosti, nakon kornera sa leve strane, loše je reagovao golman Saudijske Arabije, promašio je loptu, ona je pala na nogu Luisu Suarezu, koji tako postiže gol na trećem uzastopnom Mundijalu, interesantno na svom 100. nastupu za reprezentaciju.

Nakon toga su Saudijci imali dve prilike, najpre je u 26. minutu Muslera dobro intervenisao nakon pokušaja Bahbira, da bi samo tri minuta kasnije isti igrač bio u novoj šansi, ali ovoga puta golman Urugvaja nije morao da interveniše, lopta je otišla pored gola.

Do kraja prvog dela igre je selektor Saudijske Arabije Pici morao da napravi prinudnu izmenu, teren je zbog povrede napustio Džasim, zamenio ga je Al Mogavi.

U nastavku, nakon 15ak minuta igre, velika prilika za Karlosa Sančeza, ali je njegov snažan udarac otišao tik preko gola.

Saudijci su u nastavku povremeno pretili, ali kao i u prvom poluvremenu vrlo jalovo, dok je Urugvaj strpljivo tražio drugi gol.

Suarez Urugvaj Saudijska Arabija
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

U 86. minutu je veliku priliku sebi izgradio Kavani, ali je njegov udarac uspeo da zaustavi golman Saudijske Arabije Al Ovasi.

Do kraja ipak nije bilo golova, Urugvajci su uspeli da ostvare zacrtani cilj, slavili su i protiv Saudijske Arabije, te sa šest bodova idu u nastavak takmičenja, zajedno sa Rusijom, koja je trenutno ispred njih zbog daleko bolje gol razlike.

Odluka o prvom mestu će pasti u poslednjem kolu, 25. juna na "Samara areni", sa početkom u 16h, kada se budu sastali upravo Urugvaj i Rusija.

Grupa A se u 1/8 finala ukršta sa grupom B, u kojoj se nalaze Portugalija, Španija, Iran i Maroko, mada su Marokanci ostali bez šansi za plasman u narednu fazu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Naš specijal o Mundijalu možete pratiti OVDE.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
vkjn
Thursday, 21.06.2018
00:31

Urugvaj nema šta da traži protiv Rusije.
Ako izvuku X, maksimalno.

avatar
miki1108
Wednesday, 20.06.2018
19:33

Kakve neznalice. Nikad gore prvenstvo

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 20.06.2018
19:04
avatar
Marcos Alonso
Wednesday, 20.06.2018
18:57
avatar
Wednesday, 20.06.2018
18:56

Нисам могао да верујем да ће грешка голмана да одлучи овај сусрет. Против Русије је примио 5, а ни за један није био крив !