Reakcija na provokaciju: "Hrvatski navijači više nisu bezbedni u Rusiji"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 08.07.2018.
10:37
Izvor: Sportske.net

Medveđu uslugu napravili su Domagoj Vida i Ognjen Vukojević hrvatskim navijačima koji se nalaze u Rusiji ili planiraju dolazak na polufinale sa Engleskom.

Epa/Daniel Kasap
Epa/Daniel Kasap

Povezane vesti

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida i bivši reprezentativac "Vatrenih" Ognjen Vukojević napravili su nepromišljen potez zbog kojeg bi mogli da trpe i hrvatski navijači koji se nalaze u Rusiji.

Nakon trijumfa nad Rusijom pomenuti dvojac posvetio je pobedu Ukrajini i kijevskom Dinamu što je u zemlji organizatora Mundijala shvaćeno kao velika provokacija.

Nepromišljen potez mogao bi da ima i svoje reperkusije što je na slikovit način objasnio ugledni ruski novinar Artur Petrosjan na svom "Tviter" nalogu.

Čovek uz čije ime ide epitet "ruski fudbalski ekspert", a koji sarađuje sa najuglednijim sportskim medijima sa zapada objasnio je da hrvatski navijači posle ovog ispada ne mogu da se osećaju sigurni u Rusiji.

"Video Vida & Vukojević izazvao je skandiranje protiv Hrvata u centru Moskve. Ovako to obično počinje... Zamislite samo da hrvatski navijači više ne mogu da se osećaju sigurno u Rusiji, uprkos tome što su se sjajno zabavljali do sada. I to samo zbog toga što je neko glup uradio nešto glupo", oštar je bio Petrosjan.


Nema dileme da je ruski novinar bio oštar prema vinovnicima ovog incidenta ali isto tako njegove reči najbolje opisuju kakvu su glupost napravili Domagoj Vida i Ognjen Vukojević.

Doći na Mundijal, plasirati se u polufinale, a zatim uraditi ovako nešto, to zaista mogu samo neinteligentni ljudi.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NAJVECI IKADA
Sunday, 08.07.2018
16:31

Dovoljno je reci hrvati..

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 08.07.2018
10:47

Pitanje je koliko je to bas glup potez, a da nije korektan i da ne odise nekakvom kulturom, diplomatijom pa i tolerancijom, naravno da ne odise. Rusima bi sada DALEKO bolje bilo da ospu drvlje i kamenje na ultraglupog smolova i da se bave njima, ove do sada ipak nisu dirali.