Skinuto prokletstvo, Engleska u četvrtfinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 03.07.2018.
22:52
Izvor: Sportske.net

Imamo poslednjeg učesnika četvrtfinala!

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Poslednji četvrtfinalista na ovom Mundijalu biće reprezentacija Engleske koja je nakon boljeg izvođenja penala uspela da savlada Kolumbiju na penale. Nakon regularnog dela i nakon 120 minuta bilo je 1:1, posle penala 4:3!

U četvrtfinalu igraće protiv reprezentacije Švedske.

Kolumbija danas nije mogla da računa na njihovog najboljeg fudbalera, Hamesa Rodrigeza, a njegov izostanak se danas osetio od samog početka jer nije bilo kreativnosti u napadima ekipe sa južnoameričkog kontinenta.

Dzesi Lingard Vilmar Barios
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Englezi su prvi pretili preko Janga, a u 13. minutu nova prilika za crvene, Tripije je centrirao i lopta se odbila do Sterlinga koji nije uspeo da je smesti u gol.

Karlos Sancez Rahim Sterling
EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Samo tri minuta kasnije, ponovo opasan napad po desnoj strani preko Tripijea koji je bio odličan danas, on je pronašao Kejna koji glavom šalje loptu preko gola.

Kolumbijci su imali posed lopte, ali je falio završni pas, Englezi su se dobro branili i čekali osvajanje lopte ne bi li preko svojih brzih igrača krenuli u kontru.

kolumbijka
EPA-EFE/PETER POWELL

Igra je bila sve grublja, sudija iz Sjedinjenih Američkih Država Majk Gajger je imao dosta problema da smiri fudbalere, a na poluvremenu smo videli i jedan detalj kada je pomoćni trener Kolumbije odgurnuo Rahima Sterlinga da bi nakon toga pokazao i prstom ka njemu, očigledno preteći mu.

Johan Mohika Kieran Tripije
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Poluvreme je završeno nakon udaraca Kejna i Sterlinga na jednoj i Kintera na drugoj strani, ostalo je 0:0.

U drugom još grublji i jedni i drugi, videlo se da se radi o utakmici velike važnosti, a onda je usledio jedan od najvažnijih detalja sa ovog meča.

Igrao se 54. minut, u kaznenom prostoru Kolumbije se našao veliki broj fudbalera i jednog i drugog tima, Karlos Sančez je pokušao da se izbori za poziciju sa Harijem Kejnom, ali je napravio faul, oborio je Kejna na zemlju koji je iskoristio ovu šansu i sa 11 metara savladao Ospinu - 1:0!

engleska navijacica
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Opasni su bili Englezi i nakon gola, imali su par dobrih akcija, Jang i Tripije su bili prilično aktivni po stranama, ali promene rezultata nije bilo.

Imali su Kolumbijci svoju šansu, Voker (za kog je Venger rekao da je najslabija karika reprezentacije Engleske) je poklonio loptu protivniku koji je krenuo u kontru, došla je lopta do Kvadrada koji prebacuje gol iz izgledne situacije u 81. minutu utakmice.

navijac kolumbija
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Kolumbijci su bili opasniji u završnici nego inače, ali su Englezi sve karte bacili na trošenje vremena i na defanzivu. Nije to dalo rezultat.

Imali su sjajnu priliku Kolumbijci preko Uribea u 93. minutu kada je Pikford na fantastičan način odbranio njegov udarac. Usledio je korner i još jedan gol.

Kvadrado je centrirao, Mina je najviši u skoku, postiže svoj treći gol na Mundijalu na isto toliko mečeva i donosi produžetke!

Jeri Mina Rahim Sterling
EPA-EFE/PETER POWELL

U prvom produžetku su Englezi pali psihički, nisu imali onu igru koju su imali do 80. minuta utakmice, a Kolumbijci su izgledali kao neko ko ima više samopouzdanja i ko bi pre mogao do gola.

Ipak, gol nismo videli u prvom produžetku, rezultat je ostao nepromenjen kao i posle 90 minuta utakmice.

Englezi su imali dobar napad u 112. minutu preko rezerviste Rouza, dobio je loptu od Hendersona, ali je bio neprecizan. Malo je falilo. Samo par minuta kasnije nova šansa za Englesku, Kolumbija je imala sve manje snage i reklo bi se da su jedva čekali penale.

Do toga je i došlo.

Luis Muriel Keiran Tripije
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Penali:

1. serija: Falkao siguran; Kejn u malu mrežu;
2. serija: Kvadrado siguran; Rašford u sam ugao;
3. serija: Muriel mirno; Ospina brani Hendersonu;
4. serija: Uribe pogađa prečku; Tripije veoma siguran;
5. serija: Pikford brani Baki; Dajer skida prokletstvo!

Engleska je po prvi put u istoriji Mundijala uspela da stigne do naredne faze nakon boljeg izvođenja penala.


