Ocene - Bravo, ''Orlovi''! Posebne pohvale za debitante!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.06.2018.
15:57
Izvor: Sportske.net

Ako se po jutru dan poznaje, moglo bi ovo da bude veoma lepo i zanimljivo leto u Rusiji...

EPA/TATYANA ZENKOVICH
EPA/TATYANA ZENKOVICH

Povezane vesti

Stojković 7.5  - Već na samom početku bio je na dva ozbiljna iskušenja, oba puta je dobro obavio posao, što mu je dodatno ulilo sigurnost u nastavku meča.

Ivanović 7.5 - Današnji meč bio je poseban za njega, postao je novi rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije. Ponovo je dao sve od sebe, pravio je dosta problema  rivalu po desnoj strani, posebno u prvom poluvremenu u onoj situaciji kada je Navas zakačio loptu koja je išla ka Mitroviću.

Milenković 9 - Maestralna reakcija u 72. minutu, kada je zaustavio Kempbela obeležila je njegov današnji debitantski nastup u dresu nacionalnog tima. Gotovo bez greške je odigrao, što dodatno dobija na težini ako imamo u vidu da mu je ovo debitantski nastup u takmičarskim utakmicama za naš nacionalni tim.

Tošić 8 - Nije najbolje počeo, u prvih deset minuta, dva puta je skakao u prazno u kaznenom prostoru, posle čega su ''Tikosi'' imali ozbiljne prilike. U 39. minutu se okliznuo prilikom ispucavanja i tako stvorio još jednu priliku za rivala, ali kako je meč odmicao, bio je sve bolji i sigurniji. Pomagao je i Milenkoviću u pojedinim situacijama, njegova borbenost nijednog trenutka nije bila pod upitnikom, a posebno je došla do izražaja u 82. minutu, kada ga je ''glavom krenuo tamo gde drugi ne bi nogom''.

Kolarov 9 - Mnogi su kritikovali odluku selektora da mu se dodeli uloga kapitena, on je danas tu ulogu u potpunosti opravdao. Aztoritativno je komandovao ekipom na terenu, a prelepi gol iz 56. minuta došao je kao šlag na tortu.

Matić 7.5 - Imao je par pogrešnih dodavanja, iz kojih su mogle da se izrode opasnosti po gol Stojkovića, ali generalno je bio na svom nivou, gospodario na sredini terena. Kakvu je želju imao pokazuje i detalj iz nadoknade vremena, kada je ušao u žestok sukob sa klupom Kostarike. Sam protiv svih, kako reče komentator RTS-a.

Milivojević  7 - Pamtimo i njegova bolja izdanja, danas je bio u senci Matića, ali u suštini su vrlo dobro sarađivali.

Tadić 7.5 - Na terenu proveo 82 minuta, odlično sarađivao sa Ivanovićem na desnoj strani, imao nekoliko odličnih prodora, stvorio stopostotnu priliku Kostiću koji je loše reagovao...

Rukavina od 83 - Bilo je sumnji među navijačima kada je selektor Krstajić odlučio da njemu ukaže priliku umesto Tadića, ali je iskusni bek tih desetak minuta odradio onako kako se i očekivalo od njega.

Milinković-Savić 8 - Odlično obavio svoje zadatke, potvrdio kvalitet, dva puta je opasno pretio u prvom poluvremenu, a na početku drugog pripremio idealnu priliku za Mitrovića koji je nije iskoristio. Bio je velika opasnost iz drugog plana po odbranu rivala.

Ljajić 7 - Iako na krilu, što mu nije omiljena pozicija, bio je zapažen danas, njegova uloga posebno je bila značajna u prekidima..

Kostić od 70. 6.5 - Igrao je u poslednjih dvadeset minuta, uneo novu energiju po levoj strani, propustio je sjajnu priliku da reši meč posle dodavanja Tadića sa desne strane.

Mitrović 7 - Da nije bilo promašajau drugom poluvremenu, kada je prvo bio oči u oči sa Navasom, a onda se spetljao u još jednoj izglednoj situaciji, najbolji srtrelac našeg nacionalnog tima bi u potpunosti opravdao očekivanja. Ovako je pokvario utisak, srećom ovi promašaji nas nisu skupo koštali.

Prijović od 89. - Nije bilo dovoljno vremena da pokaže nešto više, ali strahovali smo da ne ''pocrveni'' u nadoknadi.

