Osam sigurnih startera za Kostariku, ko su još trojica?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 10. jun 2018.

  • 21:50

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Ako je suditi po rešenjima koja je selektor Krstajić birao u dve pripremne utakmice, utisak je da je startna postava za prvi meč na Mundijalu uglavnom poznata.

Osam sigurnih startera za Kostariku, ko su još trojica?
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Pripreme su završene, ''Orlovi'' su spakovali kofere - vreme je za let u Rusiju na najvažniji fudbalski događaj godine, Svetsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije će premijeru imati u nedelju, 17. juna u Samari protiv Kostarike, a kompletan raspored svih utakmica na Mundijalu možete da pogledate OVDE.

Tokom boravka na pripremama u Austriji, Krstajićevi ''Orlovi'' su odigrali dve kontrolne utakmice - najpre su izgubili od Čilea sa 1:0, da bi sinoć znatno popravili utisak u duelu sa objektivno slabijom Bolivijom (5:1).

Za razliku od duela sa Čileancima, kada je selektor eksperimentisao sa sastavom, protiv Bolivije je zaigrala ekipa koja se, eventualno sa par promena, očekuje i protiv Kostarike.

Imajući u vidu jučerašnji rezultat i igru ''Orlova'', na prvi pogled bi se reklo ''to je to'' kada je u pitanju sastav za Kostariku, ali s druge strane, jasno je da reprezentaciju Srbije u prvom kolu Grupe E očekuje mnogo teži posao, mnogo čvršći i kvalitetniji protivnik u odnosu na Boliviju, pa se postavlja pitanje treba li Krstajić da nešto koriguje u sastavu.

Utisak je da su osmorica startera praktično već poznata, da su to Stojković, Ivanović, Tošić, Kolarov, Matić, Tadić, Kostić i Mitrović.

Za preostala tri mesta u startnih 11 konkurišu: Milinković-Savić, Ljajić, Milivojević, Rukavina i Milenković, a kao potencijalno iznenađenje mogao bi da bude i Nemanja Radonjić.

S obzirom da je Nikola Milenković odigrao obe utakmice na pripremama u štoperskom tandemu sa Tošićem, da je ostavio dobar utisak, kao i da je selektor Krstajić posle meča sa Bolivijom istakao da se ne plaši da mladog defanzivca ''baci u vatru'', čini se da je i njegov nastup protiv Kostarike gotovo izvestan.

U tom slučaju, Rukavina bi se preselio na klupu, a Bane Ivanović bi pokrivao poziciju desnog beka.

Mnogo će zanimljivija biti Krstajićeva odluka u veznom redu. Ako se odluči za jučerašnju opciju sa ''SMS''-om i Ljajićem, biće to baš hrabra i riskantna odluka, pa bi trebalo ostaviti prostora za nešto zatvoreniju varijantu sa Milivojevićem kao starterom, pri čemu bi jedan od preostale dvojice pomenutih morao na klupu.

Prema tome, prognoza je da bi Krstajić mogao da se odluči za neku od ove tri opcije, mada ih svakako ima još...

Opcija 1:

Stojković - Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov - Matić, Milinković-Savić - Tadić, Ljajić, Kostić - Mitrović.

Opcija 2:

Stojković - Rukavina, Ivanović, Tošić, Kolarov - Matić, Milinković-Savić - Tadić, Ljajić, Kostić - Mitrović

Opcija 3:

Stojković - Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov - Matić, Milivojević - Tadić, Ljajić (Milinković-Savić), Kostić - Mitrović.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari