Pet favorita Mundijala - Mane i vrline, da li se slažete, imamo i tip za finale!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 11.06.2018.
12:23
Izvor: Sportske.net

Ovako su procenjene reprezentacije među kojima treba tražiti šampiona. Mi verujemo da će o tituli odlučivati najbolji južnoamerički i najbolji evropski tim...

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Do početka je ostalo tri dana, naravno u Srbiji je u krupnom planu naša reprezentacija, nema euforije, ali nadu u drugi krug nam niko ne može oduzeti.

A šta je sa onim velikima, kandidatima za titulu?

Ima ih pet, zanimljivo je kako su italijanski mediji obrazložili vrline i mane pet najboljih reprezentacija na svetu.

BRAZIL


Vrline

Po mnogima najbolji fudbalski tim na svetu u ovom trenutku, nije u pitanju samo kvalitet igrača već činjenica da je Tite promenio mnogo stvari u timu i stvorio zaista mašineriju. Ovo nije običan, lepršavi Brazil već tim koji izuzezno ume da se brani, ima čvrstu sredinu i neverovatan individualni kvalitet napred sa Nejmarom, Daglasom Koštom i Žesusom. Klupa je da se smrzneš, po Italijanima nemaju teško grupu, ako sve ide po planu Belgija, odnosno Francuska nisu timovi koje ne mogu da pobede.

Mane

U ovoj deceniji pravi gubitnici, katastrofa od Nemačke je ostavila trag, posle povrede Danija Alveša, desna strana je oslabljena, Danilo nije taj kvalitet. Međutim tu se spisak problema završava...

Francuska


FRANCUSKA

Vrline


Neverovatan talenat i sposobnost da igraju u više sistema. Ako se pogleda kvalitet 22 igrača, Francuska je možda i neprikosnovena, niko takve igrače nije ostavio kod kuće. Ima vremena da se iskristališe najboljih 11 u grupi.

Mane

Problemi u igri, pre svega zbog Pogbe, Francuska ima malo igrača sposobnih da kreiraju Kante i Matuidi su ljudi koji kvare rivala. Uz to, Francuzi će morati na Argentinu ili verovatnije Hrvatsku u osmini finala, to je težak raspored, a onda na Špance. Dodajmo na to da nisu napravili ništa od 2006. da mnogi smatraju da Dešan nije dorastao poslu...

Argentina

ARGENTINA

Vrline

Imaju Lea Mesija, to je dovoljno da budeš favorit. I to naravno nije sve, igrali su finale pre četiri godine, a da nisu puno pokazali. Za Lea, ovo je možda poslednja šansa, tim vrvi od velikih imena, Kun, Di Marija, iskustvo Maskerana, Iguain, sve to ostavlja bez daha.

Mane

Prva i osnovna, oni ne deluju kao tim, u kvalifikacijama su izgledali tužno u nekim mečevima, kada stane Mesi, Argentina ne postoji. Nisu baš ni jedinstveni u svlačionici, grupa nije laka, mada bi trebalo da prođu i da imaju lakši posao u osmini finala i sačuvaju snagu. Ispraćeni su uz seksualni skandal koji su probali da zataškaju, sa Argentincima nikad niste načisto.

Joakim Lev Nemacka

NEMAČKA

Vrline

Šampiona sveta ne treba otpisivati, oni nikad ne idu ispod svog standarda. Promenili su deo tima, ali stižu novi igrači, plus nukleus odbrane je uigran iz Bajerna. Nemačka kao i uvek nije inferiorna i možda jesu slabiji nego pre četiri godine, tim pre što ni Ozil, ni Miler nisu u formi, ali znate i sami Nemci često bolje igraju za reprezentaciju nego u klubovima.

Mane

Teško im je naći neku veću manu, možda nedostatak individualnog kvaliteta, igrača koji može sam da reši meč, poput Mesija, Nejmara, Ronalda pa i Grizmana. Ali, to se može pisati gotovo za svaki Mundijal, jednostavno Nemačkoj to nije ni potrebno, oni pobeđuju timski.

