Pre dve sezone je bio rezerva u Sanderlendu, sada je heroj Engleske!

Autor: Nikola Miloradović
subota 07.07.2018.
18:40
Izvor: Sportske.net

Neverovatna partija golmana Evertona, koja je Engleskoj omogućila da se posle 28 godina plasira u polufinale planetarne smotre.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Engleska je slavila sa 2:0 protiv Švedske u četvrtfinalu Mundijala u Rusiji.

Poveli su golom Megvajera na isteku pola časa igre, a konačan rezultat je postavio Dele Ali nakon 15ak minuta igre u drugom poluvremenu.

Ipak, rezultat je mogao da bude daleko drugačiji, da na golu Engleske nije bio neverovatni Džordan Pikford.

Ovaj 24-godišnji čuvar mreže je sezonu 2016/17 počeo kao rezervni golman Sanderlenda, prvi izbor bio je bivši golman Arsenala Vito Manone, koji je doživeo tešku povredu, pa je mladi Pikford morao među stative.

Ispostavilo se da su na "Stadionu svetlosti" krili pravi biser, kako je Pikford svojim partijama odmah skrenuo pažnju na sebe.

Nije uspeo da zadrži Sanderlend u eliti, ali je bravurama na golu ove ekipe obezbedio veliki transfer u redove Evertona. "Karamele" su ga platile 25 miliona funti, pa je Pikford tako postao treći najskuplje plaćeni golman svih vremena.

Bio je odličan u debitantskoj sezoni na "Gudison parku", pa je kupio kartu i za Mundijal u Rusiji, a Geret Sautgejt je odlučio da mladi golman bude prvi izbor za mesto među stativama. Sada je jasno da je selektor Engleske napravio još jedan strašan izbor.

Bio je odličan u grupnoj fazi, ali je potpuno oduševio u osmini finala protiv Kolumbije, kada je imao neke neverovatne odbrane.

Sa nestvarnim intervencijama nastavio je i protiv Švedske, imao je tri fantastične odbrane, te je apsolutno zasluženo poneo nagradu za igrača utakmice.


Najpre je na samom startu drugog dela igre fantastično ukrotio udarac glavom Markusa Berga.

Nakon toga, u 62. minutu, Klason je nakon fantastične akcije šutirao iz veoma izgledne pozicije, ali je Pikford još jednom bio sjajan.

A onda, gotovo nestvaran refleks, uspeo je da ukroti novi pokušaj Berga, ovoga puta je Šveđanin šutirao sa samo par metara udaljenosti, lopta je išla pod prečku, ali je Pikford "rekao NE"!

Majstorska partija, Everton ima sjajnog golmana, a Engleska ne mora da brine za mesto među stativama još dugi niz godina.

Naš specijal o Mundijalu možete pronaći OVDE.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JC\'90
Saturday, 07.07.2018
18:47

De Hea u Real, Pikford u Man Utd, mada bi najvise voleo da ga vidim u Totinhemu ili Liverpulu sto je tesko moguce.