Sjajna fudbalska predstava u Jekaterinburgu, Honda heroj Japana!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 24.06.2018.
18:52
Izvor: Sportske.net

U pretposlednjem meču druge runde grupne faze Mundijala u Rusiji, sastali su se Japan i Meksiko.

EPA-EFE/ATEF SAFADI
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Povezane vesti

Selekcije Japana i Senegala podelile su plen u Jekaterinburgu, vrlo interesantan meč okončan je rezultatom 2:2 (1:1).

Poveli su Senegalci u 11. minutu, golman Japana Kavašima nije uspeo da iskontroliše loptu nakon udarca Sabalija, ona se od japanskog čuvara mreže odbila do Manea, a od napadača Liverpula se odbila u gol.

Imali su Senegalci inicijativu u prvom delu prvog poluvremena, ali je Japan od primljenog gola počeo da preuzima konce igre.

Igrao se 34. minut, kada su Japanci poravnali rezultata, Nagatomo je ostavio loptu Inuiju u kaznenom prostoru rivala, ovaj se namestio na šut i jako preciznim udarcem naterao Ndiaja da vadi loptu iz mreže, 1:1.

Oba pogotka pogledajte OVDE.

Mane Josida Senegal Japan
Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Samo pet minuta kasnije, nova šansa za Senegal, ponajbolji igrač ove afričke selekcije u dosadašnjem toku Mundijala, napadač Torina Mbaje Nijang je šutirao iz dobre pozicije, ali je Kavašima ovoga puta sjajno intervenisao.

Do kraja prvog dela igre beležimo i solidan pokušaj Haragučija, ali je udarac japanskog fudbalera otišao preko gola rivala.

U nastavku je bilo dinamično od starta, a prvu sjajnu šansu imali su Japanci, strelac prvog gola Inui je tukao sa ivice kaznenog prostora, bio je to sjajan šut, ali je lopta pogodila prečku.

Nakon toga, jedna dobra akcija Senegalaca u 71. minutu, lopta dolazi do Nijanga, koji je bio pred golom rivala, otišla mu je iza leđa, ali se ona majstorski snašao i petom prosledio loptu do Muse Vagea, koji iz dobre pozicije cepa mrežu Japana za novo vođstvo afričke selekcije.

Musa Vage Senegal
Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Odmah nakon toga, reagovo je selektor Japana Nišino, na teren je umesto danas indisponiranog Kagave poslao jednog od najistaknutijih japanskih igrača poslednjih 10ak godina, iskusnog Keisukea Hondu.

Ispostavilo se da je to bio sjajan potez japanskog izabranika, kako je samo šest minuta kasnije bivši vezista CSKA i Milana pronašao put do mreže Senegala.

Honda
Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

U nastavku nije bilo konkretnijih prilika, nisu nijedna ni druga selekcija uspevale da kreiraju dobre akcije, Japanci su kontrolisali posed, ali su mreže do kraja ostale netaknute.

Podela bodova Japana i Senegala, kojom će biti zadovoljni i jedni i drugi, kako sada obe selekcije imaju po četiri boda i ostaće na pozicijama koje vode u nokaut fazu, nevezano sa ishodom večerašenjg duela između Kolumbije i Poljske.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kolos
Sunday, 24.06.2018
20:50

Uff, odlična utakmica je bila!

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 24.06.2018
19:00

Statistika u prva dva kola SP:

Messi - 0 golova, 0 asistencija

Honda - 1 gol, 1 asistencija
Niang - 1 gol, 1 asistencija:-D

avatar
Rise up
Sunday, 24.06.2018
18:56

Mozda i najbolja utakmica od pocetka prvenstva.

avatar
REALan ortak
Monday, 25.06.2018
09:42

Ipak Portugal - Španija

avatar
Amar Zornic
Sunday, 24.06.2018
18:56

Od dana zreba se znalo da ce ovo biti grupa smrti , ako se desi da veceras poljska i Kolumbija remiziraju jako je moguce da na kraju svi imati po 4 boda sto bi zaista bio neverovatan ishod i verovatno presedan u istoriji :)) Japanci mnogo lepo i pametno igraju i max koriste svoje kvalitete dok Senegal ( nazalost) ni blizu ne koristi svoj raskosan potencijal i nekako je to vise na misice uz dosta srece kada pogledamo prvi gol danas i ona dva iz proslog meca jasno je o cemu pricam .

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 24.06.2018
19:01

Ne bi bio presedan, '94 su Meksiko, Irska, Italija i Norveska imali po 4 boda:-D

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 25.06.2018
08:23

Da, cetiri najbolje treceplasirane su isle dalje u tom sistemu, Italija je tu bila treca, a posle stigla do finala. Svi su imali gol-razliku nula, u pravu si:-D

avatar
Sunday, 24.06.2018
23:37

Тад су у неким групама пролазиле по 3 екипе - ту је Норвешка извисила јер је постигла најмање голова ! Иначе у тој групи су све четири екипе имале гол разлику 0 !

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 24.06.2018
23:11

Moguce je, npr. '90 si imao dve takve grupe. Ranije je bio princip prilikom zreba da moraju najmanje dve ekipe da budu iz Evrope zajedno jer je bilo 24 ucesnika, sad mogu najvise dve evropske u istoj.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 24.06.2018
23:08

Nista od toga:-(

avatar
jack wilshere
Sunday, 24.06.2018
20:39

Jel moguce da su tri evropske bile u istoj grupi?

avatar
Amar Zornic
Sunday, 24.06.2018
19:09

Nisam znao taj podatak :) vreme je da se to ponovi