Selektor Krstajić 8.5: Od prvog dana kada je postalo jasno da će naslediti Slavoljuba Muslina na klupi reprezentacije Srbije, bio je izložen potcenjivačkim komentarima, sumnjama u njegove mogućnosti, ali on se hrabro prihvatio izazova, doneo hrabre odluke i danas na svom debiju u takmičarskim mečevima u ovoj ulozi pokazao da nije slučajno tu gde jeste i da promene koje je uneo u ekipu u proteklih osam meseci počinju da daju rezultate.

Ne propustite

Komentari

53 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
djan_franko
Monday, 18.06.2018
06:36

Prva postava cista 5ica.
Nadam se da je kostic zavrsio turnir, danas je bio levo smetalo. Nisu swiptarci nista posebno, ocekujem osminu finala sa meksikom

avatar
MMK
Sunday, 17.06.2018
23:49

Smarate za Mitra, borio se koliko je mogao. Jeste nedopustivo da 9ka promaši situaciju 1na1, ali sam siguran da mu je ovo "najgora" utakmica u godini (što se tiče realizacije, inače veliki posao je odradio). Ne može da maši stalno, danas mu nije bio dan, ali će ga dati opet kad nam bude najviše trebalo! Momci samo neka nastave ovako, trude se, grizu! Nismo bolji TIM imali kao samostalna zemlja!

avatar
Magija to smo mi
Sunday, 17.06.2018
22:30

Ma najbolji je bio Rukavina. O zemljo Srbijooo

avatar
Sunday, 17.06.2018
19:58

Milenković je za mene igrač utakmice. Kostić ne zaslužuje ni 4, užasno se ponaša na terenu, ne zna gde udara. Možda je Mitrović promašio 2 dobre šanse, možda je visoka ocena, ali borio se koliko je mogao, dosta je sačuvao i izneo lopti, solidan posao je obavio danas. Može li redakcija da objasni zašto ovaj komentar nije u skladu sa uslovima? :D

avatar
neme
Sunday, 17.06.2018
19:49

Pobeda je pobeda.objektivno losa tekma kostarika ocajna.mi bezrazlozno preplaseni mitar pogotovo moras pokazati karakter inace gubis.izmene uzas kostic los rukavina i nije za ovu zurku.sms dobar ljajic solidan mora veza hrabrije da smanjimo pritisak na odbranu koja je losa moramo hrabrije u napad bolja ekipa ce nas pritisnuti i tu je kraj

avatar
magister
Sunday, 17.06.2018
19:42

Dobro pripremljena utakmica taktički, ali sa možda i previše respekta. Po meni, štoperski tandem i Tadić u ofanzivi, koji je skoro svaki put probio, su bili najubedljiviji, ali i SMS, osim onog spetljavanja pred golom, kad je na njegovu sreću bio ofsajd. Naravno, kad neko da onakav gol, pritom još i skoro bez greške odigra, mora da bude igrač utakmice. Stojković 8 - Ivanović 7, Milenković 8, Tošić 8.5, Kolarov 9 - Milivojević 7.5, Matić 7 - Tadić 8.5 (Rukavina -), SMS 8. Ljajić 7 (Kostić 6) - Mitrović 7 (Prijović -). Kostić je upropastio kontru 4 : 1, Mitrović igrao dobro, ali upropastio dve 100% šanse, Prijović možda i naknadno bude kažnjen za udaranje rukom u lice. Jako nepromišljeno. Krstajić je zaslužio pohvale iako mislim da je izmene napravio nekako šablonski, i da nije pametno ubacivati beka umesto sve vreme opasnog Tadića, time potencijalno još više oterati ekipu u defanzivu. No, to je već bio kraj utakmice, veliki ulog i razumem i takvu, po mom mišljenju - pogrešnu odluku.

avatar
Aleksandar 7
Sunday, 17.06.2018
19:09

Najvisa ocena za selektora i pomocnike...odlicna priprema utakmice...bravo...pojedinacno Tosic igrac utakmice uz kapitena Kolarova koji je pokazao svoje najjace oruzje...Sergej po meni vrlo dobar,siguran,stabilan...Mitrovic bezrazlozno usporen u zavrsnici,ona prva sansa se puca volej iz prve,kod druge cini se pokusao vise da iznudi prekrsaj,borben,dobar na skoku i siguran na lopti,smiren,bez naleta agresije,bravo...Bane standardno dobar ,Milenkovic toplo hladno,u svakom slucaju odlicno pokrivanje sa Tosicem u tandemu...Matic i Milivojevic defanzivno dobri ali po meni moraju vise da traze loptu,da povuku,narocito Matic...Tadic korektan,Ljajic van svoje pozicije neprimetan,on mora u sredinu da razigrava...Selektor odlicnu izmenu izvrsio Ljajic-Kostic medjutim Kostic izuzetno lose odigrao jedan kontra napad u situaciji 4-1 u korist nasih igraca...skandalozna zavrsnica,inace ima brzinu i mora mnogo bolje,kod one sanse nema sta,Navas je skrenuo loptu i to je to...rezultat ostvaren,idemo dalje... !