Nemacka Spanija

ŠPANIJA

Vrline

Ispisali su istoriju u ovoj deceniji, ali to je prošlost. Lopetegi je zadržao jednu grupu igrača, stasali su novi, mladi, Španija ima odličnu odbranu,  možda i najboljeg golmana na svetu, delovali su moćno protiv Argentine. Plus, za razliku od prošlih takmičenja, imaju spremnog i motivisanog Dijega Koštu, to je razlika u odnosu na recimo Mundijal 2014. ili EP.

Mane

Ključni igrači stare, videćemo koliko još može Inijesta, plus, ni Ramos, ni Pike uz svo iskustvo nisu brzi i skladni kao nekada. To se ne vidi u kvalifikacijama, ali protiv najboljih timova na svetu, a moraće recimo da idu u četvrtfinalu na Argentinu i polufinalu na Nemce, mogao bi da bude problem. Plus, pritisak je ogroman, neki mlađi igrači nisu navikli, ali svejedno, Lopetegi ima strašan tim, po nama, uz Brazil, najbolji na ovom šampionatu.

Naša prognoza je finale Španije i Brazila, mnogi se neće složiti, ali čini se da su u pitanju dva najbolja tima na planeti...


Ne propustite

Komentari

35 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
scofield
Monday, 11.06.2018
19:41

Inace za mene je Spanija najbolja i prvi favorit. Inace, ne zaboravite na Portugal. CR i ekipa nisu za podcenjivanje, takticki su perfektni i mogu daleko. Argentina nikako ne ide u ovaj krug, za njih je Cile nepremostiva prepreka a kamoli nesto vece.

avatar
daka bar
Monday, 11.06.2018
19:20

zaboravili ste tim koji je bolji od svih ovih! BELGIJU!!

avatar
CZYNWA
Monday, 11.06.2018
18:43

Шпанија по мени први фаворит, јер имају буквално све. Бразил хмм, од њих не очекујем пуно, Французи немају селектора који ће их посложити, Аргентина има Месија и моћан напад, али ништс сем тога, Португал има Роналда.

avatar
Real/Partizan
Monday, 11.06.2018
16:54

Ne znam zasto je Argentina medju favoritima videcete uskoro da ne bi trebali biti :D

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 11.06.2018
14:39

Spanija je nekako potcijenjena od javnosti pred ovaj mundial...Jedini problem mogu te stoperske pozicije da im budu jer pored Ramosa nemaju tu ozbiljnog igraca...Takodje nzm zasto su svi otpisali portugal i urugvaj..Portugal ce uvijek moc da se zatvori i da ide na kontru,a urugvaj ima stoperski par Godin Himenez koji igra zajedno vec par godina i cini jedan od najboljih stoperskih tandema na svijetu,ako ne i najbolji,imati to u reprezentaciji je neprocjenljivo,jedino im je sredina malo prazna...Belgija takodje ne smije da se otpise imaju brutalno brutalan tim,po igracima u top 3,jedino sto nisu jos pokazali da mogu zajedno,ali de brujne,azar,lukaku,tu su dembele,felaini,mertens,torgan,tilemans,vicel,isto ogromnu sirinu u rosteru imaju,jedino da vidimo u kakvoj je formi ta odbrana jer niko nije blistao ove sezone,osim standardno fantasticnog vertongena..

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 12.06.2018
08:34

Bas tako, Spanija, Brazil, Francuska, Nemacka- prvi esalon, Belgija, Portugal, Argentina i Urugvaj- drugi:-D E, onda su tu negde i hrvati, mislim da su sigurno medju deset, mozda cak i malo vise od toga...

