Sergej otkrio recept za pobedu nad Brazilom! Ovo svaki naš igrač mora da uradi na terenu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.06.2018.
10:51
Izvor: Sportske.net

Neka sutra bude kao na Novom Zelandu pre tri godine...

Beta/AP Photo/Mark Baker
Beta/AP Photo/Mark Baker

Povezane vesti

Bura posle nemilih dešavanja na utakmici sa Švajcarskom i posle nje, polako pada u drugi plan, a sada je u centru pažnje utakmica o kojoj svaki fudbaler godinama mašta - duel sa Brazilom na Svetskom prvenstvu.

To samo po sebi izaziva jedan prelep osećaj i verujemo da je tako i u našem timu dan pred sutrašnji okršaj u Moskvi, bez obzira što je Brazil veliki favorit.

Sergej Milinković-Savić je jedan od igrača u našem nacionalnom timu koji je već iskusio i pobedu nad Brazilcima, doduše u omladinskoj konkurenciji pre tri godine na Novom Zelandi, kada je U20 reprezentacija Srbije savladala Brazil u finalu Svetskog prvenstva sa 2:1 posle produžetaka.

U intervjuu za zvanični sajt FIFA, bilo je neminovno podsećanje na tu utakmicu.

''Moramo da zaboravimo sve što se desilo i okrenemo se ovoj utakmici koja život znači. Retke su prilike da se sastanemo sa Brazilom, ja sam igrao protiv njih na Novom Zelandu 2015, ali ovo je nešto drugo, drugačiji nivo, sa mnogo iskusnih igrača.

Ipak, Srbija je tada uspela da savlada Brazil i osvoji titulu. To je pozitina slika koju ću poneti sa sobom u ovu utakmicu'', istakao je Milinković-Savić.

On je potom otkrio gde leži šansa našeg tima u sutrašnjoj utakmici.

''Ovaj tim Brazila ima svoje slabosti. Ja igram sa nekoliko Brazilaca u svom klubu i znam kako oni razmišljaju. Svi žele da idu napred i da daju gol, sa slabijim fokusom na odbranu svog gola. To bi mogla da bude naša šansa'', ističe Sergej.

Zajedno sa Dušanom Tadićem, a iza najisturenijeg Mitrovića, Sergej će biti najveća opasnost po gol rivala, a po desnoj strani će ih očekivati teški dueli sa bekom Reala Marselom.

S tim u vezi, Milinković-Savić je naglasio šta će sutra svaki naš igrač morati da uradi kako bismo mogli da se nadamo pobedi.

''Marselo je nesumnjivo jedan od najboljih levih bekova na svetu, ali svaki duel na terenu biće veoma važan. Ja sam koncentrisan na našu igru i kako da ih oteramo od našeg gola što je više moguće.

Mislim da je ključno da svaki igrač učini sve da dobije svaki duel na svojoj poziciji. Tako možemo da situaciju na terenu izbalansiramo u našu korist'', istakao je Milinković-Savić.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Tuesday, 26.06.2018
14:53

Kolarov razbija desnu stranu odbrane Brazila. Mitrovic dobija duele sa centralnim defanzivcima. Nije realno uci u sistem Brazilaca u igri kratkih pasova na sredini. Prvo poluvreme presing na srednji red karioka, u drugom oni ce poceti da srljaju.
Ajmo Srbi, vakva sansa dolazi jednom u 20 godina. Ovo je za istoriju, za sadasnjost i buducnost. Samo pobeda, nista drugo!

avatar
Gogi-11
Tuesday, 26.06.2018
12:47

Znali ste vi i protiv svajcarac kako treba a zasto niste pobedili? Da nije malo do trcanja o zalaganja ili....?

avatar
Milan89
Tuesday, 26.06.2018
12:06

Druže opravdaj ti bar pola svoje vrednosti

avatar
Nenad Van Sebe
Tuesday, 26.06.2018
11:47

Nadao sam se da će reći "ulaziću u trk na svaku loptu koja bude blizu mene", ali avaj, prazna priča..

avatar
x90x
Tuesday, 26.06.2018
11:22

Nisam bas siguran u to sto prica dokle god su Kazemiro ili Paulinjo/Fernandinjo u timu. Imaju oni dva zadnja vezna na terenu, Brazilu je izuzetno teško dati gol, i u kvalifikacijama su primili malo golova. Cini mi se da su odlicno izbalansiran tim.