'Telstar 18' menja izgled - Ovo je lopta za eliminacionu fazu Mundijala

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 26.06.2018.
22:36
Izvor: Sportske.net

Utakmice eliminacione faze Svetskog prvenstva u Rusiji igraće se loptom koja ima drugačiji izgled u odnosu na onu koja je korišćena tokom takmičenja po grupama.

Epa/Yuri Kochetkov
Epa/Yuri Kochetkov

Povezane vesti

Još dva dana ljubitelji fudbala gledaće utakmice grupne faze Svetskog prvenstva koje će biti igrane loptom "Telstar 18".

Već od subote kreće eliminaciona faza, a FIFA je odlučila da se utakmice osmine, četvrt i polufinala igraju redizajniranom loptom.

Kao što možete da vidite u prilogu, "adidas" je dodao boje na "Telstar 18" i time promenio izgled zvanične lopte Svetskog prvenstva u Rusji.

Ovo nije novina, FIFA i UEFA u poslednjih nekoliko godina praktikuju da se eliminacione faze najvećih takmičenja i finala igraju loptama koje imaju drugačiji izgled u odnosu na one koje se koriste u grupnoj fazi.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Tuesday, 26.06.2018
23:31

Ovo tako nije fer. Kako se cini imacemo u jednom delu zreba Urugvaj, Portugal, Argentinu, Francusku, Nemacku, Brazil, Belgiju, Kolumbiju a u drugom delu Spanci nece imati nikog jakog?! Kako oni uvek imaju srece ne mogu da verujem. Ne bi ovamo izbacili nikog sem Argentine a sad su vec u finalu jedino Hrvatska i Engleska onako solidne ali daleko od prve kategorije.

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 26.06.2018
22:38

adidas brazuka bila bolja