Savo o postupku protiv Krstajića: ''Biće konsekvenci, ali...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.06.2018.
22:27
Izvor: Sportske.net, RTS

Potpredsednik FSS prokomentarisao danas i najnoviji postupak koji je juče pokrenula FIFA.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Savo Milošević je u razgovoru za RTS najpre objasnio zbog čega je FSS bio u obavezi da uloži žalbu na dešavanja u utakmici sa Švajcarskom, ali je pritom otkrio i zbog čega je Srbija prethodno novčano kažnjena posle meča sa Kostarikom.

''Mi smo bili u obavezi da zaštitimo i svoj tim i integritet Saveza, ali i integritet države. Mi smo posle Kostarike kažnjeni za jednu zastavu iz 1941. godine, koja je imala političku konotaciju, a ovo što se događalo na utakmici sa Švajcarcima, a učestvovalo je više njihovih igrača zaista je bez presedana. Videćemo da li i tu, kao i na terenu imamo dvostruke aršine. Odnos prema nama i van terena i na terenu, do sada su to bili dvostruki aršini'', objašnjava Milošević.

Kako rekosmo, sinoć je, osim protiv Švajcaraca, pokrenut i postupak protiv našeg selektora Krstajića zbog pojedinih izjava koje je davao dan posle poraza od Švajcarske.

''Moramo da sačekamo odluku FIFA da bismo mogli da reagujemo. Imamo u praviklniku deo koji se odnosi na izjave aktera i to u svakom slučaju treba izbegavati, ali potpuno razumem selektora koji je rekao to što je rekao. Neke konsekvence će biti, ne očekujem ni tu ništa drastično. Mislim da su i u FIFA svesni da je ovo jedna od najvećih kraća na Svetskom prvenstvu'', izjavio je Milošević.

Ono što je ipak najvažnije, to je kako će se naši reprezentativci suprotstaviti Brazilu u trećem, odlučujućem kolu.

''Igrati protiv Brazila na Mundijalu je čast i privilegija, a prilika da direktno pobedite Brazil i izbacite ga sa Svetskog prvenstva, to je nešto što nijedna naša ekipa nije doživela. Biće jako teško, ali pored borbenosti i odnosa koji smo pokazali u prve dve utakmice, potrebno je da proradi i taj inat'', zaključio je Milošević.

Ne propustite

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zeljko Trisic
Monday, 25.06.2018
00:25

Kako niko nije direktno izbacio Brazil sa SP? Pa izbacila ga Jugoslavija sa prvog svetskog prvenstva, razbila ih Nemacka na proslom u sred Brazila

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 24.06.2018
23:23

Savo, ti si rekao da smo ih razbili 70 minuta, toliko o tebi i od tebe za ovo SP- da li ste preneli ovu njegovu izjavu?

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 25.06.2018
00:11

Pa zar ih nismo, da je Tošić pogodio ono, bilo bi 2:0 i završena priča.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 25.06.2018
13:38

70 minuta, brate? To znaci da smo 70 minuta bili mnogo bolji od njih, a mi nismo bili ni 17, mozda 7. Naravno, nisu ni oni bili svih preostalih 83 minuta.

avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 24.06.2018
22:46

Ne razumem šta se svi lože na te manekene? Hrvati su zgazili Messija, mi ćemo Nejmara! Jedine Latinoameričke selekcije koje vrede su Meksiko i Kolumbija. Zgazićemo Brazil ko miševe bre živi bili pa videli!

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 24.06.2018
23:06

Smiri se malo.

avatar
Marcos Alonso
Monday, 25.06.2018
00:58

nit je Brazil Argentina a nit smo mi Hrvatska

avatar
Amar Zornic
Sunday, 24.06.2018
22:31

Na stranu sve i penal koji boli , i sudjenje ... zaista neiskusna i brzopleta izjava Mladena mada je generalno brzoplet otkad je postavljen na kormilo