Stadion; Otkritije arena
Engleska-Kolumbija 1:1 (Kejn 57' - Mina 90+3')
nakon penala 4:3

Kolumbija: Ospina, Arijas (od 116' K. Zapata), Mina, Sančez, Mohika - Barios, Sančez (od 79' Uribe), Lerma (od 61' Baka) - Kvadrado, Kintero (od 88' Muriel) - Falkao.

Engleska: Pikford - Voker (od 113. Rašford), Stouns, Megajer - Tripije, Ali (od 81' Dajer), Henderson, Lingard, Jang (od 102' Rouz) - Sterling (od 88' Vardi), Kejn.

Ne propustite

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 04.07.2018
12:40

Разумем одбојност према Енглезима из неких историјских разлога али ово је спорт и не разумем наклоност према Колумбији. Па они су уз Швајцарце убедљиво најпрљавија репрезентација на овом СП. И откад памтим су прљави. Од 1990 кад су били у групи са бившом Југославијом. А пре четири године, да нису избацили Нејмара, мучком агресијом која га ја замало оставила парализованог, и Тијага Силву провокацијама, можда би се полу-финале Бразил-Немачка нешто другачије одвијало.
И што се самих Енглеза тиче, мени су на овом првентсву, за разлику од претходних, баш готивни. Играју као тим, без надмености и добро тактички постављени. Заправо њихова игра потсећа на ону енглеских клубова из периода 1975-1985. Не видим шта им се толико замера. Што играју на резултат? И не видим шта се замера судији осим, истини за вољу оно гажење Стоунса које можда није ни видео. Пенал над Кејном је био, можда не толико колико над Митровићем али је био, и да је примењен исти аршин као на утакмици Француска-Аустралија, био би и над Лингардом. Иронија је што је француски л'Екип нпр. цео пасус посветио "очајном" суђењу холанђанина Мекелија. Питао сам се коју је утакмицу новинар гледао.
Дајте људи, мало објективности, нас више нема, можемо само да се надамо да гледамо добар фудбал и пожелимо да бољи победи. Што се мене тиче, навијам за Француску, нормално, и Бразил јер су ипак најлепши за око.

avatar
Wednesday, 04.07.2018
11:26

Tuku ih Svidjani u cetvrtini.

avatar
Kolos
Wednesday, 04.07.2018
08:52

Jako zanimljiva utakmica, za manje čudo englezi su pokazali više od kolumbijaca. Zaslužen prolaz, očekivao sam ofanzivniju kolumbuju.

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 04.07.2018
05:06

Najslabija karika je Henderson, godinama govorim da gde igra Henderson tu nema trofeja.

avatar
Südkurve München
Tuesday, 03.07.2018
23:34

Steta za fudbal da su prosli oni koji su pokusavali da simuliraju faulove, sudija ocajan. Zao mi je Kolumbijaca.

avatar
GrobariJug
Tuesday, 03.07.2018
23:31

Ne znam kolko je sad to bitno pored onakvog sudjenja i srece engleza... Ali su englezi na penalima stavljali loptu ispred kruga za penal

avatar
SuperFrank8
Tuesday, 03.07.2018
23:25

Nije vam dosta sto sebe smatraju superiornom rasom još im se i klanjajte svi. Strašno prljava ekipa i svih 11 igraju skroz nesportski. Da je bilo pravde prošla bi Kolumbija.

avatar
Tuesday, 03.07.2018
23:21

Ajmo kejn i englezi

avatar
Tata Messi
Tuesday, 03.07.2018
23:16

Steta sto prodjose.Prvo su namerno izgubili od Belgije da bi bili u slabijem zrebu,a onda ovako prodju na srecu...

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 04.07.2018
03:25

Bankina Messi@ Pa da je Kolumbija pobedil, opet bi bilo na srecu. Koja je razlika?

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 04.07.2018
12:04

CZV_Liverpool@ Druze, pa samim tim sto uporedjujes Svajcarsku koju smo mi zamalo dobili, koja je jedna limitirana ekipa, sa Engleskom koja ima na svakoj poziciji za klasu bolje fudbalere i u napadu fenomenalna krila na celu sa verovatno najboljim napadacem u ovom trenutku, pokazuje koliko nisi objektivan. Ne da Svedska ne moze da prodje Englesku lagano... nego sam 80% siguran da uopste ne mogu da ih prodju. Dakle sanse imaju da prodju, ali su manje nego li sanse Engleza. I samo da znas, ja navijam za Svedsku. Svim srcem sam za njih navijao i u plej ofu ptotiv Italije. I u grupi. I juce protiv Svajcaraca. Navijacu za njih i protiv Engleza. Ali sam realan.

avatar
Wednesday, 04.07.2018
11:43

Objektivana komentar sam i ostavio, kakva je tu navijačka ostrašćenost i mržnja. Gledaj malo kako igra Švedska, lagano su izbacili Švajcarsku, sreća njihova što su samo 1 gol primili.

avatar
Маркус19
Tuesday, 03.07.2018
23:13

Најсмрдљивија екипа на целом првенству! Навијам за Швеђане свим срцем! Распадните се Енглези!