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 11.06.2018
14:32

Ocekujem da Brazil osvoji, a Spanci su mi nekako najblizi finalu. Francuzi imaju imena, ali stvarno im je igra kriminalna. Argentina- moguc je svaki scenario, a mislim da je vreme da Nemci odigraju los turnir i prizeljkujem da Meksiko bude prvi pa da njih posalju Brazilcima, a i da nama olaksaju :D Belgija ima ocajnog selektora i to je njima glavni problem, Urugvaj ima sistem, kvalitet, a i zreb im je naklonjen pa bi opet mogli da naprave iznenadjenje. Uzivao sam gledajuci Maroko i Peru tako da bih voleo da i oni odigraju dobar turnir.

avatar
Bojan Savic
Monday, 11.06.2018
14:11

Slazem se sa time da su prva dva favorita Brazil i Spanija.
Prosto previse iskustva imaju Spanci, uzanos izrazen pobednicki mentalitet koji se vuce kako iz klubova koji dominiraju Evropom tako i iz same repke. A Brazil je prosto ponovo mnogo jak. Nejmar osporavan ili , je jedan od nekoliko igraca koji prave svu razliku na terenu, i ne slazem se da Brazil nece nista osvojiti dok je on u timu. Igra potpuno drugaciji fudbal, mnogo pozrtvovaniji i timski nego za klub.
Imam neki osecaj da ce Engleska da iznenadi, ne i da osvoji, ali da bude bolja nego inace na velikim prvenstvima.
Argentina, uprkos sjajnim imenima, mislim da mentalno nema tim koji moze da uradi bilo sta.
Francuska, mislim da prosto nisu dovoljno skladni uprkos najboljem timu na papiru, mislim da bi ih i Spanija i Brazil pregazili.
Nemacku sam gledao pre neki dan protiv SA, i ono je bilo jako slabo, a generalna proba pred svojim navijacima. Ali i pored toga, oni su i dalje jedni od favorita, jer ipak su to Nemci.
Voleo bih da Belgija nesto uradi, imaju strasan tim, i mislim da imaju sansu siguno da budu u vrhu.
I, slozili se ili ne, Hrvatska ima strasan tim, i ako ih malo posluzi sreca mogu da naprave nesto sigurno.

avatar
Brajkoo
Monday, 11.06.2018
14:07
avatar
Monday, 11.06.2018
21:04

Na osnovu čega?

avatar
Monday, 11.06.2018
13:46

Na osnovu čega Brazil ima bolji tim od Francuza? Ja ovde ne vidim boli tim od Francuza, pozvali su najbolje što imaju i najveći su favoriti.

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 11.06.2018
14:21

Brazil igra neuporedivo bolje, Francuska igra ocajno kada se pogleda kvalitet igraca. Imaju strasna imena cak i van spiska, ali ne znaju sta ce sa loptom i samo cekaju da neko na individualni potez resi.

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 11.06.2018
23:18

Ne otpisujem ja njih, taman posla, oni su tim za polufinale sigurno, a onda je sve moguce. Samo sam ti zeleo objasniti zasto je Brazil trenutno veci favorit od njih.

avatar
Monday, 11.06.2018
21:04

Ne bih ja tako lako otpisivao Francuze, videćemo šta će se dešavati.

avatar
CaptainLeaderLegend
Monday, 11.06.2018
13:23

Francuzima najveci problem stoji na golu a ne Pogba.. Kad god je trebalo da se stisne ona stvar Lloris je zakazao... plus je u poslednjih sezonu dve i u padu forme..

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 11.06.2018
14:40

Najpotcenjeniji golman u istoriji sporta

avatar
neme
Monday, 11.06.2018
13:03

Spanija ili Argentina a CR mora u polufinale ipak su evropski prvaci

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 11.06.2018
14:14

Portugal ce imati problem i sa Marokom u grupi, a posle ce tesko preko Urugvaja i Francuske ili Argentine moci da dodju do tog polufinala.

avatar
BarsaSaMarsa10
Monday, 11.06.2018
12:55

Brazil i Spanija jesu glavni favoriti za finale.Naravno tu su i Nemci kojima ne treba individualni kvalitet da bi pobedjivali,Francuzi mocni na papriu ali praksa im skripi.Argentina ne spada u favorite,ko god ih je gledao kako igraju,zna zasto.Tu su i Belgija,Portugal i jos par ekipa koje vrv ne mogu da osvoje SP,ali mogu komotno da izbace nekog od favorita.Na jedan mec,sve je moguce...

