Srbijo - Hladna glava, veliko srce, ništa ti više ne tražimo!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.06.2018.
11:39
Izvor: Sportske.net

Zaboravite priče o slavnim bitkama i poređenja sa odlascima u rat. Srbija večeras igra utakmicu koja može da donese mnogo i zbog koje se fudbal voli.

Beta/AP Photo/Mark Baker
Beta/AP Photo/Mark Baker

Povezane vesti

Odavno ljubitelji fudbala u Srbiji nisu sa ovakvim nestrpljenjem iščekivali jednu utakmicu našeg nacionalnog tima.

"Orlovi" će drugi put od osamostaljenja Srbije igrati utakmicu koja bi mogla da im donese plasman u eliminacionu fazu Mundijala, s tim što će večerašnji meč biti daleko drugačiji od onog sa Australijom 2010. godine.

Reprezentacija Srbije u Kalinjingradu treba da odmeri snage sa selekcijom Švajcarske, reprezentacijom koja je u kvalifikacijama doživela jedan poraz (od evropskog šampiona) i koja u prethodnih deset godina ima kontinuitet dobrih rezultata.

Slušali smo prethodnih dana svakakve priče koje nemaju veze sa fudbalom, čak su i neke naše kolege "podlegle pritisku", ali verujemo da je Mladen Krstajić dobro pripremio ekipu i da u glavama fudbalera nije ništa drugo do ono što treba uraditi na terenu.

Pozajmićemo u ovom slučaju nešto što smo videli na jednoj od društvenih mreža, a što smatramo jako pametnim razmišljanjem.

Večeras nije neophodno da reprezentativci Srbije ostave "srce na terenu", važnije od toga biće da na terenu stvore fudbalske uspomene vredne sećanja, poput onog koje su stvorili "Orlići" 2015. godine.

Nikakve računice nisu potrebne, Srbiju pobeda vodi u osminu finala, dok druga dva ishoda svakako ostavljaju "Orlove" u trci za plasman u eliminacionu fazu i to je nešto što ne treba prenebregnuti iako vatreni navijači sve osim tri boda unapred doživljavaju kao krah.

Utakmica počinje u 20 časova, pred vama je očekivani sastav koji bi Mladen Krstajić trebalo da suprotstavi "Sajdžijama" večeras. 

Odavno ljubitelji fudbala u Srbiji nisu sa ovakvim nestrpljenjem iščekivali jednu utakmicu našeg nacionalnog tima. Orlovi će drugi put od osamostaljenja Srbije igrati meč koji bi mogao da im donese plasman u eliminacionu fazu Svetskog prvenstva, s tim što će večerašnji duel biti potpuno drugačiji od onog sa Australijom 2010. godine. Utakmica počinje u 20 časova, a pred vama je očekivani sastav koji bi Mladen Krstajić trebao da suprotstavi Švajcarcskoj. Kako vam se čini? Da li biste vi nešto promenili? #srbija #reprezentacijasrbije #fudbalskareprezentacijasrbije #fudbalskisavezsrbije #fss #selektor #odluka #mladenkrstajic #mladen #krstajic #orlovi #fudbal #svetskoprvenstvo #mundijal #rusija #rusija2018 #fudbaler #fudbaleri #srbin #srbi #podrska #navijaci #navijanje #svajcarska #utakmica #tim #zajedno #ekipa

A post shared by Sportske.net (@sportskenet) on


Momci, Srbija je uz vas, dajte sve od sebe i to će biti dovoljno da nas učinite ponosnima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sticker22
Friday, 22.06.2018
17:01

Kad bi Radonjic i Zivkovic usli malo ranije u igru, ovi ne bi znali ko im je veca prijetnja po gol.

avatar
bagra
Friday, 22.06.2018
12:43

Samo da ne igra ovaj Kostic, bolje zivkovica da ubaci jer Ljajic ne zna da doda ili nece, a Kostic da zna nesto mi bismo dobili kostariku 2, ili 3:0. Ovo ostalo je vrh

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Friday, 22.06.2018
14:10

Ljajic ne zna da doda?

avatar
Amar Zornic
Friday, 22.06.2018
12:29

Momci veceras zaista nista ne morate , ono sto ste morali ste vec uradili . Sada pamet u glavu i izvucite najvise sto mozete iz ovog meca a ja verujem u vas i u pobedu , mada i da bude poraz nikom nista ... posle dva meca necemo ispasti i vcrs ne strepimo koliko god nerealno zvucalo da protiv brazila jurimo prolaz . Srecno momci

avatar
prike
Friday, 22.06.2018
12:26

Poimenice jesmo jaci, ali da su odigrali extra protiv Karioka, jesu. Samo se nesto nadam da takvu igru i inspiraciju nece moci da ponove.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 22.06.2018
12:04

O da, itekako je neophodno da ostave srce ne terenu, to je glavni preduslov za pobjedu. Druga stvar, protiv Kostarike sam zadnjih 20 minuta sasvim mirno ispratio, i da smo primili gol bio bih zadovoljan. Sve sto trazim je onakav pristup, i da selektor odradi onako dobar posao i izvede najbolji sastav, sve ostalo je u sportu normalno, pobijedis, izgubis.. ali sa takvim pristupom, imamo svijetlu buducnost, to je sigurno.

avatar
indosrbija
Friday, 22.06.2018
11:57

Sastav odlican,sve na mestu..Jedino mi je upitno to levo ofanzivno mesto.Kostic je dobar al mi se cini da nije u formi..ljaja nema kontinuitet,sa njim se nikad ne zna.Radonjic se namece kao resenje ali nema iskustva i bolje da udje sa klupe...Kako god Srbija do pobede.

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 22.06.2018
11:45

Da kazem nesto pametno,u nadi da ce nasi procitati. Kao prva stvar kakva crna nepobediva Svajcarska,glavni igrac neki tamo Saciri iz bede od kluba koji je u onoj sumarskoj ligi ispao iz iste,Dzaka koji ne zna da igra fudbal,neki Brahimi,ejjj Brahimi,pa taj ne zna da ispimpla 2x i Rodrigez levi propali bek,trener za koga dalja rodbina nije cula i sad oni kao trce,pa neka idu na atletiku,ako njih ne mozete dobiti,a zalaganje bude kao u prvoj utakmici,onda je jedino kradja u pitanju,a nece biti jer je Putin brat,tako da ispratite skup nacija,valja rezervisati karte za 15 razlicitih zemalja sveta da posete rodbinu.

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 22.06.2018
13:01

Hahahahaha doktorski moram priznati :DD

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 22.06.2018
16:43

Živadinović, ti li si?