Sampaoli posle debakla moli za oproštaj

Autor: Beta Beta
petak 22.06.2018.
09:35
Izvor: Beta

Selektor fudbalera Argentine Horhe Sampaoli tražio je od navijača da oproste zbog debakla od Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Hrvatska je deklasirala Argentinu rezultatom 3:0 u drugom kolu Svetskog prvenstva.

"Prvo i najvažnije je to da molim navijače za oproštaj. Emotivno smo slomljeni. Realnost argentininog tima je brilijantnost Lionela Mesija. Ova ekipa nije čvrsta koliko bi trebalo da bude", rekao je Sampaoli posle utakmice u Nižnjem Novgorodu.

Reprezentacija Argentine se uoči sa Nigerijom u trećem kolu nalazi pred eliminacijom već u grupnoj fazi šampionata.

Prvi gol Hrvatska je dala posle velike greške golmana Vilija Kabaljera.

Uptan zašto je Kabaljero prvi izbor, Sampaoli je kazao da je on taj koji treba da donese konačnu odluku.

"Ključ našeg poraza je vezan za moju odgovornost jer sam trener. Da sam drugačije postavio stvari, možda bi stvari bile bolje, ali mislim da nije u redu staviti teret na Kabaljera", kazao je Sampaoli.

Pohvalno je govorio o reprezentaciji Hrvatske, za koju je rekao da je izvrsna ekipa.

"Teško je nastaviti napred, bez potrebne motivacije. Neki igrači se verovatno nisu prilagodili formaciji. Veoma sam pogođen porazom i verovatno nisam razumeo utakmicu kako je trebalo", rekao je selektor Argentine.

Sampaoli je na konferenciji za novinare posle utakmice bio žestoko na meti medija iz Argentine.

Zanimljiv komentar imao je reporter BBC-ja, koji je naveo da je "van dešavanja" svako ko misli da su engleski novinari brutalni.

Takođe, dodao je da novinari iz Argentine na konferenciji uopšte ne prate Sampaolijevu taktiku igre na terenu. Kako trenutno stoje stvari, Horhe Sampaoli mogao bi da bude smenjen pred duel sa Nigerijom o čemu ste više mogli da čitate OVDE!

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
xenon 1989
Friday, 22.06.2018
13:28

Ma njemu ću lako da oprostim, al' kako da oprostim onom Messiju koji ga je doveo i koji je doveo sve ove igrače i oterao one prave samo da bi bio glavni i da bi upropastio Argentinu i ispao u grupnoj fazi... njemu ne mogu nikako da oprostim. :D

avatar
Kristijan Galic
Friday, 22.06.2018
10:57

Pa kad si lud. AKo ce ti Messi odredjivati koji igraci da igraju onda nemoj ni biti trener. Nenormalno je da jedan Dybala, Di Maria, Higuain, Rojo sjede na klupi

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 22.06.2018
10:41

Kljuc uspeha u modernom fudbalu je sistem,upravo to je dovelo Argentinu do finala 2014 godine,a sada to uopste ne postoji.Izgledaju kao neke Africke reprezentacije sa prethodnih prvenstava,jednostavno se ne zna ko pije a ko placa.Jos na sve to Sampaoli brat dva dana pre utakmice odluci da predje sa 4-2-3-1 na 3-4-3,sto bi u tako kratkom vremenskom roku poremetilo i mnogo organizovanije ekipe.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 22.06.2018
09:51

Mislio sam da je Sampaoli ozbiljan trener... Argentina prelosa, najlosija otkad ih gledam. Hrvati do sad najvise pokazali, nemoguce je ne gotiviti ih!

avatar
djan_franko
Friday, 22.06.2018
09:41

Po cemu je mesi briljirao? Ili ja nisam gledao istu utakmicu