Pusti snovi? Ovo su 11 razloga zbog kojih će Švajcarska pobediti Srbiju?!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 22. jun 2018.

  • 12:01

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Posle neko kaže da su hladni i da nemaju smisla za humor. Slatko ćete se nasmejati...

Pusti snovi? Ovo su 11 razloga zbog kojih će Švajcarska pobediti Srbiju?!
Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
Švajcarski list, "Tagesajncinger" je napravio listu razloga zbog kojih će Švajcarska pobediti Srbiju danas u Kalinjingradu.

Da li su se šalili ili ne, tek ovo je njihova analiza.

1. Granit Džaka neće dobiti crveni karton, kao ni Behrami. Ovaj drugi je mnogo iskusniji, ovaj prvi je devet isključenja za tri godine, ali nijedno u poslednjih nekoliko meseci.

"Zbog čega sam dobijao crvene"? Nemam pojma, bio sam glup", kaže Džaka.

2. Šaćiri traži novi ugovor. Optužuju ga da je lenj, nezainteresovan, da hoće da ode iz Stouka i da to može da ga natera da zaigra kako ume na ovom prvenstvu. Zbog toga se Švajcarci uzdaju u svog najboljeg igrača.

3. Imaju boljeg golmana. Tu se ne bismo složili, ali naši rivali tvrde da je Stojković branio u 12 klubova i nikada u velikim mečevima, niti ozbiljnoj ligi, tačnije nigde se nije zadržao. Sa druge strane Zomer je dugo u Bundesligi i u velikoj je formi.

4. Srbija je previše napumpana samopouzdanjem. Nismo sigurni šta to znači, ali veruju da će "Orlovi" sagoreti jer im više znači ovaj meč zbog rana oko Kosova. Pominje se Ivan Ergić koji je rekao da frustracija naroda se preliva na fudbalere i da oni žive svoje snove kroz uspeh igrača i da to opterećuje tim.

5. Naš savez se meša u rad selektora, smenili su Muslina, pa Krstajić nije imao dovoljno vremena da upozna sistem. Doduše, nisu pomenuli da je bio pomoćnik Muslinu.

6.Problem Srbije je sporost Ivanovića desno, a zamena Rukavina je slab. Tu Švajcarska ima Rodrigeza koji je svetska klasa. No comment.

7. Švajcarci su videli protiv Brazila koliko su dobri, i sada mnogo više veruju u sebe, Srbija je neuporedivo slabiji tim od Južnoamerikanaca.

8. Behrami, tu su stali, on je sada heroj i simbol tima posle meča sa Brazilom.

9. Švajcarska je tim koji ne pada pošto primi gol, na njih negativan rezultat ne utiče, ne samo protiv Brazila, već i u ranijim utakmicama pokazali su da uvek mogu da se vrate u meč.

10. Zato što su naučili lekciju iz 2010. kada su dobili Španiju, ali ne i Čile i Honduras, sada se to neće ponoviti.

11. I na kraju, u šaljivom stilu, statističk9i je nemoguće da Haris Seferović nastavi da trči po terenu bez ikakvog uticaja na igru. Jednostavno, kažu rivali, mora slučajno neka lopta da ga pogodi u glavu i odbije se u mrežu.

Eto, to su razlozi, a vi procenite sami...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari