Selektor Belgije: "Mbape je izuzetan igrač, moramo da preuzimamo da i branimo prostor"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 09.07.2018.
13:50
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martines rekao je danas da njegova ekipa bez straha mora da igra protiv Francuske, u polufinalu Svetskog prvenstva.

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Povezane vesti

"Ova grupa igrača mora da igra bez ikakvog straha. Ako se u igrače uvuče strah uoči utakmice, uradiće manje nego što zaista mogu. Igra bez straha, to bi bila važna stvar koja bi nam najviše pomogla", rekao je  Martines za I-Es-Pi-En (ESPN).

Fudbaleri Belgije igraju u utorak od 20 časova u Sankt Peterburgu protiv Francuske, prvu polufinalnu utakmicu Svetskog prvenstva.

Martines je upitan i kako planira da zaustavi napadača Francuske Kilijana Mbapea.

"To će biti teško. Mislim da na to pitanje ne postoji lak odgovor, pošto je Mbape izuzetan igrač. Moraćemo da ga preuzimamo i da se dobro pozicioniramo na terenu. Moraćemo više da branimo prostor nego samog igrača. Ali, nećemo zaboraviti ni druge igrače, pošto Francuska ima dobar i kompletan napad", naveo je on.

Martines je kao pomoćnika u stručnom štabu angažovao Tijerija Anrija, koji je sa Francuskom osvojio Svetsko prvenstvo 1998. godine.

"Tijeri živi za fudbal. On je posebna osoba. Doneo nam je iskustvo osvajača Svetskog prvenstva, a to je zlata vredno", dodao je Martines.

Reprezentativac Belgije Kevin de Brujne rekao je da u polufinalu nema lakog protivnika.

"Kada stigneš do polufinala, nijedan protivnik nije lak. Mislim da smo izjednačeni sa Francuskom, pokušaćemo sve da uradimo. Na kraju, sve što možeš je da daš sve od sebe za pobedu, a ako su bolji, onda su bolji. To je fudbal", naveo je De Brujne.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
scofield
Monday, 09.07.2018
21:08

Sto bi se oni plasili Francuza kad u timu imaju Azara, De Brujnea, Lukakua