avatar
Sunday, 17.06.2018
19:46

Verujem da se Mitar malo uplašio, bitno je da nam se nije obilo o glavu, daće ga kad treba. Što se Kostića tiče, cela sezona mu je bila ovakva, jednostavno nije u formi i to je to, inače nije on loš fudbaler.

avatar
boba89czv
Sunday, 17.06.2018
19:52

Ja ne znam koju sam utakmicu gledao kad Milenković svuda dobio veću ocenu od Tošića koji je možda bio i igrač utakmice... to u 72. minutu što je zaustavio, on je i dozvolio tako što je ispao, pa stigao... realno uz Kostića, najslabiji pojedinac...

avatar
PintoDaCosta
Sunday, 17.06.2018
18:19

Stojkovic nije imao priliku da pokaze nesto i neka tako bude i u sledecoj.
Bane birben.
Stoperski tandem odusevio barem mene. Klinac od 20 i Tosic osporavan...a odlicni!
Kolarov prelep pogodak.
Matic jesfe pogresio ali pozrtvovan.
Milivojevic ok sasvim.
Motrovic borben i ako moze vise ok.
Tadic imao losu sezonu iza sebe primecuje se ali je korektan.
Za mene SMS nije pokazao da je otkrovenje fudbala...jeste mlad i ne treba mu breme stavljati...ali mora bolje ako misli zaista da bude ono za sta ga projektuju!!
Ljajic bolje da je poluspic nego krilo ali ok.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 17.06.2018
18:46

O cemu pricas ti,SMS je razbio utakmicu

avatar
PintoDaCosta
Sunday, 17.06.2018
22:02

Jeste...razvalio je indisponiranu Kostariku...imao makazice i smesno dodavanje...
Malo za nekog od 100+m?!!
Ja pricam kako je odigrao u odnosu na ono za sta ga predstavljaju...ne moze on sa Tadicem ili Kosticem u isti kos..a on nije pokazao da je klasu ili vise ispred.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 17.06.2018
19:32

Dva puta je spojio Mitrovica sa golom, on je odradio posao korektno ali moze jos bolje svakako.

avatar
Žan-Žak Ruso
Sunday, 17.06.2018
18:02

Za početak, važna je pobjeda, iako ostaje otvoreno pitanje koliko je loša Kostarika. Solidna igra svih, izuzev očajnog Ljajića i Kostića, te potpuno nezaposlenog Stojkovića koji po meni mora na klupu, a Dmitrović na gol.

Živela Srbija!!!!!

avatar
brekbaCh1
Sunday, 17.06.2018
18:51

Na osnovu cega Stojke na klupu ? Bio je siguran, ulivao i odbrani sigurnost, dugo igraju vec zajedno. Kad bi ubacio Dmitrovica, pokarambasao bi sve.

avatar
Capitano
Sunday, 17.06.2018
17:14

Kolarov jeste junak ove pobede ali po meni Tosic igrac utakmice! Covek je odigrao extra (kao i vecina), iso glavom tamo gde mnogi ne bi nogom. Mitrovic jeste propustio svoje sanse ali covek je odradio veoma lavovski deo posla. Ne treba biti strog prema njemu. Jedino me razocarao malo Kostic, ali i malo pristip posle datog gola. Nema potrebe da se toliko povlacimo i da igramo sa 5 odbrambena igraca.

avatar
Man united
Sunday, 17.06.2018
17:01

Превисоке оцене за Митровића и Костића. Очајно су одиграли, поготово Митар.

avatar
Sunday, 17.06.2018
17:34

Za Kostića se slažem, ali za Mitrovića ne. Obavio je neke druge stvari dobro poput iznošenja lopte i čuvanja.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 17.06.2018
18:47

Apsolutno se slazem,i u soku sam da ljudi ovde komentarisu da je Mitar odigrao dobru utakmicu..On ce uvek biti borben,to cu mu uvek priznati,ali kakvi izbori suteva,kakvi izbori pasova,uzas bas,radi mu ego vise nego sto treba definitvno..

