Prosinečki: "Srbija u težoj grupi od Hrvatske"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 14.06.2018.
09:58
Izvor: Sportske.net

U razgovoru za klix.ba Robert Prosinečki je govorio o šansama Srbije i Hrvatske na Mundijalu u Rusiji.

Epa/Achim Scheidemann
Epa/Achim Scheidemann

Povezane vesti

Danas počinje Mundijal.

Rusija je domaćin, Srbija i Hrvatska učestvuju od zemalja sa ovih prostora, a Robert Prosinečki izdvaja Brazil kao glavnog favorita, a zatim ređa Nemačku, Francusku i Španiju. Nije zaboravio ni Argentinu.

O šansama Hrvatske istakao je da je reprezentacija sazrela i da će proći nokaut fazu, a nakon toga je sve moguće.

"Sazreli su kao igrači i u Hrvatskoj se mnogo očekuje od njih. Smatram kako će proći grupnu fazu, a potom je u nokaut fazi sve moguće. Mnogo zavisi i o poziciji koju će zauzeti u grupnoj fazi. Bude li na čelnoj poziciji, hrvatska reprezentacija prilično daleko može dogurati", rekao je on.

Srbija?

"Nažalost, Srbija se nalazi u mnogo težoj grupi negoli Hrvatska. Brazil je favorit ne samo grupne faze, već i samog prvenstva. Švajcarska je godinama u samom vrhu svetskog i evropskog fudbala, a Kostarika je uvek nezgodna. Pred Srbijom je težak posao, ali šansa uvek postoji", rekao je on.

Naš specijal o Mundijalu u Rusiji možete čitati OVDE.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Coole
Thursday, 14.06.2018
10:49
avatar
NikkiCFC
Thursday, 14.06.2018
14:23

Apsolutno se ne slazem. To je tamo grupa smrti jer svako moze svakog da pobedi. Kod nas fakticki Brazil ne moze niko da pobedi dok tamo Argentinu mogu svi sto je i Nigerija ucinila prosle godine. Island je vec u kvalifikacijama pokazao da je mozda i bolji od Hrvatske tako da tamo nikakvo iznenadjenje ne bi bilo da prodju Island i Nigerija pritom svi su mnogo bolji od Kostarike.