Šta to Hrvati imaju što Francuzima fali?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.07.2018.
14:27
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Da li bi ovo mogao da bude ''tas na vagi'' u korist reprezentacije Hrvatske u večerašnjem finalu?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Dok odbrojavamao sate do početka finala Svetskog prvenstva, duela Hrvatske i Francuske (17h), nekadašnji reprezentativac i selektor Hrvatske Slaven Bilić analizirao je u tekstu za ''Sportske novosti'' vrline i mane jednog i drugog tima.

Na kraju, zaključio je da su šanse za pobedu 50:50, ali da Hrvatska ima ''nešto'' što Francuzi nemaju.

''Finale je i nema favorita. Francuzi imaju dan više odmora i nisu se istrošili kao mi, ali naši već par puta prkose zakonima medicine i ne bojim se za telesnu spremu.

Imamo izvanrednu ekipu. Bolji smo u sredini terena. Nemaju lucidnost kao mi. I ne verujem da su pozitivno ludi kao 'Vatreni'. Da izvuku ono nešto što naši izvlače na ovom SP-u. Što je nemerljivo i neobjašnjivo. 'Big Bang'. Peti element. Eksploziju emocija. Zato sam optimist i verujem u naše'', zaključuje Bilić.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Sunday, 15.07.2018
14:32

Francuzima se sva kreativnost svoda na Grizija , trenutno mozda i najboljeg igraca sveta . On cini saigrace mnogo boljim sto jesu , njegov individualni kvalitet ali i timska igra , zaista je neverovatan . Pa i Atletiko je sam doveo do titule LE . Smatram da ako ga Hrvati zaustave a imaju igrace koje mogu zrtvovati na njega onda nemaju o cemu brinuti . Srecno Vatreni

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 15.07.2018
14:53

Jer Mbape inace igra balet... Francuzi previse klase imaju, a nmg cak ni da ih nadtrce sto je najgore po Hrvatsku. Kreativniji jesu u sredini, ali ne i cvrsci, sto moze da odluci... Jednostavno, ako pokusaju da igraju na trk i o'ruk kao ove tri utakmice, izgubice najlaganije moguce. Sansa im je defanziva i kontra. Da odvedu utakmicu u produzetke ili penale, pa da prvi put imamo prvaka koji apsolutno nikog nije niti dobio niti nadigrao u 90 minuta u nokaut fazi...

avatar
Amar Zornic
Sunday, 15.07.2018
15:28

Mbape nije igrac koji se moze istaknuti na postavljenu odbranu , barem ne jos uvek

avatar
Armani
Sunday, 15.07.2018
15:25

Grizmann nije ni medju top 5 a kamoli najbolji!

avatar
Armani
Sunday, 15.07.2018
15:24

O cemu ti pricas,vaterpolu???

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 15.07.2018
15:21

Kao recimo Portugal na evropskom :D