Sa ovim svetom nešto nije u redu, kakvo Kosovo, Tunišani da li ste normalni!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 23.06.2018.
13:08
Izvor: Sportske.net

Šta se ovo dešava na Mundijalu?

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

"Otkritije arena" domaćin je današnjeg duela između Belgije i Tunisa, a naš izveštač sa lica mesta piše da nam otkriva da taj stadion izgleda prilično prazno u ovom trenutku.

Pored toga, ispred stadiona su navijači Tunisa pevali pesmu o Kosovu, u pitanju je pesma koja ima huliganske tonove i u kojoj se spominje da će "od Rusije napraviti Kosovo".

Evo i priče koju nam donosi Pavle Knežević iz Rusije.

U prepunom metrou, grupa navijača iz Tunisa glasno je pevala melodičnu pesmu čija je poslednja reč nedvosmisleno bila "Kosovo"?! Nažalost, zbog gužve u metrou nisam mogao da izvučem telefon da ih snimim, ali posle toga mi je jedan na lošem engleskom objasnio značenje pesme.

Prevod je, valjda i nadam se, otprilike ovakav: "Mi smo iz Tunisa, baš nas briga za policiju, dolazimo u Rusiju i napravićemo Kosovo".

Na zbunjeno pitanje na šta misle, mladi Tunišanin odgovara samo: "šta je Kosovo bilo za Jugoslaviju, znaš?". Na moj zbunjen pogled, konsultovao se sa svojim drugarima, pa je jedan od njih pojasnio: "Kao, rat, front, razumeš?".

Nažalost, da.

Da ovo nije greška uverio sam se i kada sam na stadionu sreo neke starije navijače Tunisa koji dobro govore engleski. Oni su rekli da se pesma ne može prevesti i da neće da mi je prevedu. Na moju konstataciju da je, dakle, prevod dobar, njih nekoliko je u glas povikalo "ne, ne, ne", a onda su svi počeli da se smeju.

Tunišani, dakle, stvarno nisu normalni, a i ako neko stvarno bude pokušao da pravi incidente uz obezbeđenje koje smo do sada videli - pa, srećno.

Tako da ako u prenosu budete čuli melodičnu pesmu koja počinje sa "alo, alo, alo, aloooo", znajte da dobro čujete. Stvarno se pominje "Kosovo", ali "ne u političkom smislu".


Inače, Roberto Martinez i Nanil Malul su odlučili ko počinje prvu utakmicu na Mundijalu u današnjem danu.

Evo i sastava:

Belgija: Kurtoa - Aldervejreld, Bojata, Vertongen - Munije, De Brujne, Vitsel, Karasko - Mertens, Lukaku, Azar.

Tunis: Ben - Bron, Ben Jusef, Merija, Malul - Škiri, Sasi, Kalui, Badri, Ben Jusef - Kazri.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fred
Saturday, 23.06.2018
18:21

Mislim da je u pitanju glasovna promjena pa se ne kaže Tunišani nego Tunižani.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
17:09

Sad ce vama Ruje da posalju jednu bombicu da do kraja izravnaju taj teren, samo da se zavrsi Mundijal:-D

avatar
Ogist Kont
Saturday, 23.06.2018
15:49

Tunis, zemlja sa najvećim brojem gejeva po glavi stanovnika (statistika s' početka ovog veka) punjena od strane Belgije. Samo neka oni pevaju o Kosovu, lepo je znati da Albanci imaju tako čvrste saveznike.

avatar
NikkiCFC
Saturday, 23.06.2018
17:38

To sigurno nije tacno, u brazilu je preko 20%.

avatar
M_85
Saturday, 23.06.2018
14:06

Nek pevaju, nece dugo. Belgija vec vodi 1:0

avatar
Amar Zornic
Saturday, 23.06.2018
13:17

Na stranu politika , desni bek Tunisa Dilan Bron strasan igrac . Eto ko bude gledao nek obrati paznju , mali ubija , koliko se secam nosi 11 na ledjima