Sjajni Meksikanci poslali Južnu Koreju kući, Ćićarito u istoriji!

Autor: Nikola Miloradović
subota 23.06.2018.
18:53
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Meksika slavili su i u drugom susretu na Mundijalu u Rusiji.

EPA-EFE/KHALED ELFIQI
EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Povezane vesti

Selekcija Meksika je nakon Nemačke savladala i Južnu Koreju, bilo je 2:1 (1:0) na "Rostov Areni", pa se sada nalaze na pragu plasmana u osminu finala, tačnije samo ih puka teorija može odvojiti od nokaut faze. Što se tiče Korejaca, moraju da spakuju kofere, kako su šanse za plasman u narednu rundu sada ravne naučnoj fantastici.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su fudbaleri Južne Koreje, Mun je tukao glavom nakon kornera, ali je Giljermo Očoa maestralno intervenisao, te je sprečio vezistu azijske selekcije da dođe do prednosti.

A onda, Jang igra rukom u svom kaznenom prostoru, Milorad Mažić je to odmah primetio, te je srpski arbitar dosudio jedanaesterac u korist Meksika.

Karlos Vela je preuzeo odgovornost, nije pogrešio, Meksiko je poveo sa 1:0.

Karlos Vela Meksiko Juzna Koreja
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Samo dva minuta kasnije, nova šansa za Meksikance, ovoga puta je Lajun oprobao svoj udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je Čo maestralno uspeo da sačuva mrežu.

Do kraja prvog dela igre beležimo i dobru šansu Irvinga Lozana, napadač PSV Ajndhovena je dobro baratao sa loptom u kaznenom prostoru rivala, ali je njegova završnica bila loša, lopta je otišla preko gola Južne Koreje.

Sa vođstvom Meksika se otišlo na odmor, da bi nakon 15ak minuta igre u nastavku Guardado pripretio, ali je Čo još jednom dobro intervenisao.

Ipak, samo osam minuta kasnije, nije mogao korejski golman da sačuva mrežu, Lozano proigrava Ćićarita, a ovaj rutinski postiže gol za 2:0. Napadač Vest Hema je tako ispisao istoriju meksičkog fudbala, postao je prvi igrač koji je u dresu reprezentacije Meksika postigao 50 golova.

Havijer Ernandez Cicarito Milorad Mazic
Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQI

U nastavku su Korejci pokušavali da dođu do gola, imali su prilika, ali im je nedostajala realizacija. Umeli su da stvore neprijatnost Meksikancima, ali bi u poslednjem trenutku nešto uprskali.

Očoa je imao jednu intervenciju do kraja susreta, lagano je uhvatio loptu nakon udarca Hvanga.

Ipak, Korejci dolaze do prvog gola u Rusiji, napadač Totenhema Son je fantastično šutirao sa ivice kaznenog prostora, Očoa je bio nemoćan, ali je bilo suviše kasno za Južnu Koreju, kako se igrao treći minut nadoknade.

Juzna Koreja Son
Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Na kraju pobeda Meksika, koji se sada nalazi na pragu plasmana u nokaut fazu.

Imaju tri boda više od Švedske, koja večeras igra sa Nemačkom susret druge runde, pa bi u slučaju pobede, "Vikinzi" obezbedili plasman i sebi i Meksikancima u narednu fazu.

Pobeda Nemačke bi ostavila odluku o tome ko će u narednu fazu za poslednje kolo.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 23.06.2018
19:40

Чича-Рито!

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 23.06.2018
19:05

Južna Koreja ima još uvek šanse za plasman u 1/8 finale, a Milorad Mažić je najveći destruktivac među sudijama-još uvek nije naučio šta je za žuti karton pa smo gledali prebijanje Meksikanaca od strane Južnokorejanaca.

avatar
madridistatill_i_die
Saturday, 23.06.2018
20:14

Nemaju šanse, lošiji su u međusobnom duelu i od Švedske i od Meksika

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 24.06.2018
14:32

Ne gleda se medjusobni duel.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 24.06.2018
12:47

Imaju jer može da se napravi krug od 3 reprezentacije sa po 3 boda (Južna Koreja, Nemačka, Švedska) tako da Južna Koreja bude ispred Nemačke i Švedske, a naravno iza Meksika i prođe dalje.