Ronaldo i Mesi danas NEĆE dati gol?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 30.06.2018.
09:56
Izvor: Sportske.net

Niko ne može da bude siguran u to, ali bolje je da ne gledaju u prošlost.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Svet bi jasno želeo sudar Mesija i Ronalda u četvrtfinalu Mundijala, ali to nije izvesno. Ipak, nije ni nemoguće, mada mnogi veruju da ovakva Argentina nema šta da traži protiv Francuza, ali i da će Portugalu biti veoma teško protiv Urugvaja.

Da bi prošli Mesi i Ronaldo će morati da urade nešto što im nije pošlo za rukom na prethodna tri Mundijala.

Naime, ni jedan, ni drugi nikada nisu dali gol u nokaut fazi takmičenja.

Argentina je vicešampion sveta, Mesi je bio proglašen za najboljeg igrača Mundijala u Brazilu, davao je golove u grupnoj fazi asistirao u nokaut mečevima, ali se nije upisao u strelce.

On je do sada na tri svetska kupa (prvenac je dao SCG u onom potopu naše reprezentacije) u ukupno 18 mečeva dao šest golova, ali nijedan u mečevima posle grupne faze.

Ronaldo nikada nije stigao tako daleko u tri učešća, odigrao je dva meča manje od Mesija, ali je dao gol više. Doduše, prednost je napravio na ovom prvenstvu kada je postigao četiri gola.

Pre toga je na tri prvenstva dao penal Iranu, bio strelac protiv Severne Koreje i Gane, ali Portugal nije napravio ništa na tim šampionatima.

Dakle, dvojica dominantnih fudbalera u poslednjih deset godina ne daju golove na Mundijalu u nokaut fazi kada je zaista bitno.

Hoće li se to promeniti danas?

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kondogbia
Saturday, 30.06.2018
13:20

Jedino u šta možemo biti 100% sigurni je da će izlizani sam odvesti Portugal u četvrtfinale i bez datog gola ili će Portugal ispasti zahvaljujući 'panjevima'. :D Sa druge strane Argentina će ispasti zahvaljujući Messiju, a u četvrtfinale ih vodi Di Maria, makar neigrao, a Messi postigao hat-trick. :D Takođe možemo biti sigurni u min. 3 simulacije izlizanog da iznudi penal, min. 2 mučka i nekažnjena udaranja protivnika bez lopte, a u slučaju da postigne gol (makar i autogol Urugvajaca pripisan njemu) dokazaće da je 'najbolji svih vremena', oboriće novih 18 rekorda, uraditi bar 3 stvari koje 'niko nikada nije uradio' i rešiti svaku dilemu oko ZL. :D