Nema popusta, da li su ovo novi selektori Argentine i Španije?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 02.07.2018.
11:19
Izvor: Sportske.net

Fernando Jero i Žorge Sampaoli će biti smenjeni, pitanje je samo načina. Španci i Argentinci već suzili izbor kandidata...

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Povezane vesti

Ceh će posle neuspeha platiti selektori.

Kod Španaca, Fernando Jero je već rekao da nema poverenje saveza čime je praktično najavio promenu na klupi.

Ko će postati treći selektor posle otkaza Lopetegiju dan pred Mundijal i Jerovog neuspeha na šampionatu?

Glavni kandidat je Kike Flores, kako sada stvari stoje teško je verovati da bi Luis Enrike prihvatio klupu, pominju se još Benitez koji ima ugovor sa Njukaslom i želi da radi u klubu. Mičel je jedno od imena, ali javnost je uz Kikea, mete poput Emerija su nerealne, ni Marselino ne želi klupu "Crvene furije".

Postoji doduše kandidat koji bi mogao da bude slobodan posle Mundijala, ako doživi neuspeh. U pitanju je Roberto Martinez čija Belgija danas igra protiv Japana u osmini finala i naravno apsolutni je favorit za prolazak u četvrtfinale.

Videćemo pre toga od 16 časova da li bi protivnik mogao da im bude Brazil koji je favorit protiv Meksika.

Što se Argentinaca tiče, stvari su takve da Sampaoli odbija da podnese ostavku, iako je pod pritiskom, čeka da ga smene i da dobije odštetu.

Dva su kandidata za naslednika, jedan je Gareka koji je sa Peruom ostavio odličan utisak, i nesrećno ispao u grupi sa Dancima i Francuzima, njegov tim je igrao odličan fudbal, stvorio 20 prilika za gol, ali realizacija je izostala.

Što se tiče drugog potencijalnog selektora, u pitanju je dobro poznato lice, Marselo Galjardo koji je radio u Urugvaju i River Plati. Nekadašnji reprezentativac je igrao na dva Mundijala, a sa "Milionerima" je od 2014, osvojio sve trofeje u Južnoj Americi osim titule u Argentini. Ima i Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikana i Rekopa Sudamerikana i dva argentinska kupa, prethodno je titulu osvojio sa Nasionalom u Urugvaju.

On je najsupešniji trener u istoriji Rivera kada su u pitanju internacionalni trofeji, osvojio ih je pet, iako ima samo 42 godine.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
el presidente
Monday, 02.07.2018
19:33

Gallardo i Ortega, Messi i Aguero prije Messija i Aguera.

avatar
Amar Zornic
Monday, 02.07.2018
11:27

Jutros me je neki lik nasmejao komentarom da ni Maradona ne bi osvojio svetsko da je postojao VAR xD nije da nije :D

avatar
BloodY RippeR
Monday, 02.07.2018
17:22

Bilo bi isto kao i sto su nama svirali penal protiv svajcarske :)