Peruanci pokazali zube, ali će morati da pakuju kofere, Francuska u osmini finala!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 21.06.2018.
18:53
Izvor: Sportske.net

"Trikolori" maksimalni nakon dva kola.

EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Povezane vesti

Selekcija Francuske plasirala se u osminu finala Mundijala u Rusiji, kako je u drugom kolu grupne faze u Jekaterinburgu savladala Peru sa 1:0 (1:0) i tako došla do maksimalnih šest bodova, što joj obezbeđuje nastavak takmičenja. Peru je sa druge strane još uvek bez bodova, pa je ostao bez šansi za plasman u narednu fazu.

Prvi su pripretili Peruanci, igrao se šesti minut kada je Kueva oprobao svoj udarac, ali je lopta prohujala iznad prečke.

Samo pet minuta kasnije, velika šansa za Grizmana, ali je lopta nakon njegovog udarca iz dobre pozicije otišla desno od gola Peruanaca.

Nakon još pet minuta igre, ponovo šansa za Grizmana, ovoga puta maestralno je intervenisao golman Perua Galese, koji je fantastičnom intervencijom sprečio napadača madridskog Atletika da postigne pogodak.

Nakon pola sata igre, najbolja prilika za Peruance, Gerero je izbio sam pred Ljorisa, ali je šutirao pravo u golmana Totenhema, koji je uspeo da interveniše i sačuva svoju mrežu.

Samo tri minuta kasnije, Pogba majstorski proigrava Žirua, ovaj zavrće loptu u sredinu, ona kači jednog defanzivca Perua, ali se odbija na nogu Mbapeu, koji sa samo par metar rutinski gura loptu u mrežu Perua za 1:0.

Grizman Mbape

Pred kraj prvog dela igre, nova velika šansa za Francuze, Lukas Ernandez je šutirao iz dobre pozicije, ali je Galese uspeo da sačuva njegov udarac.

Sa minimalnom prednošću "Trikolora" se otišlo na odmor, a Peruanci su u nastavku zaigrali daleko agresivnije.

U 50. minutu fantastična šansa za ekipu iz Južne Amerike, Akino je oprobao svoj udarac sa oko 20 metara udaljenosti, sjajno je šutirao, ali je lopta pogodila samo stativu.

Usledio je nešto mirniji period igre, da bi u 68. minutu novu šansu za Peru imao Advinkula, ali je lopta nakon udarca desnog beka otišla preko gola Francuske.

U 81. minutu retka prilika za Francuze u nastavku, rezervista Osman Dembele je oprobao svoj udarac iz dobre pozicije, ali je lopta otišla desno od gola Perua u gol-aut.

Uspeli su Francuzi do kraja susreta da sačuvaju mrežu, pa su overili plasman u narednu fazu takmičenja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 22.06.2018
04:35

Teska srca kazem da su Rvati glavni favoriti za osvajanje Mundijala

avatar
scofield
Thursday, 21.06.2018
19:38

Za mene su francuzi obicna nula! Nista ne igraju a sastav imaju da ih pregaze kao plitak potok! Zbog ovakve igre im zelim da sto pre ispadnu! Kakva dosada..

avatar
Carina_11303
Thursday, 21.06.2018
19:32

Kakva susa i od kvaliteta fudbala i od golova, lagano najgore prvenstvo sveta, tome se priblizava

avatar
ridslk
Thursday, 21.06.2018
19:11

Cetiri godine cekamo da bismo na kraju gledali skrnavljenje fudbala na svetskom prvenstvu...da nema lucky six-a u kladionicama svi bi zaspali

avatar
vkjn
Thursday, 21.06.2018
18:58

Žao mi je Peruanaca.
Ova Francuska ne igra ništa posebno.
Kako stvari stoje, Srbija bez problema do 1/4 finala ;)

avatar
Stefoon
Thursday, 21.06.2018
18:55

Ubedljivo najbolja ekipa od ovih koji ne idu dalje, steta,0 golova u dva meca ali mogli su bar 3, 4 da daju.