Sujeverni Tite - Kad njega izabere za kapitena Brazil "gazi" rivale!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 26.06.2018.
17:13
Izvor: Sportske.net

Selektor Brazila nastavlja sa startom praksom. "Karioke" će u duelu sa Srbijom predvoditi novi kapiten.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Sećate se kakva je "ujdurma" nastala u Srbiji kada je Mladen Krstajić odlučio da oduzme traku Branislavu Ivanoviću i da za novog kapitena imenuje Aleksandra Kolarova?

U reprezentaciji Brazila takva praksa važi pred svaku utakmicu. Selektor Tite bira novog kapitena pred svaku narednu utakmicu i od tog principa nije odstupio ni ovoga puta.

Na prvoj utakmici koju je Brazil odigrao na Mundijalu u Rusiji prvi među jednakima bio je Marselo. Uoči duela sa Kostarikom kapitenska traka poverena je Tijagu Silvi, a pred duel sa Srbijom usledila je nova promena.

Čast da ostatak ekipe izvede na teren i da na ruci ponese kapitensku traku u sredu će imati Miranda. Njemu će ova čast pripasti četvrti put od kada je reprezentaciju preuzeo aktuelni selektor.

Miranda je bio kapiten Brazila na prijateljskoj utakmici sa Austrijom, ranije ovog meseca, a pored toga je istu čast imao u duelima sa Ekvadorom (Titeov debi) i Urugvajem.

Sve tri prethodne utakmice na kojima je Miranda bio kapiten Brazil je dobijao ubedljivim rezultatom i to sa tri gola razlike.

Protiv Ekvadora "Karioke" su slavile 3:0, protiv Urugvaja 4:1, a istim rezultatom kojim su dobili selekciju Ekvadora nedavno su savladali i Austriju u kontrolnoj utakmici pred start Mundijala.

Utakmica Srbija - Brazil igra se u sredu u Moskvi od 20 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mino Raiola
Tuesday, 26.06.2018
20:57

Tradicija će se verovatno nastaviti sa tom gol razlikom ;-D

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 26.06.2018
18:10

Svidja mi se ova njegova taktika sa promenom kapitena iz vise raloga . A sad nesto sto je zaista porazavajuce , mi smo tim koji je iskoristio najmanji broj igraca na ovom mondijalu i kojem se u prva dva meca desila samo jedna promena u postavi a taj trend ce se verovatno nastaviti i u 3. mecu. Svi su zeleli mlade igrace i sta sad sa njima , zasto ih je Mladen uopste zvao kad mu bukvalno svega 14 igraca konkurise za tim

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 26.06.2018
19:48

Po jos jednoj stvari takodje specificni, retko ko ne koristi sve tri izmene, pored nase druge utakmice, na jos samo dve utakmice se to sad desilo, odnosno, samo jos dve reprezentacije nisu izvrsile sve tri za 90 minuta.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 07.07.2018
15:54

Sva trojica su igrala, ali, mi nismo prosli:-/ Zivkovic je prvi morao mnogo vise minuta da dobije...

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 26.06.2018
22:37

Meni je zaista porazavajuca pomisao da npr ispadnemo bez minuta za Jovics i Zileta pa i Veljkovica

avatar
berberin
Tuesday, 26.06.2018
17:47

Karakter kakav je on je pravi za kapitena!

avatar
Edin Lonić
Tuesday, 26.06.2018
17:30

nema mi to logike, time ta kapitenska traka gubi na vaznosti, trebalo bi da kapitensku traku nosi vodja ekipe a sa razlogom postoji samo jedan vodja ili samo jedan kapiten i zamjenik kapitena...