avatar
Стерлинг Арчер
Sunday, 17.06.2018
16:49

Sergej ISKIDAO

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 17.06.2018
18:48

A zamisli postoje ljudi ovde koji pricaju da nije nista posebno a da je mitrovic odigrao dobro...koliko se ljudi ne razumeju u fudbal tek sad to vidim

avatar
Phenomenal
Sunday, 17.06.2018
16:49

Da nisu Murinjo i Vudvord, sad bi Fergi upisao u tefter novog Vidaru :)... Milenkovic bogovska partija, ali svaka ti cast mali... Milinkovic Savic doktorski i smireno... Kakve lopte je delio Mitrovicu ali dzaba (nadam se da je dzaba samo danas, podrska Mitrovicu)... Kostic teska rupcaga... Sve ostalo je bilo skroz ok, svi su se trudili sto je lepo videti, hvala na sjajnoj partiji!

avatar
Panter
Sunday, 17.06.2018
16:47

Na Sofascore znaju da lupe ocjene. Tadić je dobio 6.3 , najlošije ocjenjen, a odigrao je jako dobru utakmicu. U prvom poluvremenu je bio najbolji, vraćao se i pomagao odbrani, iznosio lopte. Definitivno je bio jedan od najboljih na terenu.

avatar
brekbaCh1
Sunday, 17.06.2018
18:48

Al dobro javljaju promene rezultata, onako navijacki, bas dobro. :D

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 17.06.2018
19:00
avatar
Dale Cooper
Sunday, 17.06.2018
16:38

Da imamo krštenog defanzivnog veznog da rastereti Matića, sredina bi nam bila među pet u svetu. Milivojević tanak, kretanje očajno... Ipak, oduševljen sam sveukupno kako smo odigrali, jedino bi bilo možda bolje da je ušao Radonjić umesto Kostića, brži je i agresivniji, bio bi veća opasnost u ovakvoj postavci. Sve u svemu, odlično! Jedva čekam sledeću utakmicu!

avatar
Chelsea one love
Sunday, 17.06.2018
16:32

Свака част пре свега на тимској игри нашим играчима. Види се да су пожртвовани, да имају правог капитена Коларова. Надам се да ће се уиграти још више. Издвојио бих одличног Тошића и Миленковића, а и Сергеј је показао да је итекако потребан репрезентацији. Само сложно и храбро момци, вратите нам коначно веру у репрезентацију! :-) ЖИВЕЛА СРБИЈА!

avatar
poljskikupanjac
Sunday, 17.06.2018
16:17

tosic fenomenalan spasio mladog milenkovica nekoliko puta a ljajic veze sa vvezo sklanja se od duela ma strasno kostic jos gor samo radonjica i to bi bilo to

avatar
Goran.984
Sunday, 17.06.2018
16:17

SMS je klasa kakvu nismo imali dugo...srbijaaaaa

avatar
conecorleoneRM
Sunday, 17.06.2018
16:13

Tako je,preko potrebna pobeda,igramo jako dobro,iznad svakih ocekivanja. Mozemo dosta,ajmo Srbija do zlata 😂

avatar
Mihajlo_NS
Sunday, 17.06.2018
16:13

Realno danas je Milivojevic odigrao super, ova 7ca je nerealna...

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Sunday, 17.06.2018
16:12

Stojkovic siguran,bane dobar,milenkovic tosic odlicni!kolarov odlican kakav treba da bude,matic milivojevic dobri,ljajic manje koriscen ali dobar,sergej super moze jos bolje,tadic odlican!!mitrovic najlosiji 2 mrtve sanse moraju da se rese,daje u sledecoj sigurno!kostic bolje da nije usao,ocsjan kontra upropascena,gol prazan,ispucava u aut kad je dak kao duh sramna partija i ne treba vise da igra,krstajic dobar bravo momci!!

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 17.06.2018
16:17

Zbog Kostica zamalo Matic da bude iskljucen...

avatar
Bojan100
Sunday, 17.06.2018
16:29

Ja ne znam samo kako te nije stid reci da Kostic ne treba vise da igra , decko je bio standardni dio ekipe koja je omogucila Srbiji odlazak na svjetsko prvenstvo , igrao je maestralno , davao golove , asistirao , probijao po boku , znaci odlican krilni napadac , to sto je imao losih 20 min , sta ima veze , svaki igrac ima los dan , SVAKI IGRAC SRBIJE TREBA DA IGRA , HVALA IM NA OVOJ POBJEDI , IDEMO KORAK PO KORAK !

avatar
Mino Raiola
Sunday, 17.06.2018
16:12

Ovako visoke ocene kao da su pobedili Brazil 4:0

avatar
Amar Zornic
Sunday, 17.06.2018
16:12

Krastajicu i ne bas visoks ocena , realno radi na temeljima muslina iako je promenio sistem , posebno mi je drago sto oni najiskusniji koji su inajvuse , neopravdano , kritikovsni danas bili najbolji

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 17.06.2018
16:10

I Mitrovicu bih mozda dao i sedam i po imajuci u vidu koliko je radio za ekipu jer mi se sedmica nekako cini premalom ocenom, sledeci put ce iskoristiti slicne prilike.

avatar
LuckyStrike
Sunday, 17.06.2018
16:10

Milenkovic ce biti odlican stoper

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 17.06.2018
16:08

Tadic bi morao da dobije barem osam, a Tosic cak i osam i po zbog ogromne pozrtvovanosti. I Milenkovic je napravio dve-tri greske, ali, posle ih je ispravio.

avatar
II Plava Horda II
Sunday, 17.06.2018
16:07

Po mini Ljajic najlosiji, Mitrovic ne sme da dozvoli da ono ne realizuje ali je imao dosta dobrih situacija. Sredina odlicno vrsila presing odbrana stabilna i jako me prijatno iznenadila. Stojke bez pravih iskusenja, Kostic jako slabo od kako je usao. Sve u svemu jako sam zadovoljan igrom i kontrolom utakmice.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 17.06.2018
16:06

Dobro..sve u svemu i vise nego solidno..Ne svidja mi se par stvari..Ne svidja mi se Mitrovic koji kad god primi loptu pokusava da sutne koliko god nebulozno to u tom trenutku izgledalo,i ne svidja mi se sto kad se povucemo potpuno nastane malo pometnja izmedju zadnjih veznih i stopera gdje ce ko,u par navrata su sjajne defanzivne zadatke napadaci odradili a ne odbrana...Ivanovic me odusevio danas i mislim da je zasluzio 8,jos mu mrvicu samopouzdanja fali ali je imao sjajnih poteza i u jednom navratu je 4 puta zaredom zaustavio produzeni napad kostarike..Milinkovic-Savic fantastican,cudo je on za ovu reprezentaciju..Nije stvar u tome je li imao priliku je li dao pas,nego koliko je spona izmedju ostalih igraca,koliko je siguran sa loptom i koliko efektnom fintom potpuno promijeni stanje otvorenosti svojih saigraca...Znaci kostarikanci se postave,ovi nasi ne umiju da se otvore,milinkovic savic odradi potez,odjednom svi izgledaju otvoreno,u duhu najboljih sredinasa zaista,koliko god da je drugaciji igrac od modrica,danas me bas na njega nekako podsecao..

avatar
OCB
Sunday, 17.06.2018
18:00

Mitrovicu bilo zao da daje golove zbog Mocart kladionica :-)

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 17.06.2018
18:51

samo da me neko pogresno ne shvati odbrana je odigrala fantasticno,ali zadnji vezni moraju neku jasnu taktiku da osmisle

avatar
Roj Kin 16
Sunday, 17.06.2018
16:03

Odličan gol Kolarova, "mali" Milenković će biti strašan štoper, SMS za mene najbolji na utakmici, oduševio me je, defanzivni zadaci, kretivnost, sve je radio.

avatar
petar000
Sunday, 17.06.2018
16:02

Mitar doktorski, pa mozete vi i trojke da mu dajete. Prva situacija jeste za kritiku, druga vec ne toliko (i te sanse koje je imao on je inicijator istih, kao i kod slobodnjaka, kao i kod sanse Kostica). Mitar je odigrao utakmicu zivota u reprezentaciji. Dalje, kada se pobedi, ne bi trebalo ocenjivati. Valjda je pobeda zasluga svih igraca na terenu podjednaka. Stvarno odlicna utakmica. I od ove Kostarike smo mi jaci bar za tri gola. Problem kod ovakvih takmicenja je sto uvek i samo na rezultat, da nije tako ispratili bi ih sa tri komada sigurno.

avatar
äxwell
Sunday, 17.06.2018
16:01

Tosic osim Kolarova najbolji pojedinac..

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 17.06.2018
16:10

Najborbeniji jeste ali po meni najbolji SMS bio ali generalno timski dobra igra