Roberto Karlos: "Prolaze i Brazil i Srbija"

Autor: Pavle Knežević
sreda 27.06.2018.
09:59
Izvor: Sportske.net

Legendarni bek veruje u oba tima, ali i da će Brazil biti šampion.

planetwin365
planetwin365

Povezane vesti

Roberto Karlos je nekako postao domaći u Srbiji. Ovde radi kao zaštitno lice brenda planetwin365, ali je i ovde išao u trenersku školu i više puta je bio gost Srbije. Odlična prilika za razgovor, a povod nikad bolji - utakmica Srbije i Brazila može direktno da odluči o plasmanu u drugu fazu Svetskog prvenstva.

Roberto, sada kada malo bolje poznajete Srbiju, naš mentalitet i igrače, da li će vam biti lakše kada vas budemo pobedili? Šalimo se malo, ali kako vidite rasplet u grupi?

"Srbija je iskusni tim, sa dobrim igračima. Najviše poznajem one koji igraju u velikim evropskim ligama. Imaju mnogo iskustva. Utakmica će biti jako zanimljiva, jer će se oba tima truditi. Ako mene pitate, prolaze dalje Brazil i Srbija. Brazil će biti šampion, a iznenađenje će da napravi neko od afričkih timova", rekao je Roberto Karlos za list Fleš kladionice planetwin365.

Mnogo se priča o emotivnom stanju Brazila i mentalnom stanju igrača. Svi očekuju iskupljenje za 7:1 u polufinalu prošlog šampionata.

"To je bilo neočekivano, nikad se ranije tako nešto nije desilo. Ali, mislim da sada samo treba da dobro igra i da veruje da će ponovo biti šampion. Imamo najbolje igrače u reprezentaciji i mislim da je pravi trenutak za to", rekao je nekada najbolji levi bek sveta.

Igrao si 1998. kada ste lagano izgubili u finalu i niste ličili na sebe, a onda si 2002. podigao pehar. Ima li sličnosti između sadašnje situacije i te?

"Osećaj kad izgubite finale Svetskog prvenstva je najgori mogući na svetu. Ali, nekada se uči i kroz poraz, zato mislim da smo osvojili finale 2002. Tada smo igrali dobro, stvorili smo tim-porodicu, zaboravili smo prošlost, mislili na sadašnjost, a sadašnjost je bila - pobediti", rekao je Roberto Karlos.

Igrao si na tri Mundijala, gubi li se uzbuđenje posle prvog?

"Igrao sam na tri prvenstva, a svako ima svoju težinu. Nikada nisam video razliku između prvog na kom sam učestvovao i poslednjeg, onog iz 2006. Za mene su sva ona bila bitna: jedno smo osvojili, na drugom smo stigli do finala, a na trećem do polufinala, ali su mi sva podjednako bitna", rekao je on.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak