Ukrajinci podržali Vidu, brane ga i u FIFA i u UEFA! Vukojevića ne pominju...

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.07.2018.
12:22
Izvor: Sportske.net, index.hr

Ukrajinski fudbalski sazev oglasio se saopštenjem u kojem podržava postupak reprezentativca Hrvatske Domagoja Vide posle pobede nad Rusijom.

EPA/FRIEDEMANN VOGEL
EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Ono što je zanimljivo u celoj priči, to je da je u ovom dopisu koji je objavio hrvatski ''Index'' pružena podrška samo Domagoju Vidi, iako je sa njim na spornom snimku bio i Ognjen Vukojević, koji je takođe dugo igrao u kijevskom Dinamu, ali koji je juče odstranjen iz reprezentacije Hrvatske.

Podršku Domagoju Vidi FS Ukrajine je prosledio i na adresu UEFA i na adresu FIFA.

"Ukrajinski fudbalski savez, kao i milioni ukrajinskih navijača, zaprepašćeni su uznemiravanjem Domagoja Vide, hrvatskog reprezentativca i bivšeg igrača kijevskog Dinama, koje je započelo nakon objavljivanja video snimka u kojem je rekao: 'Slava Ukrajini!'

U pomenutom slučaju imamo jasan i beskompromisni stav: fudbaler koji je dugi niz godina igrao za legendarni ukrajinski klub ima pravo da izrazi zahvalnost i poštovanje prema Ukrajini i njenim navijačima! Nijedna disciplinska pravila FIFA-e ne sadrže norme koje bi zabranile takve postupke.

Slogan "Slava Ukrajini!" pozdrav je u znak sećanja na žrtve, patriotski simbol nezavisnosti, slobode i slobode ukrajinskog naroda, kao i slogan koji često koriste ukrajinski navijači prilikom navijanja. Takođe, slogan ne sadrži negativne ili uvredljive sadržaje. Sličan je i ostalim sloganima poput "Slava Hrvatskoj!" ili "Slava Francuskoj!"

S obzirom na situaciju, Ukrajinski fudbalski savez i njegov predsjednik Andrej Pavelko osetili su potrebu da podrže Domagoja Vidu. Odmah su podneli žalbu FIFA s odgovarajućim objašnjenjima u vezi sa sloganom "Slava u Ukrajinu!". Obaveštena je i UEFA da brani poziciju Ukrajinskog fudbalskog saveza unutar FIFA. Na brojne zahteve novinara i navijača, na uvid je dostupna i kopija žalbe.

U ime cele ukrajinske fudbalske zajednice, Domagoju Vidi želimo izraziti zahvalnost za javno pokazivanje poštovanja prema Ukrajini. Takođe, čestitamo na ulasku Hrvatske u polufinale Svetskog prvenstva u Rusiji", navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 10.07.2018
12:54

Otpuste sefa strucnog staba, ostave igraca koji im treba. Premazani su svim bojama.

avatar
Südkurve München
Tuesday, 10.07.2018
12:48

Ipak se ovde zrtvama Ukrajine kod "srpskih rusa" ne pridaje nikakvo znacenje. Rusi i njihova braca. U mnogim situacijama smo videli tu "bracu"

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 10.07.2018
12:26

Andreji su mi na pogresnoj strani u poslednje vreme:-D, ali, mozda bi mu bilo bolje da ga ne brane, bumerang je cudo Hahaha Jednu stvar bih ipak hteo da naglasim, Ukrajina nije priznala nezavisnost, to mora da se zna...

avatar
M_85
Tuesday, 10.07.2018
12:47

Pa nije priznala nezavisnost, kao ni Spanija. Ukrajina ima Krim. Sve je to politika.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 10.07.2018
12:59

Znam da je cista politika i interes, i ne stavljam ih u istu ravan sa Rumunijom, Grckom, Kiprom i Slovackom, ali, mi ne bismo smeli to da cenimo nista manje nego sto cenimo ponasanje Spanaca...