avatar
FanEngleskogfudbala
Tuesday, 03.07.2018
23:08

Losa Engleska,ali malo bolja danas od Kolumbije.Na kraju su se namucili,nista posebno nisu pokazali.Mislim da ce uci u polufinale,ali protiv Hrvata jako tesko mogu proci.Kazete igraju Englezi prljavo,pa da to su Englezi ali danas su mnogo prljaviji bili Kolumbijci.Posle svake odluka sudije,protestuju.Veoma nesportski.Teska utakmica za gledanje, a sto se tice penala oni su lutrija a ovog puta je bolji tim pobedio.
PS:Henderson ne treba da igra

avatar
SuperFrank8
Tuesday, 03.07.2018
23:29

Pa i treba da protestuju to je i naša reprezentacija trebala da radi protiv Švajcarske, sta je sudija sve svirao i šta nije, penal je jedino sto je dobro dosudio a ni to neko ne bi svirao. Nadam se da englezi ispadaju.

avatar
(anti)talentovan lik
Wednesday, 04.07.2018
16:51

A ko treba da igra umjesto Hendersona? On je na osmici nekoliko nivoa iznad bilo koga drugog iz ovog tima na toj poziciji. Bio je jedan od boljih na terenu pored ovog promasenog penala.

avatar
Fan Celsija
Tuesday, 03.07.2018
23:06

E neka su ih izbacili. Najprgavija reprezentacija uz Argentinu na ovom prvenstvu. Englezi zasluzeno prosli dalje, dosta su bolji bili u vecini utakmice. Sada imaju nesto laksi zadatak sa Svedskom, mada Vikinge ne treba otpisivati, imaju opasne kontre.

avatar
SL_Komedija
Tuesday, 03.07.2018
23:04

Kolumbija bolja, da nisu imali penal ne bi dala Engleska gol da se igralo do sutra. Poslednjih 20 minuta regularnog dela više napravili nego ovi do tad. Da je Rodrigez bio tu, prošla bi Kolumbija lagano.

avatar
Čika Marko
Tuesday, 03.07.2018
23:02

Ubedljivo najveći foliranti...njima izgleda svih 11 igrača igra prljavo.

avatar
Tuesday, 03.07.2018
23:02

Realno stanje je bilo da reše penali pa ko prođe prođe. Ospina je cenio penale kao da je vidovit. Sudija užasan, samo je Brih bio gori od ovog. Deli žute kartone kao rođendanske poklone, a pred kraj drugog produžetka jasno se videlo da je Dajer igrao poslednji i da je korner, lik ladno pokazuje da je gol aut.

avatar
SL_Komedija
Tuesday, 03.07.2018
23:11

U pravu si, Kolumbijcima svaki korner pola gola.

avatar
Anthony
Tuesday, 03.07.2018
23:01
avatar
Amar Zornic
Tuesday, 03.07.2018
22:59

Zao mi Kolumbijce , Englezi ipak idu dalje . Steta sto Hames nije igrao . Verovatno Eng ili Hrt u finalu ( nadam se Hrvatska) sto je samo po sebi pa ipak koliko god posedovali kvaliteta vec iznenadjenje turnira . Nisu to nikako autsajderi bili al tesko da ih je ko ocekivao pored svih velikana . Mozda nije najlepse al svakako najneivesnije SP ikada . Urugvaj Hrvatska finale !

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 04.07.2018
05:07

Navijamo da nece, zelimo velike ekipe recimo Brazil Engleska a ne bljesak ekipe

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 05.07.2018
00:53

A joj sta ga ispali da je Urugvaj veci od Brazila. Malo si pristrasan ali ajde tvoja stvar

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 04.07.2018
21:26

Urugvaj je jedna od najvecih ekipa ikad i najtrofejniji tim Juzne Amerike tako da ta prica ne stoji :)

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 04.07.2018
11:45

Hrvatska ima vece igrace od Engleza

avatar
rossonero_t
Tuesday, 03.07.2018
22:58

Nek javi neko onom sudiji da je od skoro uveden VAR i da slobodno moze da pogleda snimak.

avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 03.07.2018
22:58

Realno bolji Englezi ali umalo da ispadnu na kraju samo onako kako oni znaju :D

avatar
Tuesday, 03.07.2018
22:57

Kroz iglene usi.

avatar
Luka Toni
Tuesday, 03.07.2018
22:54

Zasluzeno,bolji celu utakmicu, kako je onaj Cuadrado odvrtqn igrac auu

avatar
Japanac
Wednesday, 04.07.2018
11:18

Mislis Henderson,Sterling itd itd

avatar
adidas forever
Tuesday, 03.07.2018
22:54

Velika šteta za Kolumbiju. Nadam se da će Šveđani uraditi ono što nisu Kolumbijci.

avatar
Chelseaaa
Tuesday, 03.07.2018
22:55

Naravno da nece jako su prljavi i odvratni. Engleskaa do finala!

avatar
Tuesday, 03.07.2018
23:03

Švedska lagano dalje, ko god da je prošao.