U slavu života, pobedio siromaštvo, smrt, ostavio fudbal i sada igra za Brazil!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 05.07.2018.
10:06
Izvor: Sportske.net

Neverovatna priča o možda i najmanje poznatom fudbaleru "Selesao".

EPA-EFE/MAHMOUD KHALED
EPA-EFE/MAHMOUD KHALED

Povezane vesti

Fagnera, desnog beka Brazila se mnogi sećaju kroz maglu iz neuspelih pokušaja u Evropi, u PSV Ajndhovenu, kasnije u Volfsburgu.

Ali, dobro da je uopšte živ i da igra fudbal.

Naime, on je kao šestogodišnjak bio blizu smrti, kada je tokom igre loptom sa bratom i prijateljem razbio staklo koje mu se duboko zabilo u ruku.

Izgubio je mnogo krvi, praktično umirao, ali je naišla komšinica medicinska sestra koja je uspela da zaustavi krvarenje, na kraju doktori su rekli njegovim roditeljima da su bukvalno minuti odlučivali.

Ta prva operacija je urađena u žurbi jer su se borili za život, ligamenti nisu zarasli dobro i ruka mu je bila nepokretna.

Fagner je iz Kapelinje jednog od najsurovijih predgrađa San Paola, odrastao je u siromaštvu, da bi ponovo otišao na operaciju, porodica je pozajmila novac i prodala automobil kako bi u komplikovanijem zahvatu dobio šansu da uopšte pomera ruku.

Posle toga usledile su godine fizioterapije i danas ima mali problem i jedna ruka mu nije toliko funkcionalna, ali se sve dobro završilo.

Fagner je počeo da trenira fudbal u desetoj godini, već kao junior je otišao u Evropu u PSV, nije igrao.

"Nisam radio ništa, nisam ni trenirao, mislio sam da ostavim fudbal. Molio sam ih da me puste kući", priseća se tih vremena.

Bilo je to pre 12 godina, u Brazilu je uspeo da nađe angažman u Vasku, kasnije je još jednom probao u Evropi u Volfsburgu, ne prija mu Stari kontinent, vratio se posle godinu dana.

Tada su mu se putevi ukrstili sa selektorom Titeom u Korintijansu, pod njim je igrao najbolje, ali nije bio u kombinaciji za Mundijal. Nije ni sanjao, no, povredio se Alveš, pa se Tite setio njega. Na prvenstvu je i Danilo izbačen iz stroja, pa je u 29. godini Fagner dobio šansu da bude standardan u Selesao.

On je debitovao 2016. ali je igrao samo par mečeva u kvalifikacijama kao nagradu za dobre partije, bio je biran u tim prvenstva.

Bilo kako bilo, sada ga čekaju Brazilci, videćemo kako će završiti ova neverovatna priča, ali kako je sam rekao, ma šta bude u Evropu se ne vraća, iako ga želi dosta klubova...

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BocAtleti
Thursday, 05.07.2018
13:29

Mnogo je ovakvih prica u Brazilu i ostalim juznoamerickim reprezentacijama. Brazilci bi mi bas bili simpaticni da nema Nejmara!

avatar
Di Magia
Thursday, 05.07.2018
11:03

Solidan bek al ga trema ubija na ovom prvenstvu... 3 prodora za 3 utakmice nije napravio...