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Monday, 11.06.2018
12:55

Nijemci max 1/4 Finale, Englezi otprilike max 1/8 finala i to su ajmo reci iznenadjenja. Favoriti redosledom Brazil, Francuska, Spanija, Belgija. Najbolji strelac turnira Grizman.

avatar
MSSZRMK
Monday, 11.06.2018
12:53

Nikada se ne zna ko će osvojiti.Šteta što nema Džabulani lopte da uživamo u golčinama.

avatar
Phenomenal
Monday, 11.06.2018
12:48

Slazem se donekle sa prognozom. Nemci su nemci i tu nema diskusije iako su slabiji nego pre 4 god. Francuzi na papiru i na spidometru broj 1 ali mnogo los trener. Sto se tice kreiranja, Pogba moze glat na klupu a Fekir da bude kreator i nema zime. Spanci su moj favorit broj 1. Timski duh, pobednicki mentalitet (igraci Barse, Reala i Atletika su osvojili tonu trofeja), najbolji golman na svetu, sredina jaka kao zemlja, Kosta lud, sve imaju. Brazil isto jedan od favorita. Nejmar igra pomahnitalo za repku, duplo bolje nego za klub. Firmino doktor svakako pre Jesusa. Argentina je samo Mesi i sve zavisi koliko se njemu igra. Ova ostala imena igraju katastrofa za repku, njima plafon cetvrtfinale. Pored nasih navijam i za Island, skroz gotivni momci XD...

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 11.06.2018
13:06
avatar
Bidza i Tridza
Monday, 11.06.2018
16:14

Isto bih i ja napisao...

avatar
BlueMoon
Monday, 11.06.2018
12:41

Njemacka-Brazil finale,Njemci brane titulu.

avatar
Azrael
Monday, 11.06.2018
12:35

Dokle god je Nejmar glavni igrac Brazila oni nece nista uraditi.

avatar
Roj Kin 16
Monday, 11.06.2018
12:33

Redakcija me oduševila, jer ste prvi da imate mišljenje kao ja. Brazil Španija finale, Brazil osvaja...

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 11.06.2018
13:22

Drugo mesto:-D

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 11.06.2018
14:17

Apsolutno se slazem, Brazil 1., Spanija 2. kvota 30 mora se probati :D

avatar
NikkiCFC
Monday, 11.06.2018
12:33

Spanija bi sa Moratom bila glavni favorit ovako nemaju napadaca. Brazil nema sredinu i nisu takticka ekipa. Nemacka nema ko gol da da. Francuzi najjaci na papiru ali nemaju inteligenciju. Argentina jako losa. Moguca iznenadjenja, odlucuje sreca i sitni detalji.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 11.06.2018
12:31

Pa sta ako Spanija ide na Argentinu...macji kasalj za spance opet ce im dati 6 komada

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 11.06.2018
12:27

1) 23 igraca, ne 22. Lako je Nemcima da igraju bolje za reprezentaciju kad im je prvenstvo vec na dve trecine prvenstva liseno svake neizvesnosti, a, jezgro tima cine fudbaleri Bajerna. Steta sto mi nikad necemo doziveti da igraci bolje igraju za nas nego za svoje klubove:-D Tri, slazem se sa ovom vasom prognozom za finale, jedino bih jos dodao Portugal i Belgiju na taj spisak favorita. Mislim, kad ste vec stavili Argentince...

avatar
MalaSkoljkica
Monday, 11.06.2018
12:26

Brazil osvaja.