Prva "nula" na Mundijalu, Gerero za čast Perua!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 26.06.2018.
17:53
Izvor: Sportske.net

Australija ni blizu osmine finala.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Nakon 12 takmičarskih dana i 36 odigranih utakmica, prvi put smo videli utakmicu bez golova u Rusiji.

Protagonisti susreta bili su Danska i Francuska.

U meču na kojem nije tim nije želeo da se "zameri", više poluprilika imali su Francuzi.


Najaktivniji u napadu bio je Žiru, koji je tokom prvog poluvremena imao dve prilike da postigne gol. Pretio je i Dembele, ali bezuspešno, pošto su se Danci odlično odbranili.

Ni drugo poluvreme nije bilo ništa drugačije - velika, ali jalova inicijativa Francuza i opredeljenje Skandinavaca od starta utakmice da ne rizikuju previše i skoncentrišu se na odbranu sopstvenog gola.

Na kraju utakmice, publika je jasno stavila do znanja obema ekipama šta misli o njihovoj igri - salvom zvižduka.

Danska: Šmajhel - Dalsgard, Kjaer, Kristensen, Larsen - Dilejni (od 92. Lerager), Jorgensen, Eriksen - Sisto (od 60 Fišer), Kornelijus (od 75. Dolberg), Brejtvejt.

Francuska: Mandanda - Sidibe, Varan, Kimpembe, Lukas (Mendi) - Kante, N'Zonzi, Dembele (od 78. Mbape), Grizman (od 68. Fekir), Lemar - Žiru.

Grizman Francuska Danska

Mnogo više smo videli u Sočiju gde je Peru osvojio svoja prva i jedina tri boda na ovom turniru glatko savladavši Australiju sa 2:0.

Australija na ovom susretu nije pokazala ništa, iako je imala rezultatski imperativ pošto je, barem u teoriji, mogla do nokaut faze.


Trgnuli su se "Kenguri" malo nakon toga, pretili preko Rogića i Sejnsburija, ali na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Južnoamerikanaca.

Nije prošlo ni pet minuta igre u drugom delu meča, a Peru je uspeo da udvostruči prednost.


Krenuli su "Oziji" na sve ili ništa i dobili - ništa.

Behič je imao sjajnu priliku da smanji prednost protivničke ekipe, ali je njegov udarac zaustavljen na samoj liniji gola od strane defanzivaca Perua.

Tako su Južnoamerikanci ipak popravili utisak i to zahvaljujući Paolu Gereru, tvorcu istorijske pobede na Mundijalima za svoju zemlju.

Australija: Rajan - Risdon, Sejnsburi, Miligan, Behič - Jedinak, Moj, Leki, Rokić (od 72. Irvin), Kruze (od 58. Arzani) - Jurić (0d. 53. Kejhil).

Peru: Galjese - Advinkula, Ramos, Santamarija, Trauko - Tapija (od 63. Hurtado), Jotun (od 46. Akvino), Kariljo (od 79. Kartagena), Kueva, Flores - Gerero.

Prva u grupi C je Francuska, koja će se u osmini finala sastati sa drugoplasiranom ekipom iz grupe D.

Danska će u narednoj fazi odmeriti snage sa prvom ekipom iz iste grupe.

Naš specijal o Mundijalu možete pratiti OVDE.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
petar000
Tuesday, 26.06.2018
18:40

Danci i Francuzi (a narocito Danci) bolje da nisu ni izlazili na teren. Trebalo je da dogovore sa fifom da im registruje mec nula nula i da ne maltretiraju ljude da ih gledaju dva sata. Ako su namestali nereseno, mogli su bar da nameste utakmicu sa golovima. Neverovatno je da Peru vodi 2:0, da Dancima igra pobeda da budu prvi u grupi, a sasvim je isto da li igraju nereseno, ili izgube sa pet razlike (drugi, pa drugi) i da oni celu utakmicu ne predju preko centra. Sramota i nepostovanje 80 hiljada ljudi na stadionu. Nadam se da ce Hrvati da ih isprate sa pet komada u osmini finala. Navijao bih protiv Hrvata sigurno, ali posle danasnje utakmice svim srcem za njih, u stvari svim srcem protiv Danaca ko god im bio protivnik. Ej, ispucavaju loptu samo sto dalje od gola poslednjih pola sata kao da igra San Marino.

avatar
M_85
Tuesday, 26.06.2018
18:16

Nadam se da ce Hrvati rasturiti Dance. Kako su kukavicki igrali, i nas su zaje*ali

avatar
RealisticChelseaFan
Tuesday, 26.06.2018
17:59

Ova Francuska je na dobrom putu da postane Engleska 2. Uvek velika ocekivanja i uvek daleko ispod svog nivoa.

avatar
Dača
Tuesday, 26.06.2018
19:17

To je zato što kad biraju novog selektora, na raspolaganju uvek imaju dobre stručnjake ali se uvek opredele za najgore moguće rešenje.

avatar
JC\'90
Tuesday, 26.06.2018
19:30

Francuzima fali Zidan kao trener