Turci oduševljeni potezom Ozila!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.07.2018.
17:08
Izvor: Beta

Nekoliko turskih ministara danas je pozdravilo odluku nemačkog fudbalera turskog porekla Mesuta Ozila da napusti reprezentaciju Nemačke, što je jedan od njih ocenio kao Ozilov "gol protiv virusa fašizma".

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

"Čestitam Mesutu Ozilu koji je, napuštajući nemačku reprezentaciju, postigao najlepši gol protiv virusa fašizma", napisao je na Tviteru ministar pravosuđa Turske Abdulhamit Gul.

Turski ministar sporta Mehmet Kasapoglu naveo je da u potpunosti podržava "brata Mesuta Ozila".

Ozil je u nedelju saopštio da se povlači iz reprezentacije Nemačke zbog rasizma i diskriminacije ljudi poreklom iz Turske. Kritikovao je i Fudbalski savez Nemačke, njegovog predsednika, navijače i medije.

Portparol predsednika Turske, Ibrahim Kalin, izrazio je žaljenje što Ozil "mora da se brani na taj način". "Kakva šteta za one koji kažu da su tolerantni i multikulturalni", rekao je Kalin.

Ozila su kritikovali u Nemačkoj jer se u maju, usred predizborne turske kampanje, slikao s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Taj 29-godišnji fudbaler je za reprezentaciju Nemačke na 92 utakmice postigao 23 gola, a imao je i 40 asistencija.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 24.07.2018
19:31

Zeleo je da se politicki umesa, u tome je i uspeo. Henes je u pravu moze on da se zali koliko god zeli na tretman navijaca i saveza - kada si javna licnost moras voditi racuna o svakakvim sitnicama a on je napravio krupan gaf.

avatar
1 9 0 5
Monday, 23.07.2018
17:35

Kako su bedni fudbaleri koji izaberu drugu zemlju pre svoje.

avatar
BancheS_Arsenal
Monday, 23.07.2018
17:33
avatar
meh123
Monday, 23.07.2018
17:31

Treba reci ne hvala "multikulturalizmu"... ali, sto se tice teme, smesno je da Turska sa Erdoganom na vlasti kaze nesto tako... tragikomedija kako Turci i muslimani su postali jadne "zrtve". Idi molim te.