Po šumama i gorama pitoresknog Burgenlanda

Autor: Pavle Knežević
nedelja 03.06.2018.
14:52
Izvor: Sportske.net

Novinarska ekspedicija dokopala se Austrije za pripreme reprezentacije Srbije

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Prilično brojna medijska ekspedicija krenula je jutros tek iza ponoći put Austrije, da isprati pripreme Srbije za Svetsko prvenstvo u Austriji, a doputovala je kasnije nego što se očekivalo.

Kroz pljuskove i jake oluje u Hrvatskoj, autobus sa srpskim medijima je nešto pred zoru došao do Slovenije, a tek onda krenuo ka austrijskim selima. Nije niko kriv, jer su ovo mala mesta, daleko od standardnih ruta. U stvari, krivi su već preistorijski autobuski i automobilski sistemi za navigaciju. Kada su novinar izvadili svoje mobilne telefone sa snimljenim mapama, sve je išlo glatko.

Prva grupa novinara doputovala je Bad Valdestorf, u hotel koji bi mogao da se nalazi bilo gde. Pored puta, pored prodavnice koja radi non-stop, benzinske pumpe, skladišta i ogromnog parkinga. Ništa bitno, niko ne traži lepotu na službenim putovanjima.

Ali, druga, manja grupa putovala je još nekih 16 kilometara do pitoresknog sela Štegerbah, malo u visini. Taj put je bio jako lep za oko, a ovaj deo Austrije podsećao je malo na Šumadiju, mada nije toliko lep.

U Štegerbahu nas je dočekao ljubazni recepcionar, koji nas je obavestio da tri sobe nisu spremne, jer ih njegova supruga još sređuje. Porodičan posao. Pored tog hotelčića videli smo i maketu rode sa bebom u kljunu. Kako nam je recepcionar rekao, to je običaj u Austriji, da svako mesto zna da je stigla beba.

Austrija, ilustracija

Smestili smo se u sobe bez interneta, a onda malo prošetali po lepom Štegerbahu, koji privlači turiste svojom banjom i sjajnim golf terenima. Nedeljom je sve zatvoreno, ali smo videli i spomenik poginulim i nestalim u oba svetska rata, među kojima su bila i prezimena Vuković, Ivković, Novosel...i poruka "mir".

Odličnu hranu u piceriji "Torino" poslužio nam je flandrijski Belgijanac koji živi i radi u Austriji, a lokal je nazvao po gradu u kome igraju dva kluba. Nismo pitali za koga navija, nije to svakom bitno.

Uživajte u fotografijama pitoresknog Štegerbaha, a kasnije ćemo vas na vreme, kao i uvek, obavestiti o aktivnostima reprezentacije, kad selektor i igrači budu imali sastanak sa novinarima. Ono što je jasno je da će "orlovi" ovde imati mir i tišinu za pripreme.

Pogledajte još nekoliko fotografija:

Austrija, ilustracija

Austrija, ilustracija

Austrija, ilustracija

Austrija, ilustracija

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke