"Orlovi" gledali slabosti Kostarike, Engleska može mnogo!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 07.06.2018.
22:53
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Engleske je večeras pokazala da se na nju mora ozbiljno računati kada je konačan plasman u pitanju.

Beta/Mike Egerton/PA via AP
Beta/Mike Egerton/PA via AP

Povezane vesti

Na "Eland roudu", stadionu Lidsa, danas su reprezentativci Engleske dočekali prvog protivnika reprezentacije Srbije na Mundijalu u Rusiji, reprezentaciju Kostarike, i naneli su im poraz od 2:0 (1:0).

Englezi su bili bolji rival danas, držali su loptu u svom posedu, diktirali su tempo, imali šanse, a prvu je iskoristio Markus Rašford sjajnim udarcem u 13. minutu utakmice, Kejlor Navas se nije ni potrudio da odbrani, Engleska je došla do prednosti od 1:0.

Prethodno su Englezi pogodili prečku preko Fila Džonsa, kasnije je Vardi imao novu šansu, da bi prvi put Kostarika pripretila preko Vanegasa šutem iz daljine.

Drugo poluvreme je počelo prilikama Hendersona i Megajera, Englezi su držali sve konce igre u svojim nogama, a onda novi gol u mreži Kostarike.

Dele Ali je bio odličan u ovoj akciji, centralna figura, uposlio je na kraju Velbeka koji nije bio u ofsajdu i koji glavom pogađa za konačnih 2:0.

Tim Gereta Sautgejta nam je danas pokazao kako treba igrati protiv Kostarike, nadamo se da će Mladen Krstajić i naši reprezentativci izvući pouke iz ovog meča koji su posmatrali iz svoje baze u Austriji na pripremama za Mundijal.


Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Friday, 08.06.2018
15:31

Naši reprezentativci su na velikim takmičenjima uvek mogli da biraju između 2 opcije: 1. da se trude, izgube i pokažu da veze nemaju sa fudbalom i 2. da se uopšte ne trude i naravno izgube. Sasvim očekivano oni su uvek birali opciju br. 2, jer ona mnogo više odgovara i njima i nama. Njima jer će sa mnogo manje truda uraditi isto ono što bi uradili i da su 'ostavili srce na terenu', a nama što ćemo pričati da su gubili utakmice samo zato što se nisu trudili, a inače su klasa od igrača i bili bi sigurno Svetski prvaci samo da su se 'malo' (po)trudili. :D

avatar
prike
Friday, 08.06.2018
08:53

Uvek je do nas.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 08.06.2018
00:03

Englezi ce kao po obicaju da se izblamiraju

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 07.06.2018
23:01

Puno trce. Vidi se da su profesionalci, tesko ce nasi moci sa njima da se nose. Svaka cast rashfordu na golcini.

avatar
Savoa
Thursday, 07.06.2018
23:00

Gledao sam od 39 min meca do kraja utakmicu i vidio sam da Engkeska ne moze mnogo... Bez kreativnosti i ideje... Kosta Rika je ocajna necu ni da pomisljam da mozemo dobiti u duelu sa njima ista osim 3 boda. Pobedjujemo ih sigurni samo pametno u odbrani i ne nasedati na prljavu igru.

avatar
Genius 123
Thursday, 07.06.2018
23:00

Nemojte 'paliti' masu. Ne znam kostariku, jako kompaktno su delovali u Brazilu. Naravno, imaju slabosti. Ali znam Srbiju. A to je da mi slabo igramo i u prijateljskoj i u regularnoj utakmici. Nismo lošiji ali sigurno nismo bolji od njih. Govorim o igri, imena su na našoj strani.

avatar
VANDAL_boys
Friday, 08.06.2018
00:26

Upravo to. I neuigrani smo samo tako.